Miért vetitek meg, vagy épp vagytok oda a Fidesz, Orbán V. politikájáért, vagy épp más pártok és azok vezéregyéniségéért? Észérvek, indokok.
Állandóan mocskolódásokat,eszement kirohanásokat,idióta meglátsokat olvasok. Elvakult buta emberek megrendíthetetlen álláspontjával van tele a net. (buta a témához-más területen lehet kimagasló a teljesítménye)
Ritkán és kevés olyat olvasok,ahol ok okozati tényezők alapján elmagyarázzák az aktuális politikai döntés következményeit,hatásait lehetséges alternatíváit azok hatásait. Megmagyarázzák miért így és nem úgy döntöttek adott kérdésben.
Ha vannak olyan oldalak,ahol tényleg tájékozódni lehet elfogulatlan cikkek videók alapján kérlek linkeljétek,vagy privát levél keretén belül küldjétek.
Ha lepontozástól tartotok reggeljetek új accal,vagy nemtom,de tényleg érdekelne a véleményetek. Személyeskedést,sértegetést hagyjuk ki kérem. Mindenki véleményét,még ha legyen az a legnagyobb tévedés,vagy rosszindulat szülte,tartsuk tiszteletben és megfelelő hangnemben tegyétek helyre hozzászólásotokkal az általatok tévedésnek vélt megjegyzést.
Én nem szólok hozzá a témához,mivel vajmi kevés fogalmam van a dolgok tényleges alakulásáról. Véleményem felvállalni nem tudom,mivel jóformán nincs. Nem érzem magam elég tájékozottnak ahhoz magam,hogy véleményt formáljak.
Kérek hozzászólásaitokkal építsétek a beszélgetést. Remélem sikerül egy komoly beszélgetést,véleményhálót alkotni,ami helyretesz nálam és lehet néhány más idetévedőnél is pár dolgot.
Előre is megköszönök minden a beszélgetés szempontjából építőjellegű hozzászólást,véleménnyilvánítást.
Nekem Orbán régebben szimpatikus volt.
Ma már egyáltalán nem az.
Az a bajom vele, hogy nem azt csinálja amit, mond.
A nagy szavak, nincsenek összhangban a tettekkel.A szavak mögött nincsenek tettek.
Kedves kérdező. Objektív véleményt politikai témában senki nem fog tudni adni, azért mert ilyen nem létezik, csak szubjektív! Azaz mindenki elfogult valamilyen pozitív vagy negatív szinten egy párttal vagy egy politikussal szemben.
De valóban ha sok ilyen megindokolt véleményt olvasol, abból megpróbálhatsz majd körvonalazni egy sajátot is. :)
Ezért leírom az én szubjektív véleményem a Pártokról főleg, és talán néhány politikusról is.
- Fidesz (OV): Nekem valamiért sosem volt szimpatikus függetlenül attól hogy főleg az én korosztályomat szólítják meg (35 vagyok). Lehet hogy tudat alatt már az első kormányzása idején még tinédzserként azt észleltem amit 1-es is írt. Mást csinál mint amit mond.
Volt 1-2 dolog azért amit jól csinált mindhárom kormányzásában és ezt el kell ismerni. Például a mostaniban a migráns kérdés, korábbi kormányzásainál néhány gazdasági húzás (bankadó, gazdasági stabilitás, kötelező magánnyugdíj (igen ez is pozitív! Ha valaki szeretné elmagyarázom neki miért!), turisztikai fejlesztések, felújítások ...), viszont fölsorolni is nehéz lenne mennyit baltáztak el vagy mutyiztak, és hazudtak mellé. (Földkérdés, földmutyi, dohány mutyi, filmes mutyi, kaszinó mutyi, uniós támogatás mutyi, közmunkás mutyi ...)
-MSZP ismert okokból már rég leírták magukat végleg, ezt már értelme nincs részletezni miért. Épeszű ember nem hisz nekik.
-SZDSZ, lassan meg is szűnnek, hasonlóak az MSZP -hez, még utoljára az államra hagytak egy jó zsíros adósságot is. :/
-LMP na ők az egyik még kipróbálatlan párt, vagyis nem voltak még hatalomban így nem is igen mutyiztak el semmit sem. Zöld politikájuk igen szimpatikus.
-Jobbik. Ők sem voltak még hatalomban így tiszták. Nagyon jól felépített pártprogramjuk van. Fiatal energikus szimpatikus politikusaik vannak. Nemcsak a zöld politikájuk jó (mert van nekik is, hisz valahol ez is haza szeretet és védelem), hanem egyéb gazdasági, társadalmi programjaik is. Sok igaztalan vád érte őket, egy bizonyos választóbázis miatt, de úgy látszik inkább nagyobb tömegeket szeretnének megszólítani, de céljaik eközben nem változtak. A hatalmon lévő kormányok rendszeresen lopnak a javaslataikból!
Megmondom őszintén amikor még nem léteztek akkor a MIÉP-re szavaztam. Amióta létezik a Jobbik meg rájuk.
Még megemlíteném a Civil Mozgalmat is, nekik is szimpatikus programjuk volt. Sajnos nem jutottak be egyik választáson sem, sőt valakiknek "fekete bárányokat" sikerült a soraikba juttatni, így most egy botrány robbant ki körülöttük ami valószínű végleg be is tett nekik.
Remélem tudtam segíteni.
Ha ezt ennyire jól tudod Brian, akkor hogyhogy nem vagy a parlament közelébe se?
Mellesleg baromi nagy hülyeség amit leírtál... Egy ország gazdaságának működése sokkal komplikáltabb ennél
Mondjuk érdekes, és jó lenne tudni, hogy vajon miért nincs véleményed, kérdező. Ki elég tájékozott mostanság? Reggel fölkel az ember, és teljesen más lett a helyzet, mint tegnap volt.
Hogy az OV. nem azt mond, mit amit csinál? Nem tehet mást, politikus, teszi a legtöbbet, amit tehet. A Jobbikosok is, akik végülis nem mind fiatalok.
Könnyű a vezetőket kritizálni, de ha belegondolunk, hogy milyen istentelen helyzetben lehetnek, csak sajnálni lehet őket. Gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben politikailag ellentmondani, ahhoz nagyon okosnak kell lenni.
Könnyű ráhúzni mindenre, hogy csúnya-rossz korrupció, de emlékezzünk csak, amikor egy német politikus ellen már nem találtak mást, csak, hogy elfogadott egy hűtőgépet valahonnan.
MInden helyzetben van valamilyen reprezentációs keret, ami használható kell, hogy legyen. Ha szerződésekről van szó, akkor sem szabad csodálkozni, ha az ismerős nagyobb bizalmat élvez, mint az ismeretlen. Hogy is híják ezt manapság? Kapcsolati tőke?
Szerintem nagyon eltúlzott manapság a "mutyi" használata is, meg a korrupcióval való dobálózás is.
Majdnem megijedtem az "építőjellegűtől" is. Sok rossznak volt a kezdete már eddig.( Ha a "lepontozás" az egyetlen megtorlás, az jöhet...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!