Mikor vezetjük be azt, hogy nyilvántartjuk a bűnözők nemzetiségét?
11.39
gondolom te olvastad ezt a tanulmányt, ugye?
10:
Most akkor magyarok vagy sem? Nagyon belezavarodtál ebbe.
Nem magyarok.
Azért nem tartunk ilyesmit nyilván, mert egyrészt a bűnözés szempontjából lényegtelen, másrészt pedig alapot adhatna egyes csoportok hátrányos megkülönböztetésére.
Azt pedig, hogy azonos bűnért lehetőleg azonos büntetés járjon igazságos dolognak tartjuk. A nyilvántartás ezt veszélyeztetné.
Szerintem nyugodtan nyilvántarthatják. Aki abból, hogy esetleg felülreprezentált a cigányság azt a következtetést vonná le, hogy van összefüggés az etnikum és a bűnözői hajlandóság között, annak mindegy hogy van-e ilyen infó vagy nincs.
A bűnözői hajlam okai már elég jól ki vannak kutatva, ennek ellenére is megy a cigányozás, szóval szerintem nem oszt, nem szoroz.
De ha mégis külsődleges jegyek alapján ítélkezünk, akkor a cigányságnál sokkal felülreprezentáltabb a férfiak aránya a börtönben. Szerintem először velük kéne kezdeni valamit. Az lehetetelen állapot, hogy ötmillió potenciális férfibűnöző nyugodtan mászkálhat az utcán.
Az előbb már egy érv elhangzott.
Ezen kívül az elkövetői profilalkotás tudna belőle "profitálni".
13.37
"Ezen kívül az elkövetői profilalkotás tudna belőle "profitálni"."
mégis hogyan?
Vannak bűncselekmény elkövetési módszerek, amik egy adott rasszra jellemzőek.
Nálunk Borsodban ránézésre megmondják, hogy ki vágta ki a fát.
Persze azt is figyelembe kell venni, hogy ha jól tudom a profilalkotás olyan 70-80% pontosságal dolgozik.
14.26
"Vannak bűncselekmény elkövetési módszerek, amik egy adott rasszra jellemzőek. "
A kutatások szerint nincsenek ilyenek. Ellenben a társadalmi rétegekre jellemző bűncselekmény típusokkal. Valakinek feltűnt már, hogy a létminimum alatt élők között mekkora a cigányság aránya? Mondjuk valaki olyannak, aki azzal dobálózik, hogy mennyi cigány van börtönben...
"Nálunk Borsodban ránézésre megmondják, hogy ki vágta ki a fát."
Szóval másképp vág fát egy cigány és egy nem cigány? Húú, komolyan nem gondoltam, hogy a génjeikbe még a favágási technika is kódolva van. Hogy vág pl fát egy bajor? És vajon a bajor ha Romániában nőtt fel, akkor másképp vágja a fát? :D Off: amúgy a hódoknál is meg tudod ezt állapítani? A hód olyan cuki...
Andizsuzsi vajon miért egyből a cigánybűnözésre gondolt? Nyilván neki is teljesen nyilvánvaló, hogy mely körökben dúl legjobban a bűnözők aránya.
Valamelyik nagyeszű itt arról hadovál, hogy a férfibűnözőkkel kéne foglalkozni, nem a cigánybűnözőkkel.
Ha valakinek láza van, akkor bevesz egy lázcsillapítót, mert nem létezik olyan gyógyszer, ami univerzálisan az összes betegségre jó. Miért kéne tágabb értelemben gondolkodni, ha a szűkebb, speciálisabb kifizetődőbb?
Remélem felfogod mekkora ostobaságokat beszéltél te is.
Van itt egy tetro nevű hozzászóló, az ő válaszait a továbbiakban is figyelmen kívül hagyom, nem vagyok hajlandó időt fecsérelni egy ilyenre, aki az összes létező cigányokkal kapcsolatos kérdést csak szabotálja és megpróbálja más irányba terelni a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!