Szerintetek valóban a jobb és baloldal a vízválasztó?
"Szerintetek valóban a jobb és baloldal a vízválasztó?"
Alap hogy nem. Mesterséges megosztás, oszd meg és uralkodj... nincs új a nap alatt.
"Szerintetek valóban a jobb és baloldal a vízválasztó?"
Attól függ, hol. A KRESZ-ben elég fontos. A zongorázásban is. A politikában szintén egy fontos ellentétpár.
"én úgy gondolom, hogy itt nálunk nem. az elmúlt 20 évben a jobb és baloldal egyaránt kiszolgálta a globalizmust"
Te úgy gondolod, de ez csak egy vélemény, ami ráadásul jól elhelyezhető a jobb/bal kategóriákkal.
Ha ugyanis nacionalista indítékokkal mondod ezt, akkor ez szélsőjobbos duma. Ha marxista az elméleti kiindulópontod, akkor kommunista duma, azaz szélsőbalos. A szélsőjobb és a szélsőbal persze nagyon hasonlít egymásra, ezért mondják, hogy a bal és a jobb inkább egy kör mentén helyezkednek el, ahol az ellentétes végpontok találkoznak :) (ez persze nem ilyen egyszerű)
"én úgy érzem hogy az mszp nem szociálisan érzékeny párt, a fidesz pedig nem konzervatív"
Az MSZP szocérzékeny párt VOLT. Most már egyre kevésbé az, ennek megfelelően baloldali szavazóbázisát el is vesztette. A Fidesz egy eklektikus néppárt, de a liberalizmus, konzervativizmus és szocializmus közül még mindig a konzervativizmushoz áll a legközelebb. Azok, akik szerint a Fidesz nem konzervatív, abból a hibás feltevésből szoktak kiindulni, hogy megfeledkeznek a kontinentális konzervatív pártokról (UMP, CDU stb.) és csak a torykat és az amcsi republikánusokat tekintik mintának. Pedig hát mi nem vagyunk angolszászok.
"szerintem az igazi vízválasztó a nemzeti vagy pedig nemzetellenes"
Ostoba bullshit. Majdnem akkora ökörség, mint azt mondani, hogy az igazi vízválasztó jók és rosszak között van. Vagy szépek és csúnyák között. Mi az a nemzetellenes? Amelyik nem jó a nemzetnek. Mi az a nemzeti? Amelyik használ a nemzetnek. A szocik szerint akkor a szocik a nemzetiek, a fidesz a nemzetellenes. A fideszesek szerint fordítva. A jobbiknyikok szerint a jobbik a nemzeti, a többiek a nemzetellenesek. Sületlenség, hogy "nemzeti" és "nemzetellenes". El kellene felejtened ezt a színpadias megfogalmazást, akkor jobban tudnál gondolkodni.
Utolsó: ez nem színpadias megfogalmazás. Attól hogy hazudnak jobbra-balra a pártok nem azt jelenti hogy akkor már minden relatív lenne.
Igenis nemzetellenes a multik olyan mértékű adókedvezménye, ami van. Nemzetellenes az adósságcsapda és a privatizáció. Nemzetellenes a cigányságot a magyarok ellen uszítani és fordítva. Felhívnám a figyelmet hogy a Jobbik nem ezt teszi. Ja és nemzetellenes az egészségügy átalakítása többbiztosítós rendszerre (Amerika példáján lehet látni, hogy mennyire undorító egy rendszer), bárki aki ebben érdekelt az a legnagyobb mocsok állat.
Ja és nemzetellenes egy 1949-es, diktatúra alatt hozott (tehát illegális) alkotmánnyal jogfolytonosságot vállaló '89-es alkotmányt egyáltalán létrehozni, nemhogy 20 évig megtartani (mellesleg eltűrni is nemzetellenes volt már önmagában).
Szóval javaslom ne hozd nekem ezt a "minden relatív, mától bármit meg lehet csinálni" dumát, mert nem igaz.
Szerintem nem, de nem is a nemzeti, vagy nemzetellenes, hanem a becsületes, agy becstelen.
A becsületes az, aki azt teszi, amire megválasztják, a saját országa, népe érdekeit nézi. Az egy másik dolog, hogy ehhez nemzetinek kell lenni és szembemenni a globalizációval.
ma 07:09
Egy olyan szekta fogalomrendszerében gondolkodsz és beszélsz, aminek az emberek 80%-a nem tagja. Aki nem szektatag, az csak döbbenten néz, hogy mi ez a hülyeség, amit ideírtál. A szektátokon belül persze van "értelme", tudom. De amikor szektán kívüli emberekkel beszélsz, akkor tedd meg légszi', hogy ne jobbikosul, hanem magyarul beszélj, és ne jobbikos, hanem normális emberi logika szerint érvelj :)))))
"Öreg. Támaszd már alá érvekkel hogy konkrétan melyik állításom nem valós és miért"
Az állításaid ÉRTELMETLENEK. Az, hogy egy állítás "valós" vagy "nem valós", csak azután következik, ha az állítás legalább értelmes. Az, hogy "nemzetellenes", egy üres lózung. Nem lehet vele mit kezdeni. Annyi értelme van, hogy amire ideges gabika azt mondja, hogy nemzetellenes, arra a jobbikbirkák is rábégetik, hogy nemzetellenes. A jobbiknyik nyájon kívül ezt a fogalmat nem használják, mert üres, értelmetlen.
A macska nyávog, a kutya ugat, a jobbikos nemzetezik meg multizik, meg cigányozik, meg zsidózik. Az ember beszél. Tessék beszélni, nyilván még nem felejtetted el. Akkor majd tudunk vitatkozni.
Optimista vagyok: szerintem előbb-utóbb kiábrándultok a szektátokból és visszanyeritek emberi arcotokat. Addig "nemzetellenes"-ezzetek meg zsidózzatok csak egymás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!