Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért hiszik azt a kereskedele...

Miért hiszik azt a kereskedelemben dolgozók, hogy nekik alanyi jogon jár a vasárnapi pihenőnap?

Figyelt kérdés
Ugyanis számos szakmában aki azt választja élete munkájaként, vállalva az adott szakmát, tudja, hogy mivel jár. Ilyenek a biztonsági őrök, a mentősök, a vendéglátósok, számos műszaki üzemben dolgozók, a közlekedésben, mentésben és közlekedés irányításban dolgozók, az alapellátó rendszereket kiszolgálók. Mégsem hallottuk soha, hogy az erőművi dolgozók sztrájkolnának, mert vasárnap sőt szent este is áramot kell termelniük, a vendéglátósokat sem, hogy augusztus 20-án is ki kell szolgálniuk az étterembe érkezőket, vagy a mentősöket, hogy szilveszterkor is józannak kell maradniuk. De nem hallottuk a biztonsági őröket sem sztrájkolni, hogy ők vasárnap nem őrzik a bankbetéteket tovább, sem a tűzoltókat, hogy nem oltják el a tüzet ha az húsvét hétfőn lesz. Miért gondolják a boltosok egy része, hogy nekik ez "jár" ? Miért nem választanak olyan szakmát ahol ez nem fenyegeti őket vagy ha nincs más a közelben miért végzik ha ennyire utálják? Annyira unom, hogy ebben az országban egyre inkább mindenki csak sztrájkol ha nem a szája íze szerint történnek a dolgok, a háttérben pedig van egy náluk sokkal nagyobb tömeg aki némán évtizedek óta csak tűr és kiszolgálja a rendszert és soha nem sztrájkol. Mert tudja a kötelességét, és becsülettel végzi a munkáját. Nekem az jön le, hogy akik sztrájkolni akarnak mind mind egytől egyik utálja sőt gyűlöli a munkáját. A vásárlót is, aki véletlenül vasárnap akar vásárolni. Mert ugye van aki nem csak passzióból vásárolna vasárnap, hanem azért, mert két helyen dolgozik, hogy a családját ellássa, így szombaton SEM tud vásárolni menni. Hm?

#vasárnap #boltos #nyitvatartás #nagy a pofájuk #utálják a munkájukat #utálják a vevőket #gyűlölik hogy ki kell szolgálniuk #könnyebb sztrájkolni mint dolgozni
2016. ápr. 16. 08:32
1 2 3
 11/25 szántóvető ***** válasza:
20%

a keresztény világban a vasárnap munkaszüneti(vagy nyugalom)nap nem tudtad?a kereskedelem nem számít készenléti munkakörnek.

szóval te miért hiszed azt hogy ezeknek az embereknek dolgozniuk kell?

2016. ápr. 16. 10:12
 12/25 anonim ***** válasza:
19%

Nekem?

És szerinted engem érdekel, hogy te mekkora lúzer voltál, amire még büszke is vagy?

Igazából minek kértél érte pénzt, miért nem vállaltad ingyen?

Amúgy még mindig nem értem hogy jön a jómunkásemberkedésed ahhoz, hogy jót röhögtem azon, hogy valaki összehasonlította a tömegközlekedés beszüntetését egy boltzárral :D

2016. ápr. 16. 11:19
 13/25 LazyJones ***** válasza:
76%

Ha lúzer lettem volna, még most is ott húznám az igát, és nem váltottam volna munkahelyet. Igaz, hogy most nincs ünnepnapom, de cserébe 3x annyit keresek.

A jómunkásemberkedéshez meg úgy jön, hogy mindkettőben emberek dolgoznak. A tömegközlekedés, orvoslás, tűzoltóság etc. közszolgáltatás, ugyanakkor oda is úgy megy az ember, hogy tudja, hogy mit vállal. Csakúgy, mint a bolti dolgozó, vagy a gyári munkás. A boltzár kapcsán nem arról volt szó, hogy 40 évig tilos volt, és most egyszerre, mindenféle igény nélkül köteleznek mindenkit a vasárnapi nyitva tartásra. Volt egy fennálló rendszer, ahova beléptek emberek dolgozni úgy, hogy tudták, mivel jár, majd társadalmi igény és támogatottság nélkül megszüntették a vasárnapi nyitva tartást, és ezt egy év elteltével helyreállították. Akkor miért viselkedik mindenki úgy, mintha ez egy teljesen váratlan, kezelhetetlen helyzet lenne? Amikor odament, a többség pontosan tudta, hogy mit vállal, most mégis megy a hiszti, hogy jajj de szar mindenkinek.

2016. ápr. 16. 11:58
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem tetszik, el lehet menni...

Én nem vagyok hajlandó hétvégén és ünnepekkor dolgozni, ezért tudatosan olyan munkahelyet választottam, ahol nem kell sem hétvégén, sem ünnepnapokon dolgozni.

Nem bonyolult.

2016. ápr. 16. 12:08
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

"Tűzoltó, mozdonyvezető, buszsofőr a nettó 3-400 ezret megkeresi és az egészségügyben dolgozók sem ilyen vérszegény fizetéssel kullognak haza ."

Szerinted.

Édesanyám pont az egészségügyben dolgozik (szemész), a havi nettója még a 100 ezret sem éri el. A tűzoltók átlagfizetése az országban 210 ezer Ft. A többit nem tudom, de a buszsofőrben se lennék olyan biztos, mert jelenleg édesapám az és nagybátyám is egykor az volt és nem igazán hangoztatták, hogy de jól keresnek...

Szóval ez a komment eléggé ballépés volt.

2016. ápr. 16. 13:00
 16/25 anonim ***** válasza:
53%

Gondolom az előző válaszadók abba bele se gondolnak, hogy elég sok embernek azért is kell a vasárnapi nyitott bolt, mert szombaton is dolgozik.

De amúgy sem lesz az összes bolt nyitva vasárnap, szóval nem értem, mi ez a népharag már megint.

2016. ápr. 16. 13:03
 17/25 anonim ***** válasza:
42%
#1,4:Csakhogy ez az egész történet nem erről szól.Hiszen akkor a trafikok sem lehetnének nyitva,ha nem a tulaj van a pult mögött.Akkor most hogy van ez?Kenyeret lehet venni szombaton,cigit nem?
2016. ápr. 16. 15:54
 18/25 anonim ***** válasza:
10%
Aki vasárnap dolgozik azt felkötném.
2016. ápr. 16. 16:34
 19/25 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, te mit ittál? Honnan veszel ilyen badarságokat?

Nem hiszik, nem ők, és nem a vasárnap. Ami ott a probléma, hogy pihenőnap. valamikor. Lehetőleg rendszeresen. A többi meg megfizetve. Ott a probléma nem az, amit te vizionálsz.

2016. ápr. 16. 16:56
 20/25 A kérdező kommentje:
Szerintem, az, hogy ebben az országban olyan a fizetési és a munkáltatói morál egyes cégeknél amilyen arról nem azok az emberek tehetnek akik az elvet kérik és igénylik, hogy a nagy többség számára pihenőnapot jelentő szombat ÉS vasárnap során ne legyen gond ha az ember be szeretne menni egy barkács áruházba vagy egy nagy bevásárló központba mert ott gyermekprogramok vannak. Nézz szembe a tényekkel: Az, hogy ebben az országban neked sz@r boltosnak lenni nem jelenti azt, hogy az elvvel van a gond, hogy vasárnap is dolgozzanak a boltosok. Hogy miért nem vesz fel több boltost az áruházlánc, hogy mindenkinek biztosított legyen a pihenőnap azt az indulatot nem a népen kéne levezetni SZERINTEM. A vendéglátósok körében is volt már olyan, hogy több munkavállalót alkalmaztak kevesebb bérért. De az ellenkezdője is, hogy a vezető feltárta, hogy növekedhet a fizetésetek ha vállaljátok, hogy elküldök XY számú alkalmazottat és az ő munkájukat is vállaljátok a pihenőnapotok kárára. És igen, amit írnak egyesek, hogy olyan szakmát kell választani ahol ez nem fenyeget! Mert ha derogál az olyan munka, akkor derogáljon hozzászólni is negatívan. Lehet menni teremőrnek vagy ha az keveset fizet akkor bizony oda kell menni boldogulni ahol a nem szerény igényeidet kielégítik a viszonyok. Itt, ez , nos ez ilyen! ÉS ennyiért. Vannak sokkal aljasabb melók sokkal kevesebbért, csak azok nem háborognak hanem végzik a munkájukat és viszik el a szemetedet minden héten !!!! például.
2016. ápr. 16. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!