Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi kivetnivalót találsz a...

Mi kivetnivalót találsz a Jobbik PROGRAMJÁBAN? Miért?

Figyelt kérdés
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy az nem szimpatikus, amit a szimpatizánsok beszélnek a kocsmában, nem azokra a pletykákra, amik futótűzként terjednek, hanem azokra a pontokra, amik a programba vannak foglalva, és számodra nem szimpatikusak.
2010. febr. 27. 10:39
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
53%

-halálbüntetés visszaállítása (életveszélyes egy ilyen

rendőrség és igazságszolgáltatás mellett)

A halálbüntetés csak nagyon kirívó eset, amire talán sor sem kerülne, legfeljebb 10 évenként.

- zavaros alkotmányjogi nézetek, szentkorona-tan

Az hogy a számodra zavaros, az nem azt jelenti hogy rossz.

A kommunista rezsim előtt az volt az alkotmányunk és működött.

[link]

Kis adalék hogy megértsd!

- Horthy-kultusz

Horthy idejében az akkori magyarság sokkal jobban élt mint az akkori nyugat. Ezzel ma is megelégednék, a mai viszonyok mellett!

- az etnikai feszültség élezése

Az etnikai kérdéseket rendezni kell, mert nem fenntarthatóak. Az meg sajnos feszültségekkel járhatnak.

De kérdezem tőled? Mi a jobb? Ma tenni és működőképessé tenni, vagy hagyni és mikor már nem lesz a segélyekre akkor szembesülni a kemény problémákkal?

2010. febr. 27. 12:10
 12/45 anonim ***** válasza:
74%

"- kötelező hitoktatás "

VAGY erkölcs. tehát lehet választani a vallásos vagy az ateista között. nincs rád tukmálva.

"abortusz betiltása"

nincs szó betiltásról, hanem arról, hogy kivizsgálnák, hogy mi az oka, és meg próbálják visszaszorítani. ez alatt gondolhatsz arra is, hogy felvilágosítják a fiatalokat a védekezésről jobban, stb...

a demagóg részén nem tudom mire gondolsz, kifejthetnéd.

2010. febr. 27. 12:10
 13/45 anonim ***** válasza:
79%

mellesleg nem lehet előre megmondani, hogy mit miből finanszírozunk.

de ha körbenézel, van mindenre pénz, 4es metró csak 500milliárdnál jár, ott az EU is, az is ad pénzt, sok a lopás is, sok politikusnak milliárdjai vannak amit simán el lehet kobozni. kivéve ha elköltözik külföldre a pénzével együtt.

a lényeg, hogy ami pénzt most elvennél valahonnan, az 3-4hónap múlva már nem biztos, hogy ott lesz. egyik párt se beszélt még soha, hogy honnan finanszírozná a programját, egyoldalú csak a jobbikot megszólni ezzel.

2010. febr. 27. 12:13
 14/45 anonim ***** válasza:
81%

Én csak annyit szeretnék, hogy pontosan vezessék le, hogy mi módon akarják megvalósítani az elképzeléseiket (igaz, ez mindegyik pártra vonatkozik).

Pedig benne van a programban az is hogy miből, csak ki kell tudni olvasni. Jahh és persze nem minden azonnal, hanem folyamatosan és egymáshoz kapcsolódva átalakulni.

2010. febr. 27. 12:13
 15/45 anonim ***** válasza:
68%

"-halálbüntetés visszaállítása (életveszélyes egy ilyen

rendőrség és igazságszolgáltatás mellett) "

A halálbüntetés mindenképp életveszélyes, sőt véleményem szerint az egészségre is meglehetősen ártalmas. :)

Talán nem is a cigarettás dobozokra kéne irkálni hogy mennyire károsítja az én és környezetem egészségét.

Bár a halálbüntetést még nem próbáltam ki de szent meggyőződésem, hogy százszor károsabb...

2010. febr. 27. 12:42
 16/45 anonim ***** válasza:
36%
Én a csendőrséget meg a kötelező hittant, így első nekifutásra.
2010. febr. 27. 12:55
 17/45 anonim ***** válasza:
32%
Csak leírt dolog,amit hallani szeretnének az emberek.Semmi,nincs a kivitelezéséhez konkrétan.Én is tudom mondani,holnaptól jó férj leszek,nem nézek idegen nőre sem,de másokat számon kérek miért tették!Azt a legegyszerűbb,mert elterelem az én dolgaimról a figyelmet.
2010. febr. 27. 13:37
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

még így is többet mondanak, tesznek mint a többi párt.

a többi párt viszont mondani sem mond szinte semmit, akkor ezen az alapon miért jobb a fidesz vagy mszp?

2010. febr. 27. 13:40
 19/45 anonim ***** válasza:
34%

Kösz a kérdéseket, reagálásokat (11.37.) Akkor most egy kicsit részletesebben:

A halálbüntetéssel a jelenlegi rendőrség és igazságszolgáltatás tükrében az a problémám, hogy túl sok a hibás eljárás, a téves ítélet. A móri ügyben és más ügyekben is csak banális véletleneken múlt, hogy kiderült: ártatlan embereket ítéltek el. És ha a legnagyobb ügyek is hibásak, hány lehet még, amiről sose derül ki? Ti rábíznátok az életeteket erre a rendszerre?

Ami az alkotmányjogi rendszert illeti, itt az a problémám, hogy én hiszek az emberi jogokban, a demokratikus államberendezkedésben, és ehhez képest nekem visszalépésnek tűnik az, amit a Jobbik kínál. A szentkorona-tanról tényleg nem tudom mi, de szerintem ti se tudjátok. (Ezért tartom zavarosnak arra építeni egy rendszert, de ha valaki párt pontban leírná, hogy miben más a jogállami teóriához képest, az jó lenne.) Nekem eleve gyanús, hogy a mai élet problémáira egy ilyen feudális izét ajánl valaki. Teljesen megértem a kiábrándultságot az elmúlt 20 évvel kapcsolatban, de nem hiszem, hogy magával a rendszerrel van a baj, hanem inkább azokkal a politikusokkal, akik a rendszert működtették. Mondok egy példát: A Jobbik, ha jól emlékszem, erős elnöki rendszert akar. Ettől szerintem semmi nem lenne jobb Magyarországon, viszont a demokrácia visszalépne, és egy diktatórikus, tekintélyelvű berendezkedés felé csúsznánk.

Horthyval az a bajom, hogy katasztrófapolitikát folytatott azzal, hogy mindent egy lapra tett fel az elvesztett területek visszakövetelésével, és ezzel túlságosan hozzáláncolta az országot a hitleri birodalomhoz. És hát mégiscsak az ő kormányzósága alatt történt a magyar történelem egyik legnagyobb szégyene, a zsidók deportálása. Ezért én nem csinálnék akkora hőst belőle, bár az ország gazdasági és egyéb menedzselésében kétségtelenül irigylésre méltó eredményeket tudott felmutatni a maiakhoz képest.

Hát igen, az egy nagy kérdés, hogy a cigánykérdés felvetése javít-e a helyzeten azzal, hogy kimondunk valamit, a helyett, hogy szőnyeg alá söpörnénk. Van ebben logika, valaki utalt is rá. A veszély viszont az, hogy ha elkezdünk róla beszélni, netán, ha az egyik főtémává tesszük, mint a Jobbik, attól még nem biztos, hogy segítünk a problémán. Lehet, hogy csak olajat öntünk a tűzre. Én inkább ezt éreztem, de lehet, hogy tévedek...

2010. febr. 27. 14:29
 20/45 anonim ***** válasza:
Mert nem ragadt le Trianon históriánál pl.
2010. febr. 27. 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!