A Jobbik miért erősen jobboldali pártként van elkönyvelve?
Figyelt kérdés
Véleméynem szerint a legbaloldalibb párt ma Magyarországon, legalábbis a pártprogramjuk alapján. Államosítás, munkások védelme, tőke és bankok adóztatása és visszaszorítása, ez mind erősen baloldali idea.2016. aug. 12. 15:15
11/12 anonim válasza:
#10 Mivel én főleg Magyarországon és az USA-ban követem a politikát, elhiszem neked ezt. Fogalmam sincs, hogy Bulgáriában mi a helyzet. De ettől még ne mondja nekem senki, hogy egyáltalán nem használják ezt a fajta felosztást, mert de.
12/12 anonim válasza:
Szerintem sincs ilyen, hogy liberális = baloldal, konzervatív = jobboldal. A kettő teljesen más dimenzió. Pl. Németorszagban a nagykoalíció előtt a konzervatív-jobboldal hagyományos koalíciós partnerei a liberálisok voltak, míg a szocdemeké a zöldek. Az Új Baloldal meg semmilyen értelemben sem liberális...
Magyarországon az MSZP-SZDSZ koalíció miatt alakult ki ez a tévhit. Másik tévhit, hogy a nacionalizmust a jobboldalhoz, az internacionalizmust a baloldalhoz kötik sokan. Pedig sok az ellenpélda más országokban. Egyébként éppen ez a választóvonal a hazai balnak és jobbnak mondott oldal között, gazdaságpolitikában viszont csak balos pártok vannak a parlamentünkben sajnos, a "jobboldal" ráadásul balosabb a balnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!