Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A magyaroknak miért kell...

A magyaroknak miért kell mindig bűnbak, aki miatt nem jutnak előbbre?

Figyelt kérdés

Régen kommunistázni kellett 90 előtt, ezek az első emlékeim a magyar politikáról. Aztán az Antall kormányt kellett szidni, majd Bokrost és Hornt.

Aztán érdekes módon a fidesz 4. évére már az Antall kormány nem is volt olyan rossz csak kicsit álmodozó de jó emberek. De a zorbán tehet mindenről, kell a Meggyesy(bocsánat ha nem jól írom), aztán lett Gyurcsány takarodj meg mindenen. A Bajnai is volt libajnai, meg csaló meg minden. És eddigre már a Bokros egy angyal lett. Majd jön pár év fidesz, most megint már a Bajnai szent, meg nagyon jó válságmenedzser, és a saját tehetetlenségükről persze a zorbán tehet.

Most is milyen már, a neten amennyien lázítgatnak hogy váltsuk le a kormányt meg stb.-stb., a kommentek alapján milliós tömegnem kellett volna tüntetni. És voltak kb. 1000-en?

Kényelmesebb a fotelből verni a billentyűzetet? Akkor mégiscsak meleg van otthon?

Nem úgy van hogy mindegy ki kormányoz, ilyen néppel semmi sem fog változni?

2016. jan. 26. 20:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehez az az oka, hogy a magyar politikusok a monarchia vége óta nem a magyarok érdekeit nézik? Voltak ugyan próbálkozások ( Nagy Imre ), de ezek nem sikerültek.

És a baj az, hogy ígérnek fűt, fát, bokrot, és a nép ( jogosan ) számon kéri őket.

Hol van az Orbán által meghírdetett 1 millió új munkahely? Hol az adó és a rezsi csökkentés?

És akkor mi vagyunk a szemetek, mert ezt, amit ígértek, számon kérjük hogy hol van?

2016. jan. 26. 23:48
 12/29 anonim ***** válasza:

"Az emberek hamar hozzászoktak, hogy az állam alanyi jogon garantál nekik egy nem túl luxus, de élhető életet. Ma pedig elvárják hogy legyen világszínvonalú ingyenes egészségügy/oktatás, a jelenleginél olcsóbb de jobb tömegközlekedés, sok nyugdíj, magas minimálbér, jó utak, kizárólag megújuló áramtermelés, és mindez természetesen jelképes összegű adók mellett. "

Milyen jelképes összegű adók mellett? A kormány köteles nekem életjáradékot fizetni, mert annyit ellopott már tőlem! Mi az hogy még én fizessek adót?

2016. jan. 27. 03:38
 13/29 A kérdező kommentje:

"Hol van az Orbán által meghírdetett 1 millió új munkahely? Hol az adó és a rezsi csökkentés?"

Egyrészt hülye aki ilyent megígér. Szerinted a tulajdonában levő cégek képesek lennének ekkora tömeget felvenni? A külföldi cégek meg bővítenek ha akarnak, és ez nem csak az aktuális vezetésen múlik.(pontosabban nem egy magyar politikus parancsára fognak ilyen döntést meghozni) Egy VW nem volt képes hirtelen egy csapásra ekkorát bővíteni, orbnék meg kismiska ahhoz képest.

Az IBM Székesfehérváron csúcskorszakában 7000-8000 főt foglakoztatott. Hány IBM kellene 1 millió munkahelyhez? Több mint 100. Mindez 1 csapásra?

Szóval aki ilyen igér az lehet marha, de a másik az aki ezt el is hiszi.

2016. jan. 27. 08:56
 14/29 A kérdező kommentje:
És pont ez az amiről beszélek. Elvárjuk hogy az aktuális vezetés oldja meg a problémáinkat, mikozben a paraszt nem műveli a földet mert "nem éri meg". Akiket ismerek rég nem nyulászik mert nem éri meg. Cukorgyárakat bezárták, mert kényelmesebb volt felvenni az eu-s pénzt hogy ne termeljenek.
2016. jan. 27. 08:58
 15/29 anonim ***** válasza:
12%
mert magyarok.
2016. jan. 27. 09:06
 16/29 anonim ***** válasza:

"Cukorgyárakat bezárták, mert kényelmesebb volt felvenni az eu-s pénzt hogy ne termeljenek."

Ennyi ésszel szabadlábon, istenem...

2016. jan. 27. 17:48
 17/29 A kérdező kommentje:

"Ennyi ésszel szabadlábon, istenem..."

Gondolom önnek nem sok jutott. Gyerek koromban én is porschéról beszéltem amikor nem lehetett.

Van akinek esze nem lehet, van akinek porschéja.

2016. jan. 27. 21:25
 18/29 A kérdező kommentje:

A cukorgyáras dolognak nem tudom a hátterét, csak emlékszem egy heti hetesre ahol a Bajor azon volt fennakadva hogy milyen világot élünk. Arért fizetnek hogy ne csináljak valamit...

Szerencsére én a cukorválságot már csak messziről figyeltem.

Itt felment ideiglenesen 65-ről 85 centre, ott 400Ft-ra ahogy hallottam.

2016. jan. 27. 21:35
 19/29 anonim ***** válasza:

"Cukorgyárakat bezárták, mert kényelmesebb volt felvenni az eu-s pénzt hogy ne termeljenek."

Hát a szent púniódnak meg egyszerűbb volt ugye ezért fizetni. :D

2016. jan. 27. 21:59
 20/29 A kérdező kommentje:

"Hát a szent púniódnak meg egyszerűbb volt ugye ezért fizetni. :D"

Ezzel melléfogtál. Soha sem tartottam sokat az EU-ról. Egy únió vagy úgy működik mint az USA, vagy nem működik.

Majd meglátjuk hogy arra megy-e tovább vagy széthullik.

2016. jan. 27. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!