Volt olyan ismerősöm, akit "beszerveztek" a Hit Gyülekezetébe. Amikor kezdték látni mi folyik ott - leginkább Németh Sándor éltetése és pénzzel kitömése "önkéntes felajánlásokkal" - ki is léptek. De a hitgyülisek nem hagyták őket békén, zaklatták őket, a végén meg amikor látták, hogy nem fognak visszamenni - kiátkozták őket és nyilvánosan kiabáltak utánuk. De állítólag volt aki még rosszabbul járt és tönkretették az életét. Asszem erről egy könyv is megjelent.
Szóval botrányos egy társaság, amelyikben a tagok iszonyat pénzeket dobnak be, ami nyilván valakinek a zsebébe kerül. Emiatt rendkívül zárt és nem igazán tolerálják, ha kikerülnek a titkaik.
Hát én ennyit tudok a Hit Gyülekezetéről.
Több, mint 20 éve gyülekezeti tag vagyok, nem értem ezeket a negatív kritikákat. A tizedfizetés, adakozás teljesen önkéntes. Nem a N. Sándor zsebe van tömve vele, hanem az egyház működésére, finanszírozására van fordítva. Mára már sok nagyvárosban van a gyülekezetnek saját ingatlana. Amúgy az a bibliai, ha az egyház saját magát fenntartja, nem az állam pumpálja bele a pénzt.
Nézz utána hogy működnek azok az iskolák, aminek a gyülekezet átvette a fenntartását.
A kérdésedre válaszolva a jobbik radikális antiszemita párt, akik zsigerből gyűlölik a zsidókat, cigányokat. Mivel a hit gyülekezete izrael párti ( nem is értem miért ne lenne az, az egész biblia zsidó-keresztény kinyilatkoztatás.) Ha valaki keresztény, Ábrahám, Izsák, Jákob Istenét tiszteli. Jézus maga is zsidó volt, aki vissza fog jönni a földre, megalapítja a kirélyságát, ami Jeruzsálemben lesz. Szóval az Izrael melletti kiállás teljesen bibliai magatartás.
A jobbiknak ezért van a baja a hit gyülekezetével.
"A konyv cime: Fesz van, Nemeth Sandor egyik volt jobbkeze irta. De a Hitgyulisek felvasaroltak es elegettek. (Szerencsere azutan csak, hogy en elolvastam!)"
A cenzúra ma már nem működik, a könyv pdf-ben fenn van a neten, simán megtalálható Google-n. :)
Akit érdekel itt a teljes könyv:
Ugyan sok mindent kiszínezett a szerző, de az alaptörténet és nagyon sok dolog korántsem a képzelet szüleménye.
Igaz ugyan, hogy teljesen önkéntes a fizetés, de aki nem fizet arra nagyon rosszallóan néznek és gyakran kiközösítik. Meg olyanokat is sugallnak a hívők felé, hogy „adakozz a saját mennybejutásod érdekében” stb.
És ha Németh Sándornak nincs tömve a zsebe akkor honnan van neki tíz féle Rolex órája, öt féle terepjárója, több ezer eurós öltönyei stb.?
„Amúgy az a bibliai, ha az egyház saját magát fenntartja, nem az állam pumpálja bele a pénzt.”
Ja, ez igaz. De Jézus (béke legyen vele) ezt is mondta:
„Milyen nehezen jutnak Isten országába azok, akik gazdagok! Mert könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak bejutni Isten országába.” (Lukács 18:24,25)
„Nézz utána hogy működnek azok az iskolák, aminek a gyülekezet átvette a fenntartását.”
Utánanéztem. Sajnálom ezeket a gyerekeket, hogy már ilyen kis korukban programozzák beléjük a cionista imádatot és a gyűlöletet.
„A kérdésedre válaszolva a jobbik radikális antiszemita párt, akik zsigerből gyűlölik a zsidókat, cigányokat.”
Nem vagyok Jobbikos, mivel a pártrendszer a Sátán találmánya.
De ennyit nem ártana tudni a Jobbikkal kapcsolatban (utolsó 1 perc):
https://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4
Az anticionizmust csak Nyugaton mossák egybe hazug módon az antiszemitizmussal.
Én is anticionistának tartom magam, mégis tisztelem a zsidókat, kultúrájukat és vallásukat.
Jézus (béke legyen vele) meg ezt mondta Izraelről:
„ Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt válaszolta nekik: "Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon.
Nem fogják azt mondani: ‘íme itt van,’ vagy ‘amott’. Mert az Isten országa köztetek van." ” (Lk 17:20-21)
Tehát az, hogy a mai materialista terrorállam egyenlő lenne az Úr szellemi Izraelével az nem lehet más mint a Sátán hazugsága.
Ahogyan az egész cionizmus a Sátántól ered.
https://www.youtube.com/watch?v=iJOYneUlgl0
Egy becsóletes muszlim, keresztény nem lehet cionista, sőt még zsidó sem!
Nem tudom, de igaz az, hogy többféle és nemzeti zászlókat használ?
Bár, lehet, hogy jobb is, ha őszintén kitesz zászlókat, mintha titokban tartaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!