Fidesz: visszahívjuk az "ejtőernyősöket és pártkommiszárokat" Mi lesz ebből?
Az első Fidesz éra kezdetén már vezető állásban dolgoztam az államigazgatásban. Elszenvedője voltam a Fidesz által irányított regionális átszervezésnek. A régiók szakmai vezetői pozícióit akkora pártkatonákkal töltötték fel amekkorákat addig nem láttam. Volt aki négyszemközt el is mesélte a politikai érdemeit ami a pozícióba juttatta. Átgondolatlan koncepciótlan átszervezéssel, a hatás és felelősségi körök újratervezése nélkül robbantották fel a megyerendszert. A felmerülő kérdésekre általában vállvonogatás volt a válasz az új vezetők részéről. A tomboló ügyfeleket problémáit persze nekünk kellett megoldani.
4 év múlva az MSZP lassan visszarakta a helyére az eltávolított elvtársak egy részét.
Évekkel később - már az MSZP idején - találkoztam az egyik régi Fideszes "szakemberrel". Orvosi diplomával munkaruhákkal ügynökösködött.
Sajnos ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött én nem merek bizakodni. Már évek óta semmi közöm az államigazgatáshoz, de a régi kollégáktól nem sok jót hallok.
Most kik fognak az állami és közigazgatási vezetői székekbe ülni ?
"A régiók szakmai vezetői pozícióit akkora pártkatonákkal töltötték fel amekkorákat addig nem láttam. ... 4 év múlva az MSZP lassan visszarakta a helyére az eltávolított elvtársak egy részét."
"Most kik fognak az állami és közigazgatási vezetői székekbe ülni ?"
Amint látod, az a szabály, hogy fideszes kormány idején fideszesek, emeszpés kormány idején emeszpések. Nem túl meglepő, furcsa lenne, ha pl. fordítva történne. Demokráciában ez így megy, főleg a fiatal demokráciákban, pl. az USA-ban a 19. században és a 20. szd. elején választás után rendszerint minisztériumi osztályvezetőtől az utolsó titkárnőig és sofőrig mindenki repült. Magyarországon ennél már sokkal jobb a helyzet, bár még nem akkora a stabilitás, mint mondjuk Németországban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!