Jobbik alatt diktatúra lenne?
Nyilván nem fog rájuk szavazni minden második magyar, ahogyan azt Zázrivecz minden lehetőséget megragadva hangoztatja. Nagyon sokan nem is tudják elképzelni a jobbikat valaha is hatalmon. Emiatt én csak egy olyan eseményt tudok elképzelni, amelyben a jobbik éppen hogy megnyeri a parlamenti választásokat, arra kényszerülve, hogy egy megfelelő méretű másik párttal koalícióra lépjen (erre egyre több esélye lesz, ahogyan az MSZP végleg széthullik). Márpedig akit visszahúz egy kényszerkoalíció az ország irányításában, az annál is nagyobb eséllyel nyúl erőszakos, diktatorikus, alkotmány(illetvemostmáralaptörvény)ellenes eszközökhöz, hogy keresztülvigye az akaratát, és a megfelelő módon tudja sanyargatni a jónépet (mint eddig minden r˛ohadék).
Kérdés tehát: ha a jobbik valaha is nyer, reálisan egy keményvonalas, a civil jogokat még a fidesznél is sokkal markánsabban sárbatipró kormányzásról beszélhetünk-e?
Ha betartják a programjukat, akkor igen.
Egyik fő pontjuk az elszámoltatás, ezt ők úgy oldanák meg hogy minden vezető politikust a rendszerváltás óta börtönbe tennének, többségüket koncepciós perekkel. És így nem maradna ellenzék.
Bizonyos dolgokban biztos, hogy autokratikusabb lenne, mint a Fidesz, bizonyos dolgokban viszont nem.
A munkásjogok, szakszervezetek terén, egészen más a szemléletük, mint a Fidesznek vagy egy tipikus jobboldali pártnak általában.
ma 11:05
Ez is egy szempont, és bőven lenne, aki meg is érdemli (Pintér a jelenlegiek közül, például) de én jobban félek az általános "boszorkányüldözéstől".
Eleinte mindenképpen keményvonalas, radikális, rendpárti rendszerre lenne szükség.
Hiszen Gyurcsányt, meg jó néhány rabló kollégáját jobb és baloldalon is bíróság elé kell állítani, bankszámláikat zárolni, minden üzleti érdekeltségüket elkobozni.
Ha az országban kész a takarítás, fertőtlenítés, akkor már lehet lazítani a gyeplőn.
"Teljesen komolyan kérdezem, fölösleges bejelenteni a kérdést genyózásból, mert úgyis kiírom megint,"
Attól hogy fölösleges én még bejelentem. És leszarom hányszor írod ki mert ettől nem lesz kevesebb a fizetésem. :)
"Hiszen Gyurcsányt, meg jó néhány rabló kollégáját jobb és baloldalon is bíróság elé kell állítani, bankszámláikat zárolni, minden üzleti érdekeltségüket elkobozni. "
Ezt önmagában Mo. nem képes megtenni. Gyanítom, ha valaha is nyer a jobbik, a Gyurcsány-féle prominens baloldali politikusok családostul elmenekülnek még aznap az országból (a pénzük megvan hozzá), és az összes elérhető anyagi javaikat lehívják, és küldik fel svájci befektetőkhöz (bár valószínű, hogy a nagyját így is ott tartják).
Gyurcsány betegesen fél attól, hogy Zázriveczék esetleg nyernek valamikor, ezt tisztán látni lehet rajta a jobbikkal kapcsolatos megnyilatkozásai kapcsán. Tudja ő azt pontosan, mi forog kockán.
"Attól hogy fölösleges én még bejelentem."
Hajrá. Amit írtam, fenntartom.
Nem jutnak kormányra, legalábbis a mai ideológiával nem.
Diktatúra nem lenne, azt nem lehet már fenttartani politikailag. Az elszámoltatás nem általános boszorkányüldözés, nem is céljuk mindenkit lecsukni, a koncepciós perek pedig egyszerűen nevetségesek. A titkosítások feloldásával és pénzügyi vizsgálatokkal könnyedén kideríthető, hogy kik azok, akik nemzetellenesen jártak el önös érdekből.
Az MSZP széthullása nem növeli a Jobbik népszerűségét, a baloldaliak ilyen nagyot nem tudnak ugrani jobbra.
Persze páran kikiáltanák őket diktatúraépítőknek, ezek leginkább a liberális eszméket vallók és Magyarországot most is lehúzók lennének.
A törvény betartatása lehet jobban érvényesülne, talán nem lehetne úgy kijátszani mint most. Ez talán nem is volna olyan nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!