Miért több a férfi jobbikos, mint a női jobbikos?
Szerintem a nők érzékenyebbek mások problémáira,jobb az empatikus képességük,tágabban érzékelnek,mindenről összképet látnak,és az alapján mérlegelnek.
Míg a férfiak csak egyvalamire koncentrálnak,félre tudnak söpörni számukra lényegtelennek tűnő dolgokat,egyszerűen egysíkon gondolkodnak.
A férfiak problémamegoldásában csak fehér és fekete,létezik,míg a nők látják a szürkét is,ezért könnyebben kötnek kompromisszumot.
Jó a kérdésed,már én is észrevettem,hogy azt gondolom azokról akik ide írnak névtelenül,hogy a jobbikosok férfiak,míg a liberálisak nők...
De,javítsatok ki ha tévednék!:)
(34/N,nem jobbos)
Azért, mert a mai férfiak érzelmileg függetlenek,csak épp a labilis érzelmeiket a társadalom férfiképe szerint nem mutathatják ki. Ezért olyan érzelmekkel igyekeznek azonosulni, amiben az általuk idealizált férfiképet felfedezni vélik. Ez pedig épp a szélsőjobban manifesztálódik, ugyanis nagyon férfias dolog gyűlölni és agressziót alkalmazni.
Egy szociálpszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!