Ha valakit felvesznek a rendőrségre, annak kijár a társadalmi megbecsülés és tisztelet? Vagyis büszke lehet magára, amiért rendőr lehet?
2000-es évek elején még eléggé tekintélyt parancsoló volt egy rendőr, azóta valahogy azt érzem,hogy a sok szabályrendszer, ami szerint kell élniük, és végezniük a munkájukat, nagyon bekorlátozza őket.
Manapság ha felvesznek valakit rendőrnek, az büszke lehet magára, irigylik az emberek, hogy milyen jó munkája van, vagy egyszerűen legyintenek egyet, és úgy vannak vele, na ezzel is csak egyel több van.
Milyen kép van most a társadalomban a rendőrökről?
Szerintem az kettő közül egyik se, elfogadott munka, mint a többi. Az, hogy büszke-e magára, mert rendőr azt személytől függ. Viszont ez a "na ezzel is csak egyel több van." sincsen szerintem a társadalomban, de egy rendőr kevesen irigyelnek.
Az a baj, hogy te két legszélsőségesebb végét mondtad.
Elég nagy baj, ha te nem vagy büszke magadra, és a családod sem büszke rád.
Vidéken érezhetőbb a megbecsülés, a bizalom, és a tisztelet is. Sajnos egyre több a lezüllött, lecsúszott ember, aki nem csak a rendőrnek, de másoknak sem adja meg a tiszteletet. Ezekkel nem kell foglalkozni szerintem.
Az teljesen egyénfüggő, hogy a közvetlen környezeted teljes mértékben büszke lehet-e, vagy esetleg a múltjában, vagy a családjában szégyellnie kell valamit.
Egyenruhát nem csak hordani kell, azt tudni kell viselni is, életvitelednek kifogásolhatatlannak kell lennie.
Azért azt tegyük már rendbe, hogy a "kormány ellen tüntető nép" fogalmába beletartozik nagyon sok rendőr, csak nyíltan nem vállalhat politikai nézetet. Túlnyomó többsége a rendőröknek ellenzi a Fideszt.
A rendőrség, mint ahogy a nevében is szerepel, rendet őriz. Mikor egy csoport agresszív lesz, térkővel dobál, utcatáblákat szed ki, téglával dobál, és azokat célzottan a rendőrség irányába dobálja, vagy esetleg más csoportosulás ellen használja, az rendbontás. Engedtessék már meg, hogy a rendőrség kiszedje a tömegből a bűnelkövetőket, és én ezért elismerem őket.
Minden szakterület szükséges, csak vannak kevésbé hálás részei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!