A jobbik visszaállítaná a halálbüntetést?
15:38 : "Jó lenne ha vissza lenne állítva,mert ami itt folyik hát kritikán aluli,minden nap van gyilkosság/öngyilkosság stb."
Te ebben nem érzel valami ellentmondást?
Szerintem a tényleges életfogytiglan hasznosabb dolog. Nem a társadalomnak kéne eltartani a börtönlakókat,hanem nekik kellene mindenféle alantos melóval fenntartani a börtönt.
Én úgy tudom hogy visszaállítanák. Ezek mellett pedig önfenntartó börtönöket létesítenének. Ez annyit jelent, hogy a "börtönlakók" saját maguk termelik meg az eltartási költségeiket.
És még arról ne is beszéljünk, hogy a legtöbb börtönben luxuscikkek vannak. A múltkor olvastam, hogy az egyik börtönben rabi engedetlenségi mozgalom indult azért, mert nem nézhették meg a BL meccset.
A börtönbe az ember nem pihenni, kondizni, gyúrni jár, hanem megsínylődni a vétkei miatt.
T. Ombudsman!
Ahogy az ember nézi a híreket, rá kell döbbennie, súlyos mulasztások vannak még hazánkban az emberi jogok terén. Leginkább talán a büntetés-végrehajtás ad okot komoly aggodalomra. A hazai börtönviszonyok, lássuk be, katasztrofálisak. Ott ül az a sok ember bezárva, s gyakran egy elítélt legszebb évei mennek ez által veszendőbe. A humanista ilyenkor joggal kiált fel: Vajh mi jogon veszi el egyik ember a másiktól annak legszebb éveit?
Az egészséges erkölcsi érzékkel megáldott, felvilágosult polgár nem is mondhat erre mást, mint: Nem. De ez még semmi! A börtönök ráadásul túlzsúfoltak is, így a rabok könnyen komplexusokkal teli, sérült személyiségekké válhatnak. Engedheti-e ezt egy humanista?
Mi lenne hát a megoldás? A válasz egyértelmű: a börtönök teljes felszámolása!
Indulásként - mintegy átmenetileg - javasolnám az Idi Amin csomagtervet. Mint köztudott, Idi Amin Dada Ugandai elnök roppant egyszerű módon szüntette meg a börtönök túlzsúfoltságát. Ahogy kezdtek a cellák megtelni, ott helyben - mindenféle bírósági hercehurca nélkül - végezték ki a bűnözőket, s máris akadt hely a következő szállítmánynak.
Mint látjuk, a humánum egyenesen megköveteli, hogy a rabokat ne tartsák kegyetlen módon bezárva, hanem haladéktalanul végezzék ki.
De mit csináljunk a kisebb bűnösökkel? Aki szívén viseli az emberi jogok helyzetét, óhatatlanul felteszi magában a kérdést: Van-e jogunk apró bűnökért bezárva tartani valakit? A válasz kézenfekvő: Nincs!
Börtön helyett botozás! A köztereken csinos kis kalodákat kéne fölállítani. A kalodák mellé, pedig ízléses kis standokat, ahol záptojás, karalábé és akciós paradicsom lenne olcsón beszerezhető. (A szatócsok szerintem értik, hogy miről is beszélek.) Ez megoldaná az eladhatatlan termékek problémáját, ráadásul komoly bevételt jelentene az államkincstár számára. Külön kiemelném a dolog népnevelő jellegét, mert amíg a lakosság a kivégzéseket meg a nyilvános testi fenyítéseket nézi, addig se a valóságshow-k butító mákonyán tompítja amúgy sem túl magas szellemi kapacitását. •
egy embernek nemnagyon van joga elvenni egy másik ember életét (itt mondjuk egy bíróra gondolok, aki kiszabja a halálos itélette) már csak azért sem, mert a halálbüntetés eléggé végleges, és a bizonyítás nagyon ritkán 100%.. lásd, móri soroztagyilkosság.. elitélték a pasit, aztán kiderült h nem is ő volt..
tehát, tegyük fel, visszaállítják a halálbüntetést.. és kivégeznek valakit. aki ártatlan.. akkor mit mond "a nagy ideológia" a családnak? hogy a szerettük a járulékos kár? hát nemtom..
Nekem elvi problémám nincs a halálbüntetéssel,a móri gyilkosok,Pénzes Heni gyilkosa,Cosma gyilkosai,a tatárszentgyörgyi,kislétai gyilkosok,Horák Nóri gyilkosa,annak a berettyóújfalui bírósági titkárnak a gyilkosa(valószínűleg a felesége),ők mind mind megérdemelnék.Két okból nem tartom jó ötletnek:
1:Ez a legfontosabb:100%-osan tévedhetetlen rendőrség,bíróság NINCS.Ugye a móri gyilkossággal is mást kaptak el először...Márpedig egyetlen egy ártatlan embert sem végezhetünk ki.Életfogytiglan esetén viszont ha néhány éven belül kiderül az ártatlanság,akkor megfelelő összeggel akár szinte teljesen kárpótolható az illető,ha pedig hosszú idő után,akkor legalább részben.A halálbüntetés viszont nem visszavonható.
2:Elrettentő erő:Szerintem a tényleges életfogytiglan is megfelelő elrettentő erőt képvisel.Inkább utóbbit kellene gyakrabban alkalmazni.Sőt szerintem nagyobb büntetés is,mint ha felakasztjuk,vagy elaltatjuk az illetőt.És természetesen önfenntartó börtönöket létrehozni,ahol a rabok kötelezően dolgoznak,ha kell kényszerítik őket,és nem csak ülnek a cellájukban.Ne az adófizetők tartsák el a bűnözőket...
Az sem normális itt Magyarországon,hogy akinek sárgacédulája van(tehát beszámíthatatlan),az nem büntethető,tehát ha embert öl,azért sem büntethetik..:@ EZ A LEGIDEGESÍTŐBB!
Én nem halálbüntetésre ítélném az ilyeneket,hanem úgy megkínoznám őket,hogy meghalnának maguktól..vagy olyanokat etetnék,itatnék velük,amik gusztuson aluliak...undorítóak!
Egyszerűen utálom a gyilkosokat!!SZÍVTELEN,UNDORÍTÓ,SZÁNALMAS,NYOMI EMBEREK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!