Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen gazdasági hatásokkal...

Milyen gazdasági hatásokkal jár az új Mercedes gyár?

Figyelt kérdés

Azt olvastam hogy maga a gyár 2%-ot tol és az export még 3%-ot a GDP-n, illetve ebben még nincsenek bent a hazai alvállalkozók.

Viszont ez így nekem kicsit irreálisan magasnak tűnik. Pl. ha 2018-ban lenne egy 3%-os GDP növekedés (mivel akkor már kb nagy erővel jön le majd az EU-s forrás), akkor konkrétan 3+5=8%-al kéne számolni?

Nem irreálisan sok ez egy kicsit?

2016. júl. 31. 20:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Várható termelési adatok nélkül ezt nem nagyon lehet megmondani. Ha nagy gyár, komoly termeléssel, akkor nem feltétlen irreális.
2016. júl. 31. 20:06
 2/21 A kérdező kommentje:
150.000 + járgány évi termeléssel számolnak.
2016. júl. 31. 20:15
 3/21 A kérdező kommentje:

meg ugye 8%-ban pl. így nincs is benne még az alvállalkozók meg az esetleges gazdasági javulás ha lesz.

Vagyis ez ilyen "rossz eshetőséggel" van nézve.

2016. júl. 31. 20:16
 4/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom,de feltételezem,hogy egy ilyen hírnek azért lehet örülni.Különösen Kelet-Magyarországon.Hogy aztán a GDP-n mennyit "tol",azt nem tudom,de arra emlékszem,hogy amikor az Audinak sz...abb időszaka volt,megérezte a GDP.
2016. júl. 31. 20:26
 5/21 anonim ***** válasza:
21%

Nyugi, a baloldal már biztos kiszámolta, hogy ettől a GDP csak csökken.

Ellenben ha befogadnánk migránsokat, csak úgy pörögne a gazdaság.

2016. júl. 31. 21:19
 6/21 anonim ***** válasza:
Én inkább arra lennék kiváncsi honnan vesznek majd 2500 embert? Aki dolgozna az új gyárban
2016. aug. 1. 03:48
 7/21 anonim ***** válasza:
Bingo, a mostani gyárba se akar már a kutya se jönni dolgozni, az összeszerelőbe felvesznek 40-et,másnapra 30 be se jön már,hétvégére marad kettő az újak közül. 130ezerért nem annyira frankó ám az a meló,ja és nézd meg a kecskeméti albérletárakat is :)
2016. aug. 7. 13:46
 8/21 A kérdező kommentje:

hát ismerősöm ott dolgozik, nem erőlteti meg magát, legalábbis a karosszéria részen a futószalagnál.

150 nettóért + az egyéb jutattásokért (augusztusi prémium, év végi prémium, 13. havi fizetés) meg megéri, bár a 3 műszak nem vonzó.

2016. aug. 7. 14:46
 9/21 anonim ***** válasza:
Csakhogy nem minden részlegen lehet 150 nettót keresni. Részlegenként más a pénz. Nem a 150 a jellemző és ahol az ismerősöd van úgy hallottam az a legjobb terület . És nem ott kell a legtöbbet dolgozni de ott a legjobb a bér.
2016. aug. 7. 14:57
 10/21 A kérdező kommentje:
hát nem a legjobb terület, mert lehetne 12 órázni szintén a karosszéria üzemben nagyobb bérért, de az 4 nap 12 óra 4 nap otthon, és ott problémás a bejárás.
2016. aug. 7. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!