Kettős érzéseim vannak.
Azért váltanak mert tényleg úgy gondolják, vagy csak, hogy több szavazatot kapjanak 2018-ra?
Nekem MÉG kissé hiteltelen, és erősen megkérdőjelezhető a történtet (nézz vissza 5, vagy csak 3 évvel ezelőtti beszédeket...Vona 2016 hanukázási ajándékát, ami lehet szép gesztusként is értelmezni, de azután a "zsidó, bu izás" után, hát, khm...) viszont nem szeretnék előre ítélkezni. Az is lehet, hogy tényleg észhez tértek.
Egyébként visszanéztem a 2017-es nyitóbeszédét Vonának, ott kifejezetten szimpatikus volt számomra.
De ami a legnagyobb pont, az az, hogy végre nem egy "tutyi mutyi" pártról van szó (lásd LMP, annak ellenére, hogy jól indult, és amit hirdetnek egészen humánus is, csak ép kiállni önmagukért, cselekedni, hinni nem tudnak).
A radikalizmust így, hogy elveiben enyhült pozitív már magában is, de közben, hogy megtudták őrizni azt a fajta "radikalizmust" a beszédekben, tettvágyban stb. ami kell egy kormányváltáshoz, még nagyobb pozitívum.
Talán több hitelt érne, ha nem Vona, hanem egy új személy állna a párt előtt. Én így, félvén, hogy ha véletlen kormányra kerülnének (nincs túl sok esély rá, a Fidesz, sajnos, túl stabil ahhoz, hogy bárki is a helyébe léphessen legalábbis a következő 4-5 évben), de tegyük fel mégis megnyerik, honnét tudhatjuk, hogy nem kezdenének megint őrült módjára roma származású emberek lakóhelyeit gyújtogatni? Ahhoz, hogy bizonyítani tudjanak, kell még idő. Nem lehet fél év alatt, az ellenkezőjét állítani, egy hiteles pártnak. Évek alatti lépésről lépésre való átformálás esetén viszont már hitelesebb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!