Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért éppen Schiffer András...

Miért éppen Schiffer András ügyvédi irodája képviselte 2002 és 2006 között a Szcientológia Egyházat?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 23:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Wow. Egy ateistától kérdi egy hívő, hogy el van-e varázsolva? :O Hát jó...

A másik meg, hogy nem világos. Nagyon is nem világos! Nem abban a korban élünk, amikor az egyházatok, meg ti megmondhatjátok, hogy ki mit terjeszt az interneten, meg akárhol. "Ez a vonat már elment..." Sajna nem fogok a máglyán égni "bűneimért", megkínozni se fognak, de még csak ki se átkoznak...

Pontosan erre akartam kilyukadni. Említek pár dolgot: könyvégetések, a már említett inkvizíció, eretnekség, pogányüldözés, boszorkányégetés. Mind a kedves kis egyházatok számlájára írható. Ezek mind az eszközeik voltak az agymosásra. Amikor nem állhatok ki a főtérre, és mondhatom el a véleményemet anélkül, hogy rövid úton máglyára kerülök, az bizony agymosás! A keresztény egyház is kezdte valahol. A szennylapok szerint Jézussal. Jézus, meg a bandája szerintetek nem hasonló hírverést kapott abban az időben, mint a szcientológiai egyház most? Továbbra is fenntartom, hogy egykutya agymosás mindkettő...

2010. ápr. 16. 22:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát előző, Te is nagyon modortalan vagy. Szíved joga ateistának lenni, nekem az mindegy, de ezt tehetnéd gyűlölködés és becsmérlés nélkül.

"Jézus, meg a bandája szerintetek nem hasonló hírverést kapott abban az időben"

Egy mákszemnyi tisztelet sincs benned a másik meggyőződése iránt? Elítéled az Egyházat, holott Te vagy olyan kirekesztő, hogy mindenki mást agymosottnak titulálsz, aki másképp gondolkodik, mint Te, és okosabbnak képzeled magad náluk. Elárulok valamit: a hit nem tesz okosabbá vagy felsőbbrendűvé senkit, így az ateizmus sem.

A szcientológiával kapcsolatban:

én is elítélem, ha sérül a szabad vallásgyakorlás joga, viszont ostobaság nem látni a szcientológia manipulációját és megtévesztését, és ez egyértelműen megkülönbözteti a történelmi egyházaktól. Nem hallottam olyanról, hogy a szcientológusok iskolákat üzemeltetnének, vagy kórházakat, öregotthonokat, ellenben jól le tudják húzni az embert pénzzel. Ilyet a történelmi egyházak nem várnak senkitől.

2010. ápr. 16. 22:34
 13/15 anonim ***** válasza:

Az imént konkrétan az agymosásról volt szó, amit szerintem ki is veséztünk. Kár elhallgatni a sötét középkor eseményeit, amik véleményem szerint mármár fölértek egy holokauszttal, ami ugye a legtöbb ember(köztük velem) szerint ritka borzalmas dolog volt. És ezt nem csak úgy mondom! Hivatkoznék a Nagy Ateista Könyv 17. fejezetében összeszedett táblázatra. "Kedvcsinálónak": "3. A clermonti zsinat 535-ben elhatározza, hogy a zsidók nem viselhetnek közhivatalt. Ugyanígy határoz a IV. lateráni zsinat 1215-ben." "3. 1935. április 7-én megszavazzák a professzionális közszolgálat helyreállítását célzó törvényt, mely kizárja a zsidókat a hivatalokból és a közszolgálati pozíciókból."

Rámutat továbbra arra is, hogy az akkori pápa sokat tehetett volna a holokauszt ellen, és nem tett semmit... A teljes könyv megtekinthető itt: [link]

A különbség az, hogy a nácik 45-ben nagyrészt eltűntek, ellentétben történelmi párhuzamukkal...

Ja igen, bocsi, iskolákat, meg gondozó otthonokat tart fenn az egyház. Persze állami támogatással... Végülis ez elég indok arra, hogy felejtsünk...

2010. ápr. 16. 22:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Persze téphetem a számat. Rendkívül sokszor hoztam fel az egyház középkori tetteit érvként, de értelmes választ, vagy ellenérvet még sose kaptam vissza, csak kitérést a témáról.
2010. ápr. 16. 22:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy az Egyháznak nem voltak túlkapásai, de ennek összemosása a holokauszttal, ami egy tudatos népirtás volt, súlyos demagógia.

De ezt ne itt vitassuk meg, mert messzire visz, és már nagyon offolunk. Tedd fel a kérdéseid a valláskritika témakörben, és ott válaszolni fogok rá.

2010. ápr. 16. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!