Miért jó ennyire tisztességesnek lenni/látszani? Nem lenne unalmas egy idő után az a nagyon erkölcsös társadalom amit a jobbik kitalált?
Szerintem sok embernek nem esik jól, ha egy párt próbálja megmondani, hogy éljen. Ez a szebb jövőt mondás egy Stalone filmre emlékeztet. Angolul az volt a címe, hogy Demolition man, magyarul talán pusztítónak lett fordítva.
Abba volt egy olyan jövőkép amikor még a káromkodásért is büntettek, de az emberek már nem szerettek benne élni.
hülyeséget beszélsz. mutass nekem bármi bizonyítékot, hogy a jobbik ezt akarja.
az talán bűn, ha szeretné, hogy ne lopjanak-raboljanak az emberek a másiktól?
Van a magyar jobb és baloldalon egy igen érdekes dolog, ami kicsit emlékeztet a kognitív disszonanciára: ez pedig a fentebb vázolt társadalomkép.
A lényege az, hogy mindig éppen az fér bele, amit ők csináltak, a többi erkölcstelen, és üldözendő. Így tudják megvédeni az énképüket mindkét oldalon. Jellemző példa a pia. Általában azok a leghangosabb ellenzői a könnyűdrogoknak, akik vodkával mosnak fogat. De hogy egy másik példát hozzak: Kádárék alatt a hosszú haj volt a romlottság jelképe. Nem az, hogy a szavazások jelképesek voltak, nyolc osztályt végzett emberek voltak vezető pozícióban, hanem a hosszú haj.
én nem tudom miért esünk át a ló egyik oldaláról a másikra
kérdező ezt komolyan gondolod?
"Hát ez az hippi leszek a saját hazámban.."
út isten egy csöves drogos hippi... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!