Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha egyszer a jobbik kormányra...

Ha egyszer a jobbik kormányra kerül, akkor mik lesznek az első lépései? Mi lesz az amit azonnal megváltoztatnak, átalakítanak?

Figyelt kérdés
2015. febr. 5. 04:24
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
47%
15. a jobberek ezt varázsütésre képzelik :D
2015. febr. 8. 10:12
 22/37 anonim ***** válasza:
60%
"Ha egyszer" => de nem fog,, mert ennyire még nem ment el minden ember esze kirándulni.........még akkor sem, ha több a jobboldali egyén Mo.-on, mint a bal...Bár reménykedni lehet, ha ettől a jobbikosoknak jobb...
2015. febr. 8. 10:18
 23/37 anonim ***** válasza:
30%
Ha hatalomra kerülne, csupa jó intézkedése lenne minaddig,míg a lehetőségektől ők is elszédülnének, mert ugye, emberből vagyyunk. De nem kerülnek, legfeljebb koalícióban, ha a Fidesz 2/3-a megcsappanna annyira. Mert olyan nagyon nem utálja ám senki, hogy haszonszerzés céljából ne szövetkezzék vele. Szóval no para pajesz és táde!
2015. febr. 9. 12:49
 24/37 anonim válasza:
35%

Az oldalukon megtalálható az első 6 pont amiben elsőként intézkednek majd, és minden más is. Remélem nem vagy még választó jogosult, vagy ha igen, akkor sürgősen olvasd el az összes párt programját, mint felelős választópolgár. Nem lesz nehéz, mivel csak a Jobbiknak van normális programja. A többieknek nem is volt a választások előtt, ezt a Jobbik jelezte és hangoztatta is. A Fidesznek azóta sincs, a baloldal a választások előtt 2-3nappal megijedve a jobbik vádjaira gyorsan kidobott egy szórólapnyi "programot" kemény 8 ponttal, amik csak hasraütés szerű üres mondatok, egyáltalán nincs információ értéke, mivel egyik pont sincs részletezve, nincs semmi gazdasági alátámasztás. Még a látszatra sem adtak, hogy legalább valami hamis statisztikát oda rakjanak, esetleg hazudjanak 1-2 sort. Pontosabban ezt megtették, mert ha nyertek volna egyik pontot sem valósították volna meg.

Egyébként egy kis összefoglaló: [link]

A programok pont alatt megtalálhatód röviden a Jobbik terveit illetve, a bővebben alatt a 84. oldalas összefoglaló programot is.

Remélem tudtam segíteni.

2015. febr. 9. 13:52
 25/37 A kérdező kommentje:

"Remélem nem vagy még választó jogosult"

Miért reméled? Azért, mert nem a jobbikra fogok szavazni?

Természetesen már választó jogosult vagyok, de én pl nem mondanék ilyet egyetlen jobbikosnak sem..ez nem szép dolog.

"vagy ha igen, akkor sürgősen olvasd el az összes párt programját, mint felelős választópolgár. Nem lesz nehéz, mivel csak a Jobbiknak van normális programja. A többieknek nem is volt a választások előtt, ezt a Jobbik jelezte és hangoztatta is. A Fidesznek azóta sincs, a baloldal a választások előtt 2-3nappal megijedve a jobbik vádjaira gyorsan kidobott egy szórólapnyi "programot" kemény 8 ponttal, amik csak hasraütés szerű üres mondatok, egyáltalán nincs információ értéke, mivel egyik pont sincs részletezve, nincs semmi gazdasági alátámasztás. Még a látszatra sem adtak, hogy legalább valami hamis statisztikát oda rakjanak, esetleg hazudjanak 1-2 sort. Pontosabban ezt megtették, mert ha nyertek volna egyik pontot sem valósították volna meg.

Lárifári, van programja a jobbiknak...nem akarok ide oldalakat bemásolgatni, de rengetegen pont azt boncolgatják hogy voltaképpen a jobbik programja is csak egy mese habbal. Egyik sem tűnik hitelesebbnek mint a másik. Én azt nem értem hogy miért akar ennyi mártír másért szavazni? A szavazásnak az a lényege hogy mindenki arra a pártra szavazzon ami neki kedvez, a munkahelyének, a fizetésének stb stb.. Egy dolog biztos, mindenkinek soha sem lesz jó olyan választás nem lesz ami mindenkinek kedvez. Nem kell hozzátenni hogy felelős választópolgár, úgy hangzik mintha attól lennék én felelős választópolgár ha a jobbikra szavazok, pedig ez nem így van.

Plusz van egy sztorim, amiről előre elmondom hogy nem kívánok ezzel minden jobbikost egy kalap alá venni mivel egy emberről van szó csak érdekes.

Lerobbantam kocsival defektet kaptam országúton, volt nálam pótkerék de nem volt szerszámom, megállt egy ember "segíteni" hozta a szerszámot, de előtte megkérdezte hogy kire szavaztam, mondom fidesz... összecsomagolt és otthagyott, előtte említette hogy a jobbik lett volna a helyes válasz...:D :D

Nevettem rajta kínomban, de azért érdekes, nekem pl ilyen eszembe sem jutna, ugyan úgy segítenék bármiben fideszesnek, jobbikosnak, mszp-s nek stbstb..

2015. febr. 9. 14:35
 26/37 anonim válasza:
49%

A 25.-s vagyok kérdező.

Egyáltalán nem ezért mondtam, de látom te már most próbálod magadnak bemagyarázni, hogy én milyen rossz ember vagyok, mert jobbikos vagyok. :) Feltettél egy olyan kérdést, ami benne van a programban, ergo nem olvastad el a programját a pártnak, ergo felelőtlenül választottál. Nem azért kell bárkire is szavazni mert, anyud, apud, barátaid, munkatársaid pl a BallJobb2PirosFehérZöldEU-ra szavaznak. Először is megvannak a te gondolataid, hogy miről, hogy gondolkodsz a világról. Ezek után átolvasod a programokat, és amelyik mondjuk a legközelebb áll a te világképedhez, vagy a legszimpatikusabb, akkor arra szavazol, ellenőrzés után. Én személy szerint a jobbik gondolataival sok helyen nem értek egyet, pl én ateista vagyok, unom a sok kereszt állítást, meg az isten velünk van blablát. Ezenkívül, hogy konkrétat mondjak a halál büntetéssel sem értek egyet, mivel volt olyan akit életfogytiglanira ítéltek, majd 6év múlva kiderült, hogy nem ő volt a gyilkos. Más pontokban viszont meglepően jó ötleteik vannak. A másik az ellenőrzés. Csak azért mert Feri bácsi, Viktor, vagy Vona mondd valamit amit mi úgy is gondolunk, még nem hiszünk neki. Szépen kinézel egy olyan törvényhozást ami érdekel téged, megformálod magadban a véleményed, megnézed ki mit mondd, majd leellenőrzöd, hogy úgy is szavazott-e ahogy mondta, és nem hazudott mosolyogva az arcodba. Sajnos az emberek ezeket kihagyják, mert érzelmek alapján hoznak döntést, mint ahogy az előbb te is letámadtál, hogy mondhatok ilyet, amikor velem vannak (remélem már csak voltak) a tények, hogy te bizony felelőtlenül hoztál döntést, mivel nem olvastad el az egyik párt programját. Nem kell a jobbikra szavaznod, de legyen már egy stabil megállapításod, meg utána nézésed a dolgoknak, mert így az életben is sokan hülyére fognak venni. És ebbe csak jó szándék van amit írtam. Ha nem tudod, hol lehet leellenőrizni azt, hogy melyik képviselő ki, mikor milyen törvényben mire szavazott, akkor tessék itt a link:

[link]

Ezek után nekem mind1 kire szavazol, csak ígérd meg, hogy megnézed néha napján, hogy a kedvenc pártod, olyan irányba megy, amit mond, és amit te is szeretnél.

u.i.: Nekem a DK-s öregasszonyokkal van gondom, amiből ráadásul az egyik rokonom is, fb-n vadulnak, meg a piacon, csak úgy árad belőlük a gyűlölet. Ha feri bácsi azt mondja, üljenek fel a radiátorra megteszik. 10posztból 8ban Viktort szidja, a maradék 2-ben Voná-t lövetné fejbe meg a többi jobbikost. 4elemijével megmondja, hogy több mint 1 millió ember náci, szemét fasiszta. Közbe meg lelövetné az egész családját, közte a gyerekével és az unokáival. Ilyen ez a vörös köd ész nélkül. :(

2015. febr. 9. 17:51
 27/37 anonim ***** válasza:
meghalunk egyszer mindannyian
2015. febr. 9. 18:41
 28/37 A kérdező kommentje:

Na azért ne a pulóver kösse meg a nagymamát..

Ezt letámadás dolgot kicsit jobban átgondolhatnád, nem tudom ki kezdett el okoskodni hogy "remélem nem vagy még elég idős hogy szavazz" ezt bárki láthatja aki visszaolvas. A kérdést pedig saját hibám miatt félre értetted, ugyanis el olvastam a progjamjukat, de nem arra voltam kíváncsi mit mondanak (az csak a választások végéig tart..) én arra voltam kíváncsi hogy SZERINTETEK IGAZÁBÓL mit fognak először csinálni?

2015. febr. 9. 21:12
 29/37 anonim válasza:
0%

Nos akkor viszont az egész beszélgetésünknek nem volt értelme, mert teljesen máshogy álltunk hozzá. Egyébként a letámadás, meg ahhoz jött, hogy te azt állítottad, én azért mondtam rád, hogy felelőtlen választópolgár vagy, mivel nem a jobbikra szavaztál, holott erről szó sem volt. De ha tényleg elolvastad és a véleményünkre voltál kíváncsi nem arra amit terveznek, akkor már tényleg az első sornak sem volt értelme.

Egyébként, hogy akkor arra is választ adjak, amire kíváncsi voltál.

Nem vagyok már egy kis naiv emberke. Nehéz lesz az eleje, az első 2-3évben mély repülést fog bemutatni minden mutató, mivel gazdaságilag betámadják majd, és megpróbálják ellehetetleníteni a kormányzást. Az ellenzéki pártok együttes erővel fognak keresztbe tenni, ott ahol csak tudnak, így a törvények 30-40% nem sikerül megváltoztatni. Nem tudom, hogy mint kormánypárt lesz-e joguk a titkosítás feloldásához, de ha sikerül, onnantól egyenesebb lesz az út, mivel jó pár politikust fognak elítélni. Sajnos a börtönt már nem fogják letölteni, mert addigra rég elhagyják az országot. Ezek fognak történni, egyébként meg leülnek majd újra tárgyalni az államadóságot, az EU-s jogainkat, a devizahitelesnek próbálnak majd segíteni, és a közbiztonságot fogják javítani.

2015. febr. 9. 23:42
 30/37 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Én meg inkább dícséretesnek tartom, hogy gondolkodsz azon, mitörténne,ha. A szavazati joggal bíró többség soha nem jut el idáig, csupán személyes szimpátia, a környezeti

hatások, vagy egyfajta hipnózis (Fecó), legrosszabb esetben információk nélküli kemény elkötelezettségből szavaz. Ez a legfőbb baj, ettől lett újra 2/3, ami melegágya a kontrollálatlan törvényhozásnak és a klientúra elvtelen gazdagításának a hatalom megtartása végett. A demokráciának pont a népi ellenőrzés lenne a lényege, ami - érdekes módon - az átkosban valamennyire működött, s azért akkor nem lehetett ennyit lopni, csalni.

Volt visszaélés nem kevés, de nem ilyen direkt módon.

Az esetleges hatalomra kerülés esetére jósolt számonkérős-börtönösdit felejtsd el, ebben az országban ilyet lehetetlen végrehajtani, mert a mai napig feudális hűbéri viszonyok uralkodnak, a pénzt megelőzve a kapcsolati tőke a mindenható, amivel minden elintézhető. Következésképpen itt prominensek soha, semmiért nem fognak felelni, a kisembert deresre húzzák, kilakoltatják, öngyilkosságba kergetik. Aki kapcsolatokkal körülbástyázta magát, nemzedékekre megrabolta a vagyont, azt semmi bántódás nem érheti, egy esetleges polgárháborút is a floridai nyaralójából nézne végig, amíg mi itt lőnénk egymást, majd amikor látná a neten, hogy nyugalom van az Andrássy úton, röhögve hazajönne élvezni a békét. A zászló színétől függetlenül emberek vagyunk, gyarlók, önzők, akiknek azért kell a hatalom, hogy visszaéljenek vele, nem pedig a választókat hatékonyan képviselni. Tisztelet a kb. 1 tucat kivételnek! Ennyit a magyar demokráciáról!

Spartacus, Dózsa, Rákóczi, a 48-asok, 56-osok őrült nagy áldozata mind hiába való volt, itt maradt a sógor-komaság, ami mindent eldönt. Aki távol van a tűztől, a húsosfazéktól, soha nem kap lapot, ugyan nem hagyják az út szélén, belerúgják az árokba, hogy ne lássék. Ez a magyar valóság, ideológiákat lehet gyártani, rózsaszín habot szavalni, védtelen öregeket szugerálni, ettől még a politikusok zöme olyan polgár, aki a tisztességes szakmájából (ha van neki ilyen) nem tud megélni, ezért a dolog könnyebbik végét választja. Ilyenek ülnek a parlamentben Kossuth és Deák székében, formálják hazánk és gyerekeink jövőjét. Ne legyenek illózióink!

2015. febr. 10. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!