Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Az állam miért nem támogatja...

Az állam miért nem támogatja anyagilag a depressziósokat?

Figyelt kérdés
pl aki annyira depresszios h már dolgozni sem tud, ez egy betegség és nagyon veszélyes, ha most valaki depresszios lesz akkor miért nem támogatja az állam anyagilag addig amig kigyógyul belőle?

2015. nov. 17. 21:35
 1/9 anonim válasza:
mert az állam antidemokratikus
2015. nov. 17. 21:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Sajnos sokan tisztában sincsenek a depresszió jelentésével.

És sokszor megkérdőjelezik ennek a betegségnek a valódiságát.Hasonló a helyzet,minden más mentális betegségnél.

Sajnos egy egyszerű cukorbeteget is jobban támogat az állam,mint egy valóban mélyen lévő mentális beteget,aki teljesen kiszolgáltatott.

Meg a pszichés eredetű betegségek jól leplezhetőek,eltitkolhatóak,így a külső szemlélő számára az ebben szenvedő teljesen egészségesnek tűnik kívülről.

2015. nov. 17. 21:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Azert mert az emberek talalekonyak. Menni fognak tomegesen pszihiaterhez,boritek a zsebbe-szakvelemeny megirva bipolaris sulyos foku depressziorol.
2015. nov. 17. 22:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Hidd el,nem adnak bárkinek erről papírt.

Egy pszichológus pedig simán kiszűri a csalókat.

2015. nov. 17. 22:11
 5/9 Amarok Tonrar ***** válasza:

Mert nem ismerik és nem nagyon foglalkoznak vele. A depressziót hisztizésnek vagy úri hóbortnak tartják. Egy súlyos depressziós egyén, aki szorong és pánikrohamai vannak, maximum gyógyszerrel szedálható, de nem gyógyítható. A tényleges gyógyulás ritka és általában önerőből történik, de közben naponta dolgozni elég merész. Benyugtatózva pedig a legtöbb munkát nem is végezheted.

Ha támogatnák őket, akkor is kötelezővé tennék a gyógyszeres terápiát, ami könnyen függőségben végződhet.

2015. nov. 17. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Az a baj szerintem a depresszióval, hogy nehezem "megfogható" és a gyógyuláshoz leginkább az egyén saját elhatározása is kell.

Hasonló az alkoholnál a helyzet, hogy hiába kényszerítenek elvonókúrára, amint kijössz elkezdesz inni. Ráadásul manapság alapból az egyén önálló elhatározása kell hogy márpedig elmegyek elvonóra és leteszem a piát.

Persze a depresszió másabb, de ott is szerintem az kell, hogy az egyént kimozdítsuk a környezetéből, elfoglaljuk, társaságban legyen akár, pozitív hatások érjék. Ha otthon van, ráadásul munka nélkül, akkor elkezdi elhagyni magát. Szerintem még átlag ember is elhagyja kicsit magát, ha hosszabb ideig nincs munkája, és céltalanul telnek a mindennapjai. És így hogy még pénzelne is az állam, még inkább "begubózna" a depressziós egyén, és nem gyógyulna ki soha.

2015. nov. 18. 00:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert nem lehet egzaktúlkimutatni, hogy valaki depressziós és ezért bárki mondhatja
2015. nov. 18. 00:39
 8/9 anonim ***** válasza:

kedves 4 es ez hülyeség

egy főorvos 3 pszihológus vizsgált és úgy átcsesztem őket mint a szél

ja hát igen nem szép dolog? az se hogy anyám nem kap közgyógyot mert 20 forinttal túllépte azt hogy megítéljék neki

így cselezni kell

lazán rekurens depressziósnak vagyok elkönyvelve pedig egy életvidám ember vagyok

ennyit a szakemberekről

2015. nov. 25. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor nagyon jó színész vagy!

De nem hinném,hogy ehhez kellene igazítani a megítélést!

Rengeteg embert ér hátrány az ilyen csalók miatt,mint te!

De nem hinném,hogy ez tömeges jelenség lenne.

Azt viszont igen,hogy vannak,akik nem kapnak megfelelő besorolást,pedig betegek.

Azért az alkoholizmust ne hasonlítsuk a depresszióhoz vagy más mentális betegséghez.

Egy alkoholista magának keresi a bajt.

Az első lépésnél Ő hozza meg a döntést,magát sodorja bajba,még egy mentális betegség kialakulását nem lehet tudatosan irányítani.

Nekem is van mentális betegségem,de soha nem nyúlnék alkoholhoz,pont az ilyenek miatt is,akik egyeseket csalónak bélyegeznek,vagy nem értik meg mások problémáját.

Az alkoholizmust választja az ember,még a mentális betegségek genetikailag kódoltak.

2015. nov. 25. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!