Van-e esélye az Orbán-kormánynak az amerikai nyomással szemben? Ha nem, miért? Ha igen, mit tehetne ellene?
Egy esélye van az Orbán-kormánynak az amerikai nyomással szemben, mégpedig az orosz nyomás.
Csak remélem, nem nyomnak minket agyon itt a nagy nyomkodásban...
Kérdező, ha a kormány korrupt, persze, hogy meg kell buktatni. És ha ezt az USA erőlteti, és mindent meg tesz érte? Mind tudjuk, hogy a Fidesznek sem azzal van baja, hogy a nyugat pofázik neki.
Ha Oroszország tűzte volna ki legfőbb céljának a korrupció felszámolását és gyakorolna nyomást Magyarországra, akkor ők lennének a kormány ellenségképe.
16: Öregapám 56-ban disszidált Németországba és csak 94-ben jöttek vissza. Persze, hogy utálja a komcsikat, hiszen azok lőttek rá. Az már más kérdés, hogy ők nem tudják, hogy a Fidesz tagok nagyrészt komcsikból lettek, vagy azoknak a leszármazottjaik.
Azt a szart már egyébként kitöltöttem és MSZP jött ki. Pedig hozzám még az NSDAP és közelebb áll, őszintén szólva.
De akkor már kérdező. Én is kíváncsi lennék a véleményedre ezzel kapcsolatban:
Erre pedig nem mondhatod azt, hogy kamu, mert én is dolgoztam az építőiparban és láttam, hogy mi megy ott (annyit mondhatok, hogy nem kőművesként...).
22-re:
A 70 %-ból 10-20-ra teszem, aki inkább fidesz szimpatizáns, kb. ugyanennyi aki inkább baloldali, s lehet, jóval több a jobbikos, csak tart a jobbik EU-ellenességétől, vagy egyéb szélsőséges nézetétől, de adott esetben rájuk szavaznának, de semmiképpen a baloldalra. (Többekkel beszéltem, nem tudom, végülis elmentek-e szavazni, de nagyjából ez volt a véleményük.)
S van még egy "kis zavar", mert sokan már a "baloldalt" nem is tartják baloldalnak.
Sokan egyszerűen apolitikusok, egyszerűen "nincs véleményük".
23-ra:
Még az EU-n belül is messze nem az utólsó helyen vagyunk a korrupciós listán.
Így felmerül a kérdés: az USA miért pont nálunk "erőlteti"?
Ha hiszed, ha nem, a szoc. kormányok legalább ilyen korruptak voltak.
(Ugyanígy a "kormányközeli cégek" nyerték a pályázatokat, a Simon-ügy csak hab a tortán.)
"Ha a kormány korrupt, persze, hogy meg kell buktatni." Ezen az alapon eddig minden kormányt meg kellett volna buktatni, sőt... az eljövendőket is.
# 25
Más a korrupció és az intézményesített korrupció. Káros mindkettő. De a közelébe se ér az okozott kára annak, aki egyedül lop és mikor lebukik megbüntetik(mert normális országban ez lenne), mint annak aki miután lebukott is tovább lophat mindenféle következmény nélkül, mert a rendszer megengedi neki.
kérdező, ezzel most alátámasztani, vagy cáfolni próbáltad azt amit mondtam? amit kifejtettél az is arról szól, hogy nagyon kevés a Fidesz szimpatizáns.. a szavazó állampolgárok 27%-a szavazott Fideszre, a nem szavazó emberek többsége egyetlen párttal sem szimpatizál, a Fidesszel szimpatizáló emberek jellemzően elmentek szavazni, a Fideszt ellenző emberek viszont nem láttak más alternatívát, ezért jellemzően otthon maradtak.. biztos hogy a 73%-ból volt még pár aki a Fideszre szavazott volna, de messze nem annyi, mint amennyien azért nem mentek el, mert nem láttak semmilyen alternatívát.. emellett a Fideszre szavazó emberek közül is voltak elég sokan, akik ha lenne értelmes ellenzéki párt, eszükbe sem jutott volna a Fideszre szavazni, mert csak azért szavaztak rájuk, mert NINCS MÁS..
Én nem azt mondom, hogy jelenlegi állapotok mellett nem ismerem el a Fidesz győzelmét, csak azt mondom, hogy amit megjelenik egy értelmes, kormányzásra képes, hiteles ellenzéki párt, a Fidesz azonnal lehúzhatja a rolót..
24-re:
A hivatkozásod csak megerősíti, amit a 25-ben írtam - beelőztél. :-)
Én más vonalon dolgoztam, de hasonó következtetésre jutottam.
- Mondj egy pártot, akik tagjai nem azok voltak, vagy nem azok leszármazottjai!
- Folyton változtatják a kérdéseiket. Többen kitöltöttük az országgyűlési és az EP választások előtt. Érdekes eredmények jöttek ki, függetlenül attól, hogy valójában ki kire szavazott.
29: De én konkrétan azt akartam mondani a linkemmel, hogy mind egy kutya, csak a színpadon egymás ellenségei.. és igen, már az összeset el kellett volna takarítani. Addig itt nem lesz rend. Ezért sem szimpatizálok jelenleg egy magyar párttal sem.
De nálad mégis úgy érzem, hogy a Fityisz felé húzol... Ami nem jó. Az értelmes ember pártsemleges Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!