Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnátok, hogy az állam...

Támogatnátok, hogy az állam elvegye a gazdagok vagyonát és átcsoportosítsa a szegényekhez?

Figyelt kérdés

Nagyok a külünbségek. Egyeseknek több milliárdja van, másoknak semmije.

Ingatlanpiacon is vannak akik megvásárolnak több ingatlant a nyerészkedés céljából, míg mások komoly lakhatási nehézségekkel küzdenek vagy akár hajléktalanok.

2016. szept. 13. 22:30
1 2
 1/18 Gotland ***** válasza:
90%
Nem támogatnám, nincs már kommunizmus, se szocializmus. Viszont az egykulcsos adórendszert sem támogatom, pedig haszonélvezője vagyok.
2016. szept. 13. 22:32
 2/18 anonim ***** válasza:
60%
Ha korrupció, spekuláció vagy egyéb bűncselekmény útján szerezte, maximálisan támogatnám a vagyonelkobzást, és olyan embereknek adnám, akiknek tiszta az erkölcsijük, esetleg mélyszegénységben élnek (a kormány jóvoltából).
2016. szept. 13. 22:32
 3/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2016. szept. 13. 22:35
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Abból nem sülne ki jó. A kommunizmusban is a rendszer ellenségeire sütötték rá, hogy kulákok és vitték minden vagyonukat őket meg málenkij robotra. Elég volt abból egy is a történelemben.
2016. szept. 13. 22:38
 5/18 anonim ***** válasza:
91%

Mókás kérdés. Pont azok gazdagodnak idehaza aránytalanul, akik a mindenkori kormánnyal összejátszanak - magyarán az állam vezetésétől várod, hogy önmagát büntesse.

Egyébként #1-gyel értek egyet, aki önerejéből (akár munka, akár tisztességes vállalkozás) gyarapodik, azt nem szívatnám ilyenekkel, de az egykulcsos adót én sem érzem fairnek úgy, hogy én is élvezője vagyok.

2016. szept. 13. 22:39
 6/18 anonim ***** válasza:
18%
22:38, ez igaz, viszont ott az állam nyelte be a vagyonukat, nem osztották szét a rászorulók között. A mai vadkapitalizmus sem különbözik sokban, csak itt az adóhatóság meg a bankok szedik el az emberek vagyonát (maguknak természetesen), és gulág helyett kipakolják az utcára, éljen meg ahogy tud vagy dögöljön éhen.
2016. szept. 13. 22:40
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Megjött a Wartburgos őrült!

Már hiányoztál, komám! Hogy ityeg a fityeg Rákosi elvtársnál?

2016. szept. 13. 23:01
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
A haladás egyik legerősebb mozgatórugója a társadalmi különbségek. Ha valaki szegény családba születik, az tanul dolgozik, és előre tör, közben a társadalom számára hasznos termékeket előállítva/szolgáltatásokat nyújtva. Ha megfosztod az embereket a meggazdagodás lehetőségétől, akkor kitolsz mindenkivel, mert senki nem fog azért gürcölni, hogy másnak jobb legyen, vagy legalábbis kevés ilyen hülye van. Olvass utána a holodomornak, többek között ez a kommunista látásmód okozta több millió ember halálát.
2016. szept. 13. 23:40
 9/18 anonim ***** válasza:

Még, ha az emberek többsége támogatná, és működne a sarcolás, a kiosztásba biztos becsúszna valami hiba.

De ahogy én a magyar kormányokat ismerem, még a sarcolást is a szegények nyögnék.

2016. szept. 14. 01:35
 10/18 anonim ***** válasza:
97%
Hát tényleg van reinkarnáció?Te vagy az, Vlagyimir Iljics?
2016. szept. 14. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!