A demokrácia nem megy szembe a természet törvényeivel?
A természetben hol láttok példát ilyen rendszerre? Még a hangyáknak is királynőjük van. Minden természetes létszerveződésben van egy vezető, falkavezér, alfahím stb.
Félre értés ne essék, én nem azt akarom, hogy az ember átvegye "az erős uralkodik a gyengén" elvét. Csak azt akarom szemléltetni, hogy egy egészséges társadalomban igenis létezik egy bizonyos szintű hierarchia.
"NEM. Mert minden társadalomban választanak vezetőt. MÉG ademokkkréáciábanbanbanban is."
A demokráciában nincsenek vezetők, maximum első számú szolgák.
A nép választ maguk közül képviselőket, akik a népet - és nem magukat - képviselve hozzák létre a törvényeket.
A legerősebb képviselői csoport, pedig kormányt alkot, aki nem a népet vezeti, hanem végrehajtja azt a programot, amiért a nép őt megszavazta. A kormányfő sem a népet vezeti, csak a kormányt. A köztársasági elnök sem a népet vezeti, hanem az állam nevű intézményt.
A politikusok nem a nép vezetői, hanem a szolgái.
Ez a jogi állása a demokráciának.
Az egy más kérdés, hogy a magyar nép ennyire nem okos, és neki vezetőre van szüksége, mert egyébként képtelen és nem is akar a saját lábán megállni.
Jól tudod csűrni-csavarni a szót.Vajon állításodat bajnaira gyúrcsányra, mesterházira is vonatkoztatod?
A befejezésedben meg azokhoz tartozol akik úgy akarnak eminenskedni,kitünnihogy pocskondiázzák a magyar épet . - magyar vagy?-
Egyszer majd tán rádöbbensz: más népekben is vannak kritikán aluli emberek.
Ajánlom figyelmedbe Petőfi megállapítását. "Egy népnél sem vagyunk alábbvalók."
Nem vonatkoztatom senkire, mert senkire nem vonatkozik. Ez szimplán tény, nézz utána.
Hogy a gyurcsány, meg a bajnai hogy kerül a dologba nem tudom követni.
Nem pocskondiázok senkit, egyszerűen ez a kritikám a nemzetemmel szemben. Hogy magyar vagyok-e? Igen, pont ezért zavar, hogy ha esetleg valamiért nem egészséges a nemzetem.
11. Ez az elmélet. Ezzel meg tudják győzni az embereket a demokratikus állam a népért van. De a gyakorlat más. A nép a szolgája a hatóságoknak.
A pénz uralkodik!
Pont most kaptam egy információt. Az egyik képviselő jelöltet - akit esélyesnek tartottak - lefizettek, hogy lépjen vissza. Az összeg meggyőző volt.
Ebből mi következik? Kik maradnak, akikre szavazhatunk!? Ki az aki milliókat fektet abba, hogy utána szolga lehessen?
Tisztelet a kivételnek, ha van olyan.
Ez nemcsak Magyarországon vagy így. Nemcsak a magyarok szolgálják a mammont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!