Zsidó vagy nem? Morvai Krisztina zsidó származású vagy nem? És a férje? És a gyerekei?
Nem "zsidó" - mivel manapság a zsidó szó a kizsákmányolás, elanyagiasodás, stb. szinonimájává vált. Ilyen értelemben nem "zsidó".
Hogy vallási értelemben micsoda, az szerintem a kutyát nem érdekli (maximum a tudatlan parasztokat és a divatskinhead-eket), ha olyat tesz, ami jó.
Ugyanez a cigányoknál is. Szintén szinonimává vált mára a szó: "cigány = koszos, büdös, kötekedő, gyilkos, rabló...." ...
Mert mindkét helyzetnél valóban azért vannak beskatulyáva, azért lett szinonima a 'nevük'(erre nem tudtam jobb szót), mert a többség olyan. Hangsúlyozom: a többség - ami magában hordozza azt, hogy van kivétel...
Örüljünk együtt a sok értelmes válasznak.
A kérdező kíváncsi, ezért tette fel a kérdést. Ha nem tetszik, lépj odébb. Klikk.
Az elsőre annyit reagálnék, hogy ha az anyja zsidó volt, akkor ő is és a gyerekei is azok, hiszen anyai ágon megy tovább.
De azt nem tudom, hogy az anyukája az (volt)-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!