Másnak a barátai is azonos állásponton vannak a politikával kapcsolatban?
Elgondolkodtam kicsit ezen és azt vettem észre, hogy alapból olyan emberekkel tudok jól kijönni akiknek azonos a látásmódjuk, pedig nem figyelek erre oda semmilyen formában, igazából négy nagyon jó barátom van több talán nincs is, de ők is és én is inkább baloldalinak tartjuk magunkat és sokmindenben egyeznek a véleményeink a politikával kapcsolatban. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez másokkal is így van vagy csak nálam épp ilyen véletlen dolog?
24F
Ez így van, főleg a mostani széthúzás, baloldal, jobboldal, legfőképp a nevelési sajátosságokból adódó nézetek miatt jön létre.
Egyszerűen én is képtelen vagyok olyan emberrel egy légtérben tartózkodni, akiről megtudom, hogy szélsőjobboldali. Mármint Fideszes. A jobbik már csak jobboldali lett.
"Egyszerűen én is képtelen vagyok olyan emberrel egy légtérben tartózkodni, akiről megtudom, hogy szélsőjobboldali. Mármint Fideszes"
De toleráns vagy :) Nekem mindenféle barátom van, nem ez alapján barátkozom.
Nem igazán.
36eves vagyok, és van 4 gyerekkori legjobb barátnöm, és ugye azok akik most körbe vesznek, mint pl szomszédok(együtt grillezünk), ugyan az a hobbit csináljuk emberek...
DE még az egyik legjobb barátnöm(ovis korunk óta vagyunk barátok), teljesen mást gondol pl az elfogadásról. Ö az aki eröteljesen utál minden más sinü embert... Èn meg pont az ellenkezöje, én az vagyok aki még a hajléktalant is megértem... DE ezzel semmi baj nincsen. Néha politizálunk de csak egy kicsit, majd inkább magunkról beszélünk. Mind a ketten tiszteljük a másik nézöpontját, és inkább egymásért vagyunk mint egymás ellen. De egyet nem értünk a politikában...
De ugyan ez van más baráti ismerös társaságbanb. Vannak emberek akik teljesen más nézöponton vannak mint én. De ez igy jó. Ès nem szoktunk össze veszni.
Teljesen természetes, hogy az ember barátai olyan személyek közül kerülnek ki, akik hasonlóan gondolkoznak, hasonló a világnézetük.
Én szigorúan pártpolitikába nem szeretek belemenni, mert a párt az csak egy párt, emberek, akaratok, célok, érdekek szövevénye. Ma mondanak valamit, holnapra megváltozhat az irány, lehetne bőven példát hozni rá bármelyik oldalról. A párt egy eszköz, nem cél. Bármilyen erős a pártpreferenciám, ha csalódok az adott pártban, szívfájdalom nélkül szavazok másra - már ha van kire.
Mindig röhögök, mikor pl. kocsmában a sok marha tettlegességig megy a vita során, hogy most X párt alatt loptak többet, vagy épp Y kormány idején.
Inkább a világnézet számít. Pl. nem bírnám ki huzamosabban olyan ember mellett, aki pl. nemzetellenes nézeteket vall vagy kommunista elveket hirdet vagy támogatja a bevándorlást, melegházasságot stb.
Hozzá kell tennem, ugyanígy nem szeretem az ok nélküli, tele szájjal való zsidózást vagy cigányozást, militáns, kardcsörtető szélsőjobbos megnyilvánulásokat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!