Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Az emberek miért veszik...

Az emberek miért veszik természetesnek, hogy szinte minden hónapban van holokauszt emléknap?

Figyelt kérdés

Én egy kölyök vagyok, nem szimpatizálok egyik párttal sem és antiszemita sem vagyok.

Furcsának találom, hogy miért van egy évben 10 holokauszt emléknap, csak másképpen elnevezve (magyar áldozatok, összes áldozat, táborba vitel emléknap, felszabadítás emléknap..stb.)? Ezeken kívül szinte semmi más nagyobb hangot kapó emléknap (kivétel: márc. 15., aug 20., okt. 23., a többit általában csak futtában megemlítik a híradóban) nincs Magyarországon, pedig szerintem bőven lenne mit ünnepelni/siratni a zsidókon kívül is.. Ráadásul nem is a magyarokat érintette a holokauszt, csak a zsidó/cigány magyarokat. Ennyi erővel a magyar buddhistáknak is lehetne emléknapjuk..

Aztán azt egyszerűen nem tudtam elhinni, mikor olvastam, hogy a nyilvános holokauszt tagadásért BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR!? Én itt falun nem egy-két olyan embert ismerek, aki lopást/betörést megúszott felfüggesztettel, de ha kimegyek egy nyilvános helyre egy transzparenssel és tagadom a holokausztut, akkor engem lecsuknak, de őket nem?

A legijesztőbb, hogy mintha az embereknek ez fel sem tűnne. Tök természetesnek veszik, hogy megint siratjuk a zsidókat... VAGY nem mernek szólni, mert akkor rögtön elkönyvelnék őket rasszistának és az elég rossz ajánlólevél lenne!?

2016. aug. 31. 12:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

kicsit olvasgasd a törikönyvedet a holokauszt nagyon túl van fújva

aki nem hiszi járjon utána de segítek kicsit mielőtt szépen lepontoztok

[link]

[link]

[link]

[link]

lehetne még igen sokat sorolni pl szudán 70es évektől 10 évvel ezelőttig 2-2,5 millióra becsülik az áldozatok számát

volt 2 atombomba is nem tudom nektek mi a népirtás de tömegpusztító fegyver alkalmazása ártatlan civileken nekem már bőven népirtásnak számít

ha nem hódolnak be a japánok ? várnak az amerikaiak még 1 hónapot és addig dobálják a nukleális fegyvereket amíg kiírtja japán lakosságának jó részét?

2016. szept. 3. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!