Kedves Jobbikosok! Hogyan kell értelmezni az alábbi idézetet a párt programjából? A gyakorlatban mit jelent ez a nőkre nézve? (Kérem, csak jobbikosok válaszoljanak - ha nem vagy az, jelezd! )
Nem kötözködök, nem lejáratok, informálódni szeretnék! Íme az idézet:
"A romlás a liberális rend kialakulásával a „szabadversenyes” kapitalizmus megjelenésével indult meg – a mindenható pénz, a haszon kezdett az értékrend csúcsára törni. A globális elit kimossa a nemzet kulturális hagyományait, a gyermekvállalást pedig a fogyasztás, túlélés előtt álló akadályként állítja be. Az anyaság helyett az önmegvalósítás kerül előtérbe, miáltal a világ legönzetlenebb lényét, az anyát cserélik le egy önmegvalósító, önző, a saját halhatatlanságát hajszoló lényre."
Nők emancipációja:
1. lépés:
Ugyanolyan jogok, mint a férfiaknak.
2. lépés:
Ugyanolyan pozíciók a gazdaságban-társadalomban, mint a férfiaknak.
3. lépés:
A nők elkezdenek férfiként viselkedni, gondolkodni. A női jelleg elvesztése.
4. lépés:
A felvilágosult nő rájön, hogy tulajdonképpen nem is jó neki nőnek lenni, mert férfiként sokkal boldogabb lenne. Kezdődjék hát a tömeges átoperálás!
Mi jelenleg a harmadik fázisban vagyunk, de már kóstolgatjuk a negyediket, mert hát ez a divat és a módi.
De szeretunk kotekedni,ugye?
Ugy allitod be mintha a Jobbik azt mondana hogy a nonek a konyhaban a helye.Sikerult ebbol is provokaciot csinalni.
A dolog ertelmezese:Penzhajsza van a megelhetesert{koszonheto a Fidesznek es az Mszp-nek},ezert a nok nem mernek gyereket vallalni,inkabb dolgoznak,guriznek annak ellenere hogy szivesebben vallalnak az anyasagot.Nem tehetik meg,nincs ra lehetoseguk hogy gyereket vallaljanak.Ezt a dolgot nagyon fontos visszaforditani,elengedhetetlen.Aki gyermeket szeretne vallalni es tisztesseggel felnevelni annak lehetoseget kell ra adni.
Egy Jobbikos ertelmezese.
nem tudom mit nem lehet érteni
a nők szüljenek minél több gyermeket...
és ezzel nem is értem mi a baj? szerintem legcsodálatosabb része az életnek
vagy nem így gondoljátok?
ha nem így lenne felborulna a természet rendje ergo kihalnánk
így is fogyunk...
ez teljesen jó gondolat a jobbik részéről
"Aki gyermeket szeretne vallalni es tisztesseggel felnevelni annak lehetoseget kell ra adni." -ezzel egyetértek!
Viszont ez:
"a nok nem mernek gyereket vallalni,inkabb dolgoznak,guriznek annak ellenere hogy szivesebben vallalnak az anyasagot." - nem minden nő tekitni vagy-vagy kérdésnek ezt a dolgot, sokan szeretnének munkahelyi sikereket és családot is, illetve vannak oylan nők is,a kik egyáltalán nem, vagy még nem szeretnének gyereket. Az általam idézett mondatokban ők mintha le lennének szólva.
"Az általam idézett mondatokban ők mintha le lennének szólva."
nézd a nők ne akarjanak férfiak lenni és a férfiak ne akarjanak nők lenni
ezt annyira undorítónak találom a világban ezért van annyi meleg szerintem
mind a két nemre szükség van így lesz kerek így lesz egész
és a megvannak a nemeknek a szerepei
nyilván nehéz fizikai munkát ne végezzen nő és ne is akarjon "hogy majd én megmutatom a férfiaknak" ez a mentalitás nem vezet sehova
illetve a hanyatláshoz
ez a nemek harca is egy nagy baromság 2 en alkotnak egy egészet egy férfi egy nő így a helyes
kölcsönösen tisztelni kell a másikat
szerintem az egyik legnagyobb bűn ha egy férfi kezet emel a nőre... de a nőnek sem szabad vissza élni hogy úgyse mer csinálni semmit a férfi
na remélem érhető voltam
"Azt jelenti, hogy majd tesznek róla, hogy szülj, ha nem akarsz, akkor is, és ne akarj karriert."
köszönjük a megint értelmes választ 36%-os
nem csalódtunk benned
Azt jelenti,hogyha kigürizted a beledet évek hossza alatt a
munkahelyeden és a sokkal rosszabul teljesítő férfi kollégát nevezik ki helyetted,aki helyett utánna robotolhatsz 2x annyit,ráadásul tarthatod a hátad helyette,mert ő a tévedhetetlen főnök.Ezekután teherbe mersz esni,mert ketyeg az a biológia,akkor nem kirúgnak valahogy,vagy ha nem sikerül,akkor miután visszamentél,megtudod,hogy átszervezték a munkahelyedet(felvettek egy szöszit,aki szüléség majd ott feszít,de utánna),de hát a te munkaköröd megszünt,ráadásul a fejedhez vágják,hogy hogy mertél elmenni szülni,cserbehagyva a céget(amikor a kollegina még szülés elött egy nappal is rádcsörög,mert nem bír egy hónap alatt betanulni(és persze segítesz neki grátisz),hanem mindezek helyett nem néznek hülyének ha gyereket vállalsz és nem félévi adóddal nyomják ki a szemedet 2 évi gyes címén.
Úgy kell értelmezni, hogy nem minden nő álma a karrier, vannak akik családot szeretnének, nekik meg kell adni a lehetőséget, mert ez támogatandó.
Aztán vannak olyan nők, akik dolgozni is szeretnének, meg gyereket is nevelni, egy részük általában kitalálni valami jó vállalkozást, amit otthon is el lehet végezni, vannak netes melók, szóval otthon dolgoznak és gyereket is nevelnek közben. Ez is támogatandó.
Aztán vannak ezek a hülyeségek, hogy majd 40 évesen talán szül egyet, előbb karrier, na ez nem támogatandó, különben kihalunk a p*csába.
Ez a nemek csatája egyébként nagy baromság, aki kitalálta az megérdemelne egy headshot dózist. Amikor a nők nem szavazhattak, meg ilyenek akkor volt értelme a feminizmusnak, mára már nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!