Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen gazdasági hatásokkal...

Milyen gazdasági hatásokkal jár az új Mercedes gyár?

Figyelt kérdés

Azt olvastam hogy maga a gyár 2%-ot tol és az export még 3%-ot a GDP-n, illetve ebben még nincsenek bent a hazai alvállalkozók.

Viszont ez így nekem kicsit irreálisan magasnak tűnik. Pl. ha 2018-ban lenne egy 3%-os GDP növekedés (mivel akkor már kb nagy erővel jön le majd az EU-s forrás), akkor konkrétan 3+5=8%-al kéne számolni?

Nem irreálisan sok ez egy kicsit?

2016. júl. 31. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Negy muszakban dolgozom a karosszeriauzemben, a berem ugyanaz mint 3 muszakban. Szoval az informacioid nem pontosak, es a bejarast a ceg biztositja - mar amennyiben nem Sopronbol ingazol...

De anno volt egy orokervenyu beszolas, hogy be lehet koltozni Kecskemetre es akkor be tudsz jonni tulorazni. A karosszeriauzemben a jelenleg bent levo muszak a hetedik napjat nyomja egyhuzamban es nekik meg ot hatra van, szoval kb. ennyire kiraly hely a Rohbau :) Mindennek van elonye es hatranya.

2016. aug. 7. 23:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Ja, es augusztusi premium egyszer volt, harom eve. :) Ne higgy el mindent az 'ismerosnek'. :)
2016. aug. 8. 04:57
 13/21 A kérdező kommentje:
ez nem igaz, mert az ismerősöm az unokatestvérem és az augsztusi prémiumot tavaly és most is megkapja, ebből tervezünk elmenni nyaralni.
2016. aug. 8. 12:40
 14/21 A kérdező kommentje:

illetve amióta a mercihez került a prohumánnal 90-ről már elég szépen feltornázták a bérét, 4x kapott fizetésemelést a 2 év alatt.

most gondolkozhatott hogy átmegy 4 nap 12 órába, de ott már több a rizikó, pl. ünnepnapokon és hétvégén is munka van, viszont legalább egy 10-15-el több a bére nettóban.

2016. aug. 8. 12:41
 15/21 anonim ***** válasza:
2012 ota vagyok MBMH alkalmazott(sosem voltam kolcsonzos) es evkozben egyetlen evben volt premium, ket eve. Tavaly sirt is az emberek szaja, hogy kevesebb volt az evvegi premium. Iden volt szo 50k-rol,na de majd oktoberben kiderul, mert igeretbol jeles a ceg. :) K2-be kell meg 3ezer ember, gyere es kostolj bele az autogyartas gyonyoreibe, foleg ha szeretsz hetvegente is dolgozni.:)
2016. aug. 9. 02:53
 16/21 anonim ***** válasza:
(Az evkozbeni premiumot megkerdeztem a kollegaimtol, ket evet mondtak, nem harmat igy en irtam melle korabban.)
2016. aug. 9. 02:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Oké, akkor te nem kaptál prémiumot, unokatestvérem kapott, és most augusztusban is kap.
2016. aug. 9. 18:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg,pozitívakkal,hiszen az Audi,Mercedes és társai, a GDP-re is komoly hatással vannak.
2016. aug. 9. 18:58
 19/21 anonim ***** válasza:
Legyen ugy, ahogyan szeretned. :) Az unokatesod udvozlom a Rohbaubol, 4 muszakbol. Aztan nehogy a meglepi jojjon, ha atmegy negybe es nem no a love ;) Tobb sebbol verzik a tortenete amugy, mert evente 1x van beremeles, aprilisban, de o ket eve van itt es kolcsonzott munkaero volt. De ha ugy nezem,hogy idejott prohumanoskent VG1-be(berkateg.)aztan atvettek x ido utan es lett VG2(mert mercis alkalmazott nincs VG1-ben) utana a ket aprilisban ratoltak neki meg 2*4%ot ez akkor is csak harom. Mindegy, ti dolgotok, jojjon mindenki itt kolbaszbol van a kerites, azert nem talalnak mar embert a sorokra. :D
2016. aug. 9. 19:48
 20/21 A kérdező kommentje:

Örülni kellene ha mennek az emberek oda, mert így is munkaerő hiány van a Merci gyárba, erre még + 2.500 embert ugyanabba a városba.

Jah, illetve unokatestvérem megy majd át az új karosszéria üzembe mihelyst megépül, vagy beindul vagy mi van...

2016. aug. 10. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!