Ha a Jobbik vagy au LMP kerülne kormányra, tényleg mindenről ( legalábbis minden fontos dologról ) népszavazás lenne tartva?
Idén szavazhatnék először, utána néztem a politikának és érdekelni kezdett. A magyar politikából most a pártokat szortírozom.
Egyelőre pártatlan vagyok, 4-et már kizártam ( fidesz, mszp, dk, együtt ). Ez a két párt nagyon hangoztatja, hogy a demokratikus országokban megkérdezik az embereket, egy olyan országban ahol az emberek számítanak népszavazást írnak ki, stb.
Érdekelne, hogy ha kormányra kerülnének, akkor ők tartanának népszavazást? Vagy ez csak reklám szöveg, amíg ők nem lesznek a vezetők?
"Egyelőre pártatlan vagyok, 4-et már kizártam ( fidesz, mszp, dk, együtt )."
Ez aztán a pártatlanság.
De felhívnám figyelmedet, hogy az MSZP alatt 3 népszavazás is volt, amiből kettőt az akkori ellenzék, a fidesz kezdeményezett!
Na most döntsd el, hogy mi a demokratikusabb!
5-ös!
Ez valahol igaz. Én pl nem azt mondom, hogy minden piszlicsáré ügyben legyen népszavazás, mert drága satöbbi, ez igaz. De az utóbbi időben volt egy-két olyan téma, amiben a kormány és az emberek véleménye nagyban eltért és nagyobb jelentőséggel is bír. Ilyen pl a vasárnapi zárvatartás. Az olimpiáról szerintem pedig azért lenne mindenképp érdemes népszavazást tartani, mert olyan mértékben érinti a társadalmat, a lakosságot, a sorsunkat, hogy joguk van az embereknek eldönteni, h akarják-e, vagy sem. Egyszóval nem kell mindenről népszavazás, de az, hogy semmiről nincs népszavazás, még a nagyon fontos dolgokról sem, az baj!
Hatos, teljesen egyetértek az általad leírtakkal is. Voltak már olyan fontos döntések, ahol szándékosan kihagyták a népszavazás lehetőségét, pedig jó lett volna, kellett volna.
Én ide sorolnám pl. az új földtörvényt is. Ötös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!