Miért hiszik azt a kereskedelemben dolgozók, hogy nekik alanyi jogon jár a vasárnapi pihenőnap?
a keresztény világban a vasárnap munkaszüneti(vagy nyugalom)nap nem tudtad?a kereskedelem nem számít készenléti munkakörnek.
szóval te miért hiszed azt hogy ezeknek az embereknek dolgozniuk kell?
Nekem?
És szerinted engem érdekel, hogy te mekkora lúzer voltál, amire még büszke is vagy?
Igazából minek kértél érte pénzt, miért nem vállaltad ingyen?
Amúgy még mindig nem értem hogy jön a jómunkásemberkedésed ahhoz, hogy jót röhögtem azon, hogy valaki összehasonlította a tömegközlekedés beszüntetését egy boltzárral :D
Ha lúzer lettem volna, még most is ott húznám az igát, és nem váltottam volna munkahelyet. Igaz, hogy most nincs ünnepnapom, de cserébe 3x annyit keresek.
A jómunkásemberkedéshez meg úgy jön, hogy mindkettőben emberek dolgoznak. A tömegközlekedés, orvoslás, tűzoltóság etc. közszolgáltatás, ugyanakkor oda is úgy megy az ember, hogy tudja, hogy mit vállal. Csakúgy, mint a bolti dolgozó, vagy a gyári munkás. A boltzár kapcsán nem arról volt szó, hogy 40 évig tilos volt, és most egyszerre, mindenféle igény nélkül köteleznek mindenkit a vasárnapi nyitva tartásra. Volt egy fennálló rendszer, ahova beléptek emberek dolgozni úgy, hogy tudták, mivel jár, majd társadalmi igény és támogatottság nélkül megszüntették a vasárnapi nyitva tartást, és ezt egy év elteltével helyreállították. Akkor miért viselkedik mindenki úgy, mintha ez egy teljesen váratlan, kezelhetetlen helyzet lenne? Amikor odament, a többség pontosan tudta, hogy mit vállal, most mégis megy a hiszti, hogy jajj de szar mindenkinek.
Ha nem tetszik, el lehet menni...
Én nem vagyok hajlandó hétvégén és ünnepekkor dolgozni, ezért tudatosan olyan munkahelyet választottam, ahol nem kell sem hétvégén, sem ünnepnapokon dolgozni.
Nem bonyolult.
"Tűzoltó, mozdonyvezető, buszsofőr a nettó 3-400 ezret megkeresi és az egészségügyben dolgozók sem ilyen vérszegény fizetéssel kullognak haza ."
Szerinted.
Édesanyám pont az egészségügyben dolgozik (szemész), a havi nettója még a 100 ezret sem éri el. A tűzoltók átlagfizetése az országban 210 ezer Ft. A többit nem tudom, de a buszsofőrben se lennék olyan biztos, mert jelenleg édesapám az és nagybátyám is egykor az volt és nem igazán hangoztatták, hogy de jól keresnek...
Szóval ez a komment eléggé ballépés volt.
Gondolom az előző válaszadók abba bele se gondolnak, hogy elég sok embernek azért is kell a vasárnapi nyitott bolt, mert szombaton is dolgozik.
De amúgy sem lesz az összes bolt nyitva vasárnap, szóval nem értem, mi ez a népharag már megint.
Kérdező, te mit ittál? Honnan veszel ilyen badarságokat?
Nem hiszik, nem ők, és nem a vasárnap. Ami ott a probléma, hogy pihenőnap. valamikor. Lehetőleg rendszeresen. A többi meg megfizetve. Ott a probléma nem az, amit te vizionálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!