Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A demokrácia nem megy szembe...

Szuperpocok kérdése:

A demokrácia nem megy szembe a természet törvényeivel?

Figyelt kérdés

A természetben hol láttok példát ilyen rendszerre? Még a hangyáknak is királynőjük van. Minden természetes létszerveződésben van egy vezető, falkavezér, alfahím stb.

Félre értés ne essék, én nem azt akarom, hogy az ember átvegye "az erős uralkodik a gyengén" elvét. Csak azt akarom szemléltetni, hogy egy egészséges társadalomban igenis létezik egy bizonyos szintű hierarchia.

2014. szept. 30. 18:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"NEM. Mert minden társadalomban választanak vezetőt. MÉG ademokkkréáciábanbanbanban is."

A demokráciában nincsenek vezetők, maximum első számú szolgák.

A nép választ maguk közül képviselőket, akik a népet - és nem magukat - képviselve hozzák létre a törvényeket.

A legerősebb képviselői csoport, pedig kormányt alkot, aki nem a népet vezeti, hanem végrehajtja azt a programot, amiért a nép őt megszavazta. A kormányfő sem a népet vezeti, csak a kormányt. A köztársasági elnök sem a népet vezeti, hanem az állam nevű intézményt.

A politikusok nem a nép vezetői, hanem a szolgái.

Ez a jogi állása a demokráciának.

Az egy más kérdés, hogy a magyar nép ennyire nem okos, és neki vezetőre van szüksége, mert egyébként képtelen és nem is akar a saját lábán megállni.

2014. okt. 7. 11:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Jól tudod csűrni-csavarni a szót.Vajon állításodat bajnaira gyúrcsányra, mesterházira is vonatkoztatod?

A befejezésedben meg azokhoz tartozol akik úgy akarnak eminenskedni,kitünnihogy pocskondiázzák a magyar épet . - magyar vagy?-

Egyszer majd tán rádöbbensz: más népekben is vannak kritikán aluli emberek.

Ajánlom figyelmedbe Petőfi megállapítását. "Egy népnél sem vagyunk alábbvalók."

2014. okt. 7. 13:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem vonatkoztatom senkire, mert senkire nem vonatkozik. Ez szimplán tény, nézz utána.

Hogy a gyurcsány, meg a bajnai hogy kerül a dologba nem tudom követni.

Nem pocskondiázok senkit, egyszerűen ez a kritikám a nemzetemmel szemben. Hogy magyar vagyok-e? Igen, pont ezért zavar, hogy ha esetleg valamiért nem egészséges a nemzetem.

2014. okt. 7. 13:30
 14/14 anonim ***** válasza:

11. Ez az elmélet. Ezzel meg tudják győzni az embereket a demokratikus állam a népért van. De a gyakorlat más. A nép a szolgája a hatóságoknak.

A pénz uralkodik!

Pont most kaptam egy információt. Az egyik képviselő jelöltet - akit esélyesnek tartottak - lefizettek, hogy lépjen vissza. Az összeg meggyőző volt.

Ebből mi következik? Kik maradnak, akikre szavazhatunk!? Ki az aki milliókat fektet abba, hogy utána szolga lehessen?

Tisztelet a kivételnek, ha van olyan.

Ez nemcsak Magyarországon vagy így. Nemcsak a magyarok szolgálják a mammont.

2014. okt. 8. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!