Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért büszke arra a kormánypro...

Miért büszke arra a kormánypropaganda, hogy sokszázezer gyereket ingyenebéddel kell megmenteni az éhhalál küszöbén?

Figyelt kérdés
Nem az lenne a büszkeségre okot adó dolog, ha minél kevesebb gyermeket kellene támogatni, mert olyan jól teljesít a gazdaság?

2017. jan. 21. 23:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"2016. január 1-jétől ingyenes étkeztetésben részesülnek azok a bölcsődés és óvodás gyerekek, akik családjában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát...ez azt jelenti, hogy azon gyerekek étkezhetnek ingyen, akiknél az egy főre eső összeg 86 ezer 428 forint alatt van." Ez 2016-os minimálbérrel számolva, 2017-ben már 95960 Ft az összeghatár.

Ha tudnál számolni, utolsó, akkor nem írnál baromságokat. 3 fős (két szülő, egy gyerek) család esetében ez összesen cca. 286 ezer forint NETTÓ jövedelem, azaz a szülők fejenként bő 140 ezret visznek haza. Szerinted ez olyan sok? Ha két gyerek van, akkor nettó 370 ezres összjövedelemmel még jár. A nagycsaládosoknak NEM szüntették meg az ingyenes étkezést, ne hazudozz itt összevissza, KITERJESZTETTÉK az ingyenes gyermekétkeztetést.

Lehet itt összevissza fröcsögni, minden hülye kiélheti a frusztrációját, de érvelni csak VALÓS adatokkal illik.

2017. jan. 22. 11:11
 12/19 anonim ***** válasza:

# 5/11 Időpont tegnap 01:55

Neked megy nehezen az értő olvasás. Azt írtad:

"a kormányt majd akkor lehet okolni, ha súlyos munkanélküliség és infláció lesz. Amíg munkaerőhiány van, és jó néhány városban lasszóval fogják a képzettség nélküli melóst is, ingyen munkásszállóval, ingyen transzferrel, juttatásokkal, addig talán érdemes elgondolkodni, vajon az éhezők szülei mindannyian elégséges módon vállalnak-e felelősséget önnön boldogulásukért, no meg a gyerekeikért."

Súlyos munkanélküliség van, infláció van. Nem fogják lasszóval a képzetleneket, pláne nem ennyivel amit itt összehazudtál. Magyarul szerinted is lehet szidni a kormányt. Te mondtad, nem én. Én csak a valóságot közlöm.

2017. jan. 23. 07:48
 13/19 anonim ***** válasza:

"Súlyos munkanélküliség van, infláció van. Nem fogják lasszóval a képzetleneket, pláne nem ennyivel amit itt összehazudtál. Magyarul szerinted is lehet szidni a kormányt. Te mondtad, nem én. Én csak a valóságot közlöm."

NINCS súlyos munkanélküliség, sem súlyos infláció, annyira nincs, hogy néhány hónapban defláció volt. Nézz fel az álláskereső portálokra, és látni fogod, hogy mennyi hirdetés van betanított munkára, szállással és transzferrel. Más munkákról már nem is beszélve...Az tény, hogy egyenetlen az eloszlás az országon belül, erre mifelénk csak az a munkaképes felnőtt nem dolgozik, aki nem akar.

Ettől függetlenül szidhatod a kormányt nyugodtan, szabad országban élünk, bármelyik alulképzett, frusztrált szerencsétlen fröcsöghet még olyan rendelkezések miatt is, amiről normális, értelmes ember nem gondolná, hogy bárkinek is b..ssza a csőrét.

Az adatok:

[link]

[link]

2017. jan. 23. 08:44
 14/19 anonim ***** válasza:

# 13/13 Időpont ma 08:44

"NINCS súlyos munkanélküliség, sem súlyos infláció, annyira nincs, hogy néhány hónapban defláció volt."

Ugye azt tudod, hogy remekül lehet befolyásolni (értsd: elhazudni) az inflációs adatokat? :-) Úgy könnyű deflációt hazudni.

Mellesleg, az hogy felétek mi van, nem azt jelenti, hogy országosan is az van. Még a nyilvánvaló csak az nem dolgozik aki nem akar hazugságoddal is.

2017. jan. 23. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:

#14-es, én linkeltem be adatokat, idéztem rendeletszöveget, konkrét számításokat. Ha neked erre annyi érved van, hogy mindenki hazudik, aki nem ért a te f..szságoddal egyet, akkor nincs értelme tovább folytatni a diskurzust, mert nem ütöd meg a vitapartner-színvonalat.

További szép napot.

2017. jan. 23. 10:43
 16/19 anonim ***** válasza:

# 15/15 Időpont ma 10:43

A kormány saját statisztikai hivatala azt hoz ki amit akar, nem gondolod? Jah, kérlek ez fel sem merült. Mellesleg nem hoztál se semmit amellé amiben hazugnak nyilvánítottalak. Úgyhogy te vagy az aki nem éri el a vitapartner színvonalát semmilyen mértékben.

Amit te mondasz a "külföldön kolbászból van a kerítés" típusú mondat (nem érvelés!), ami meg nyilvánvalóan hülyeség, cáfolata triviális mindenkinek aki túlment a zigóta szakaszon.

2017. jan. 23. 16:07
 17/19 anonim ***** válasza:

"Amit te mondasz a "külföldön kolbászból van a kerítés" típusú mondat (nem érvelés!), ami meg nyilvánvalóan hülyeség, cáfolata triviális mindenkinek aki túlment a zigóta szakaszon."

Soha, sehol nem írtam vagy mondtam ilyet.:D Ennyit erről.

2017. jan. 23. 16:49
 18/19 anonim ***** válasza:

# 17/17 Időpont ma 16:49

Pedig...

"jó néhány városban lasszóval fogják a képzettség nélküli melóst is, ingyen munkásszállóval, ingyen transzferrel, juttatásokkal"

"csak az a munkaképes felnőtt nem dolgozik, aki nem akar."

Ez talán igaz, tifelétek, az ország 99%-ában meg nem. Szóval nem érv.

2017. jan. 23. 17:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Ugyan már 66-os mér kell hazudni hogy az ország 99% ában nincs munkalehetőség? Már Kelet Magyarországi munkatársaim is visszaszivárognak haza melózni . Innen ahol én is dolgozom az ország közepéről. Legóhoz , gumigyárba . Ki hova. Nem éri meg már itt munkásszállón lakni. Biztos még sok helyen nem az az álltalános hogy sok a munka . De ez nem az ország 99%-a. Ne állíts valótlanságokat állandóan magadat is becsapod
2017. jan. 23. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!