Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Gróf Nemzetes Címeres Tekintet...

Gróf Nemzetes Címeres Tekintetes Alsó és Felsőfelcsúti Kormány Viktor miért olyan biztos benne, hogy a FIDESZ nyeri a választásokat?

Figyelt kérdés
2010. febr. 16. 23:22
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Nem, értelemszerűen a fölötted levőnek írtam, aki azt kérdi, hogy "éltél-e a Horthy rendszerben, mert én igen.."

Te aközben írtad be a kommentedet, amíg én fogalmaztam a választ, meg linkeket kerestem hozzá, ezért nem is láttam előtte.

2010. febr. 17. 21:02
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

A tegnap 20.44.-hez.

Azt írja,hogy az apja a KOMMUNISTA rendszerben tudott egyetemre menni,az pedig nem a Horthy-korszak volt,hanem a Rákosi vagy a Kádár-korszak.

A linkek pedig megtévesztők,mert nem azt bizonyítják,hogy a nép szerette a kormányzót.Mindkét link arról szól,hogy visszafoglaltuk Felvidéket és Erdélyt.Ennek örültek a magyarok,és nem Horthynak.

Talán akkor volt népszerű,amikor okt.l5.-én bejelentette,hogy kilépünk a háborúból.Néhány napig valóban éltették,míg ki nem derült,hogy egy rosszul előkészített akció volt.Ezután fogták el Horhy Miklós fiát a németek,és kényszerítették lemondásra.

Akkoriban volt,aki emiatt nem tartotta hazafinak,mert fontosabb volt neki a fia,mint az ország!

Ezen ugyan lehetne vitatkozni,de ha feláldozza ezt a fiát is,a németek akkor is megszálltak volna minket.

2010. febr. 18. 06:35
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Így van, apám nem a Horthy rendszerben mehetett egyetemre, hanem a kommunista rendszerben. Ugyanis munkáscsalád voltunk. A kommunista rendszerben meg az értelmiségieket, "kulákokat" üldözték, ugyanolyan alapon, mint annakidején a zsidókat (származás).

Az lehet, hogy a Horthy-rendszerben kisebb volt a társadalmi mobilitás, de mint írtam, akinek volt esze, az ott is ki tudott törni. Az egyik volt a papi pálya, de ott volt a katonatiszti pálya, bányamérnöki pálya... Apám esetében ez úgy nézett ki, hogy az egyház papjai járták a falusi iskolákat, és úgy volt, hogy majd viszik a kolostorba. Csakhogy addigra ideért a front, és ő nem kolostorba ment, hanem fát, meg élelmet lopni, hogy ne fagyjon meg a család '44 telén (mondanom se kell, hogy ez életveszélyes vállalkozás volt, de nem volt más út).

A háború után meg elkezdték üldözni a papokat, apámnak meg mondták, hogy ő egy jó eszű munkásgyerek, jöjjön az egyetemre. Hülye lett volna nem elfogadni, de ettől még nem lett az új rendszer szerelmese.

A linkek meg nem félrevezetőek. Az igaz, hogy a területvisszacsatolásokat ünneplik, na de azt ki érte el? Tudták azt az emberek, hogy kinek köszönhetik. Persze, talán nem a vörös Budapesten. De vidéken még nagyon jól emlékeztek az emberek Kun Béláékra, akik páncélvonatról lőtték a magyarokat országszerte... Az egész kormányzósága alatt kiugró volt a népszerűsége (talán csak a 30as évek elején, a gazdasági világválságkor nem), csak egy kb. 5%nyi kisebbség tiltakozott ellene folyton, Rákosi, Szakasits Árpád, meg társai..

Ami meg a háborút illeti amibe belépett, talán furcsa első hallásra, de könnyen lehet, hogy akkor is ugyanez lett volna a vége, ha semlegesek maradunk. Ott van Bulgária példája. Ők nem álltak háborúban a Szovjetunióval mikor az oroszok a határaikhoz értek, sebaj, a SZU gyorsan hadat üzent nekik, és masíroztak tovább. A lengyelek meg azt kapták jutalmul, amit mi büntetésből...

Van az úgy, hogy nincsen jó megoldás.

2010. febr. 18. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!