Miért ragaszkodik a kormány tűzzel-vassal az emberek életét nagyban megnehezítő vasárnapi boltzárhoz?
6-os vagyok, akit leidiótáztok. Akkor megnéztétek valaha, hogy a sarki boltban mibe kerül pl. a kávé és mibe a multiban? Mert tévedésben vagytok, mert nem olcsóbb! Én megnéztem. A multik üzletpolitikája, hogy van egy-két termék, ami olcsóbb, azzal becsábít, és minden más meg sokkal drágább, de akkor már nála intézed a heti bevásárlást.
Amúgy lehet, hogy én idióta vagyok, de a multik pont az ilyen idiótákra hajtanak, minek a marketing meg a reklámok? Mert bedőlnek az emberek neki.
Pl a pénztár mellé kihelyezett csoki, amikor a gyerekkel direkt nem megyek az édességrészleg felé, de a pénztárt meg nem tudom kikerülni?
Bedőltök ti is, csak észre sem veszitek. Én legalább tudom, és ezért inkább elkerülöm a multikat.
Csak gondolkodni kéne, a multiban igenis többet költesz. Ha bemész egy ásványvízért, mert az 20 ft-tal olcsóbb,mint a sarki boltban, de ezért fél órát autóztál, hát akkor megint sokat spóroltál, gratulálok! Mondjuk nekem pénzért adják a benzint, nektek lehet, hogy ingyen.
Miért nem lehet elképzelni, hogy tényleg azért, hogy a családok más, értelmes tevékenységgel töltsék a vasárnapot?
Semmi baj a templombajárással sem, aki nem akar, mehet kirándulni, múzeumba, sőt otthon is maradhat, kártyázhat a gyerekével.
Nem Mo. az egyetlen, ahol a csúnya, rossz kormány nem hagyja nyitvatartani a boltok egy részét.
Sőt, a példakép Amerikában is vannak helyek, ahol azért harcolnak az emberek, hogy ne legyenek vasárnap nyitva a boltok. De a boltok -meg a részvényeseik- nem hagyják.
A többség akarja a vasárnapi zárva tartást.
Vagy nem. Ki tudja? Nem volt róla népszavazás eddig!
21-es! Tényleg idióta vagy! pl. az eszedbe sem jut, hogy valakinek valamelyik mocsok multi esetleg útbaesik? igaz, hogy én naponta gyaloglom el egy SPAR mellett, dehát hé, kit érdekel? Se téged se a kormányt nem!
Másrészt az értelmes ember a nagybevásárlását úgy intézi, hogy szépen fog egy nagyáruházi katalógust és szépen kijelölgeti magának, hogy mit éri meg megvenni!
Az meg kólön tetszik, hogy jössz itt azzal, hogy az édességes pult így meg úgy, te jártál életedben ún. kisboltban? A kassza mellett halmokban áll az édesség, míg nem volt tiltva itt virítottak a dohányreklámok is.
Na az meg külön tetszik, hogy vered a nyálad a benzinr, had meséljek neked valamit, láb-ingyen van, bicikli dettó, buszbérletet csak egyszer kell megvenni, aztán egész hónapban utazhatsz vele, tényleg korlátolt lehetsz, hogy úgy gondolod, hogy mondjuk egy Tesco-ba csak kocsival lehet menni és el kell hozni minimum három mázsányi cuccot! Nem, nem kell! Elég kínos, hogy neked ezt a gyakoriról kell megtudnod, de nem kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!