Miért ilyen népszerű még mindig a liberalizmus?
"Az emberek miért nem büszkék a nemzetükre?"
Miért lennének?
Ne érts félre, szeretem a hazámat. Szeretem a magyar kulturát, a magyar konyhát, a magyar nyelvet, irodalmat és történelmet. Ugyanakkor szerintem hatalmas hülyeség mikor valaki büszkén veri a mellét Petőfi Sándor vagy Hunyadi János teljesítménye miatt. Az ember olyan dolgokra lehet büszke, amit saját magának köszönhet, pl. szép család, diploma, sportteljesítmény, stb. A nemzeti büszkeség az önbecsülés legolcsóbb fajtája, semmi hozzáadott értékre nincs szükség, csak bele kell születni egy közösségbe.
A kollektív gondolkodás (=birkaszellem) pedig az emberi butaság határtalanságának egyik legnagyobb bizonyítéka.
En arra vagyok buszke amit en magam letettem az asztalra. Az hogy magyarnak szulettem, pusztan egy allapot, lehettem volna roman vagy szlovak vagy kinai.
A liberalizmus Magyarorszagon nem nepszeru, pedig az tette lehetove peldaul azt is hogy itt a neten irogasd a hulyesegeidet.
"az a helyzet, hogy csak a liberalizmusnak van igaza..."
tipikus neoliberális felfogás :)
te se vagy valódi liberális csak annak vallod magad, hogy okosabbnak tűnj, de ezzel csak égeted magad és a valódi liberálisok megítélését rontod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!