Szerintetek van hátránya, hogy majdnem az összes politikusunk jogi diplomával rendelkezik?
Dr. Pintér Sándor - belügyminiszter - jogász, rend?rtiszt
Balog Zoltán - EMMI- miniszter - református lelkész, politikus (komolyan egy teológus az ország egyik legfontosabb minisztériuma élén?)
Dr. Fazekas Sándor - földm?velésügyi minisztérium - 1987-ben a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karát cum laude eredménnyel végezte el.
Dr. Simicskó István - honvédelmi miniszter - 1999-ben felvételt nyert az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol 2002-ben jogi doktorátust szerzett
Trócsányi László - igazságügyi miniszter - 1975-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait a József Attila Tudományegyetem (2000-t?l Szegedi Tudományegyetem) Jogtudományi Karán, majd 1977-ben átkerült az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára. Itt szerzett jogi diplomát 1980-ban.
Szijjártó Péter - külgazdasági és külügyminiszter - 1996 ekkor felvették a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakára, ahol 2002-ben diplomázott.
Rogán Antal - a miniszterelnök kabinetf?nöke - Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán diplomázott
Lázár János - Miniszterelnökséget vezet? miniszter - 1993–1999 között elvégezte a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karát.
Varga Mihály - nemzetgazdasági miniszter - 1989-ben végzett az Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Belkereskedelmi Karának áruforgalmi szakán
Dr. Seszták Miklós - nemzeti fejlesztési miniszter - 1994-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, és ezután ügyvédjelöltként, majd 1996-tól ügyvédként dolgozott.
Ezek alapján 6/11 csak a miniszteri posztokon (+ Orbán Viktor +1/+1)
Orbán Viktor - Miniszterelnök - 1992, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott
hm... nem is tudtam... érdekes
*
nem tartozik ide,csak eszembe jutott:
- Miről lehet tudni, hogy egy ügyvéd hazudik?
- Hogy mozog a szája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!