Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ezen az oldalon vannak rejtam...

Ezen az oldalon vannak rejtam kívül kapitalisták?

Figyelt kérdés
Ha netalán léteztek... Ti társadalmilag liberálisok vagy konzervatívak vagytok?
2016. ápr. 9. 15:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
6%
Lefogadom nem egy borsodi falu 5.gyerekének születtél szegény családba,akkor nem lennél kapitalista.
2016. ápr. 9. 16:42
 2/12 anonim ***** válasza:
6%
Kapitalista vok, társadalmilag meg elég vegyesen gondolkozók pl.: eutanáziát támogatom, a b#zikat meg nem bírom.
2016. ápr. 9. 16:55
 3/12 A kérdező kommentje:
Aki nem a kérdésre válaszol, az kérem ne írjon! 1. kedvéért: 5 gyerekes család első gyereke vagyok. De eltaláltad, nem borsodi. Sőt, hogy még jobban összezavarjalak, nem vagyok se politikus, se csókos, se csaló...
2016. ápr. 9. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

Legalább egy van.

Egyébként kapitalista liberális és konzervatív is vagyok.

A liberálist itt nem a magyar értelemben vett liberálisként kell érteni, mert annak köze nincs a valódi liberalizmushoz.

2016. ápr. 9. 17:57
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is kapitalistának tartom magam. Pontosabban szólva libertariánus vagyok, ami se nem konzervatív se nem liberális társadalmi szempontból, gazdaságilag viszont extrém szabadpiaci kapitalista.

A közszférában nagyon szabadelvű eszme (tehát pl. meleg házasságot támogatja és a negatív diszkriminációt elítéli), ugyanakkor a formális jogegyenlőségre, az állam nem-beavatkozására és a magántulajdon védelmére helyezi a hangsúlyt (tehát pl. a pozitív diszkriminációt nem támogatja, meg a segélyeket is ellenzi), elveti a modern liberalizmus privilegizált kisebbségeit.

Magánszférában meg az egyén szerződéskötési autonómiájára helyezi a hangsúlyt. Tehát pl. egy cég dönthet úgy, hogy nem alkalmaz cigányokat vagy cigányoknak nem ad el dolgokat, mert minden személy jogosult megválasztani, hogy kivel köt szerződést és az állam senkit nem kényszeríthet arra, hogy akarata ellenére kössön szerződést. Ez persze csak a privát szektorra vonatkozik, a közszférában nincs választási lehetőség, az anyakönyveztető nem tagadhatja meg két cigány összeadását. Mivel ő csak az államot képviseli, aki viszont köteles szolgáltatásokat nyújtani az állampolgárainak, mivel adót fizetnek neki.

Sajnos Magyarországon nincs jelenleg libertariánus párt. Majdnem minden párt szélső-balos gazdasági értelemben, társadalmi szempontból meg egy se egyezik meg a libertariánus felfogással.

2016. ápr. 9. 18:44
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen, libertarianizmus pártra igény pedig lenne, ha megismernék az emberek!

Egyrészt a gazdasági oldala miatt. Másrészt meg hogy nem úgy vagyok liberális társadalmilag hogy mindenkit nácizok, meg női kvótákat vezetek be, hanem tényleg azt csinálják az emberek, amit akarnak, amíg törvényes!

2016. ápr. 9. 18:55
 7/12 A kérdező kommentje:
*libertarianus
2016. ápr. 9. 18:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, én is azt tartom jónak a libertarianizmusban, hogy végső soron rendkívül logikus. Gazdaságilag rendkívül előnyös, társadalmi szempontból pedig elképesztően praktikus: mindenki azt csinál amit akar, amíg más jogát nem sérti. Szerintem ez az egyik legjózanabb politikai felfogás a világon (különösen ha a valóságtól már lassan teljesen elrugaszkodott modern liberálisokat meg konzervatívokat nézzük). Sajnos Magyarországon tényleg valahogy nincsen ez az ideológia a köztudatban.
2016. ápr. 9. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:

én kapitalista vagyok, liberális gazdasági és társadalmi szempontból is, egy-két túlkapást leszámítva (pl. a kvóták minden fajtáját hülyeségnek tartom).

borsod megyei, bár nem falusi és nem ötgyerekes családból, ha már ez ennyire számít az első válaszolónak.

2016. ápr. 10. 14:04
 10/12 anonim ***** válasza:
45%

Ja,hát borsodban is vannak gazdagok.

Mindenhol vannak.

miskolci,legjobb városrész,kertes ház,egyke,gazdag szülőkkel és lehet valaki kapitalista.

Aki a nyomorból jött az ritkán fog kapitalista elveket vallani.

Sokat számít honnan jön az ember..

2016. ápr. 10. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!