Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A jobbik milyen hatással...

A jobbik milyen hatással lenne a zsidókra és a cigányokra?

Figyelt kérdés
Sok tisztességes és intelligens magyar zsidó barátom van. Még rendes cigányokat is ismerek, de nagy részüket kerülöm. Én félig vagyok zsidó apai ágon és érdekel a téma hogy ez a "fasiszta" párt, ami értelemszerűen már a 2. legnépszerűbb Mo.n esetleg megszüntetne zsinagógákat, zsidó iskolákat és intézményeket? A nincstelen cigányok nem kapnának segélyt, vagy kényszermunkára küldenék őket? Laikus vagyok ebben a témában, úgyhogy lehet hogy hülyeségeket is kérdezek, de érdekelne mások véleménye ill. tudása. Ha jól tudom sok zsidó ellenes ember vagy ún. antiszemita van itthon pl. Izrael létezése miatt vagy Soros György miatt, aki köztudottan sokak által gyűlölt személy. Egyébként még jobbikos szavazó barátaim is vannak és sok mindenben egyetértek velük, de nekem nem igazán szimpi egyik magyar párt sem, viszont attól még elképzelhető hogy fogok szavazni de még nem tudom kikre.

2016. dec. 4. 15:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

"esetleg megszüntetne zsinagógákat, zsidó iskolákat és intézményeket"

ami magán kézben van úgysem tudja, mecseteket meg állami iskolákat pedig megint csak nem fog, esetleg kevesebb pénzt adna nekik.

"A nincstelen cigányok nem kapnának segélyt, vagy kényszermunkára küldenék őket"

ez ma is így van, a neve közmunka.

2016. dec. 4. 16:08
 2/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a gyors választ :) érdekelne bővebb infó is erről a témáról, hiszen kiléphetnének az EU-ból és akkor azt csinálhatnak amit akarok, vagy tévedek?
2016. dec. 4. 16:11
 3/17 A kérdező kommentje:
*amit akarnak
2016. dec. 4. 16:11
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
Mármint, hogy a jobbik kilépne az eu-ból? Nonszensz. Az eu nélkül elég komolyan vissza esne a gazdaság, megállna a fejlődés. Ha nem egy ilyen mutyizó kormányunk lenne, szerintem legalább 5-10 évet javíthattunk volna az ország gazdaságán.. de persze már mindegy. A jobbik meg kampányolhat a kilépéssel, úgyse húznák meg, esetleg népszavazás útján megkérdeznék a népet, ha meg a többség menni akar, nem fogják vállalni a felelősséget. Ahogy Orbán se tenné.
2016. dec. 4. 16:16
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

Én már régi "szélsőjobboldali" vagyok, régebben MIÉP, mostanság Jobbik szavazó. Itt az álláspontom:

Én sem szerettem/szeretem különösebben a zsidókat és a cigányokat. Ám el kell fogadni azt, hogy ők is itt élnek évszázadok óta.

Magyar nacionalistának tartom magam, és magam is sokat törtem a fejem ezeken a kérdéseken. Én úgy hiszem, hogy a magyar zsidóság túlnyomó többsége tisztességes ember és hasznos tagja a társadalomnak, van bennük egy összetartás, gyerekeiket tudatosabban nevelik, képzik magukat stb. Ezért nem haragudni kell rájuk, hanem eltanulni tőlük.

Persze a hazai zsidóság soraiból sok gazember is kikerült, Kun Béla, az egész '19 - es bagázs, Rákosi, Farkas Mihály, Péter Gábor, Gerő stb.

A jelenkor liberális "gondolkodói" között is akad pár díszpéldány. Ezek tulajdonképpen nem is igazi zsidók, nem beszélik a nyelvet, nem követik a vallást, zsidóságuk abban merül ki, hogy tagadják magyar identitásukat, támadják a magyarság számára kedves jelképeket, eszméket. Ebben élen járt annak idején pl. az SzDSz és holdudvara. Ez az oka annak, hogy "egyszerűbb" észjárású nemzeti radikálisok számára öncélú zsidózásban, cigányozásban merül ki a politizálás. Ez az oka annak, hogy nagyon sokan a liberalizmust közvetlenül összekapcsolják a zsidósággal.

Egyebekben én ismertem nagyon is nemzeti gondolkodású zsidókat, pl. a MIÉP - es időkben ismertem egy a Rózsadombon lakó igen tehetős zsidó családot, akik Csurka lelkes hívei voltak.

Rég eljött az ideje egy afféle "magyar - zsidó" megbékélésnek. Az ő soraikból is kerültek ki alávaló emberek, viszont ők is szenvedtek eleget, véget kell vetni az ellentéteknek.

Európára olyan megpróbáltatások várnak, hogy összefogásra lesz szükség. A magyar zsidóságnak ugyanúgy elemi érdeke, hogy megmaradjon, ápolhassa hagyományait, gyakorolhassa vallását, csakúgy a keresztény magyarság. Ez csak a hagyományos európai keretek között maradhat meg.

2016. dec. 4. 16:21
 6/17 anonim válasza:
8%
Nyilvánvalóan lennének kisebb változások, de itt nem arra kell gondolni hogy kitoloncolnák őket, hanem pl kevesebb segély, pótlék lenne kiosztva stb. Személy szerint nem is bánom, mért ezek csak szülnek a segélyért meg a családiért, de dolgozni basznak. Rajtunk, magyarokon élősködnek, de azért mi vagyunk a csicska magyarok! Mondanám hogy tisztelet a kivételnek, de felénk sajnos ilyen nincsen. Én rájuk szavazok, hátha :)
2016. dec. 4. 16:23
 7/17 anonim ***** válasza:
36%
Szükségtelen szorongani! Kormányra kerülése esetén a Jobbik nem fog igazságtalanságot, törvénytelenséget elkövetni. Azt meg, hogy a magyar érdekeket fogja előtérbe helyezni, tessék elviselni!
2016. dec. 4. 16:23
 8/17 anonim ***** válasza:
72%

Körülbelül olyanok lennének, mint most a Fidesz. Ha erősödnének és gyengülne a Fidesz, akkor a mostani fideszesek átugranának a Jobbikhoz, hogy ott sütögessék tovább a pecsenyéjüket és teljesen a saját képükre formálnák a pártot.

Már ha egyáltalán kormányra kerülnek, mert egy darabig valószínűleg nem fognak.

2016. dec. 4. 16:40
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Remélem még jön vélemény/álláspont :)
2016. dec. 4. 16:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmien hatással nem lesznek ránk, mert nem fognak nyerni (merem remélni hogy ennyi barom szavazó nem lesz)

ha még is nyernének valószínüleg ugyse szüntethetnék be a zsinagógákat meg hasónlókat mert az elég nagy közfelháborodást keltene.

(sorost pedig nem értem miért utálják olyan sokan , nincs akkora hatalma mint azt a legtöbben hiszik)

"nekem nem igazán szimpi egyik magyar párt sem, viszont attól még elképzelhető hogy fogok szavazni de még nem tudom kikre"

még az MKKP sem szimpi? :D

2016. dec. 4. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!