A hitgyülis jobbikos egy paradoxon?
Figyelt kérdés
2014. aug. 17. 21:04
11/15 anonim válasza:
Jobbikos Hitgyülisnek nincsen értelme
12/15 SuperUrzu7 válasza:
Amúgy honnan a feltételezés, hogy a Jobbikosok az egyház ellen vannak? Vagy ez csak egy elvakult célzás az indulataikra? Mert halkan megjegyezném a gyilkosok többsége és a nemi erőszakkal vádoltak egy része átlagosan szintén "hitgyülekezetes" valamelyik európai vallásban. Így célozgatásnak ez elég sok sebből vérzik. Tény, hogy a vallások a helyes útra próbálnak téríteni, csak sajnos a történeteiknek háttérhiánya és a megfoghatatlan állításaik miatt erősen többértelműek a "prédikációik". Szinte kivétel nélkül az összes vallásnak. Az egyházak meg ugye erre építenek. Nem meglepő, hogy minden jó szándék ellenére gyakran a romlás útjára viszi az embert a javulás helyett. A politika és a vallás egyeztetése amúgy is kakaskodás. Ennyire nem tudtok mibe kapaszkodni? Gyakorta rasszisták és még túl radikálisok! Ennyi. Ennél több ok nem kell ellenük. Minek kenni a sz@rt a falra? A hit irreleváns a politikában. Minden pártnak megvannak a maga zsidói, hitgyülisei, hitetlenei, stb. Paradoxon csak akkor lenne, ha az egyházak ellen lennének. Attól hogy valaki rossz, még ugyan úgy lehet hitgyülis. sőt...
13/15 anonim válasza:
@SuperUrzu7
Szerintem te eltévedtél.
Itt most a Hit Gyülekezete nevű felekezetről van szó, ami eléggé távol áll a "Jobbikos léttől". Vannak nagyon érdekes, néha már-már szektás dolgai az egyháznak, amit sokan ekéznek, többek között a Jobbik-közeliek is. Aztán ott van még a HGY-sek nyílt cionizmusa, meg az, hogy nyíltan támogatják a baloldalt (legismertebb példák: SZDSZ, ATV).
Semmi köze ennek a valláshoz, sok Jobbikos épphogy használ keresztény betéteket a demagógiájában.
A kommented alapján látni, hogy nem csak a HGY-ről, de semelyik más vallásról nincs hasznos tudásod.
14/15 SuperUrzu7 válasza:
Köszönöm a kiigazítást. Nem tudtam, hogy ilyen is van, valóban eltévedtem. Ettől függetlenül a vallásokkal és egyházakkal kapcsolatos információimba inkább ne kössünk bele. Noha ezt nem tudtam, ettől függetlenül teológiával is foglalkozom. :)
15/15 anonim válasza:
[link] (!!!) Cionista biznisz-szekta. Ez egy hülye kérdés. Alpvetően persze, de én nem zárnám ki, hogy "véletlenül" bekerülhetett egy hitgyülis a pártba, vagy fordítva. Elég Chanádra gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!