Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Egyre többen lesznek öngyilkos...

Egyre többen lesznek öngyilkosok a devizahitelek miatt?

Figyelt kérdés
Kilátástalan helyzetük miatt amit a Bank okozott a felvett hitelek örökké tartó fizettségével.De ez is a Kormány hibája ,miért engedte ezt a Bankoknak?
2014. júl. 11. 13:06
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

" Én azért arra is kíváncsi lennék, mekkora hőzöngés lett volna ha annak idején a szemét bank azt mondja, hogy bocs, de nem adunk neked hitelt, mert ha felmenne duplájára a frank, akkor nem tudnál fizetni..."

Pontosan ezt kellett volna mondani prúdenséknek.

Ahelyett hogy: " Minket nem érdekel mennyi a jövedelme csak az ingatlan értéke számít."

A jelzálog alapú hitelek a világon mindenhol a legbiztonságosabb hitelek voltak kb. 1% bedőlési valószínűséggel.

A deviza alapú jelzálog alapú hiteleknél a bedőlés valószínűsége ma több mint 10%.

Ez meglátszik a portfólió minőségén. Ma nem kapsz 2% MARZS-ra hitelt, pedig 2007-ben még lehetett. Ma Magyarországon átlag 7% a MARZS egy jelzálog alapú lakásfelújítású hitelnél.

Olyan országban, ahol a felügyelet nem csak egy gittegyletként működött, 2% alatti a MARZS, és nem sújtják az országot túlzott deficit eljárással, ezek nem véletlen egybeesések.

2014. júl. 20. 00:45
 32/45 anonim ***** válasza:
2014. júl. 20. 00:46
 33/45 anonim ***** válasza:
0%

A kórházakban fél belgyógyászati osztályt a dohányosok töltik meg.

Korábban senki sem figyelmeztette őket a dohányzással járó kockázatra, ment a hülyítés a médiákban. Egyetlen Hollywoodi filmet nem lehetett látni amiben nem dohányoztak volna, így teremtettek divatot és tévedésben tartották a világot.

Pontosan így verték át a devizahiteleseket is. Valakik valahol tökéletesen tudták, hogy amint megszüntetik a devizahitel kihelyezést, a kiválasztott devizák ugrásszerűen felülértékelődnek. Ezért nem sajnálták a befektetést. Agresszív reklámok, kampány a nap 24 órájában, ez jellemezte a 2007. évet.

2014. júl. 20. 01:08
 34/45 anonim ***** válasza:
ugyan...most is ugyanannyian szoknak rá a dohányzásra, mint régen...most pedig elég erőteljesen tájékoztatva van az ember...ugyanígy a hiteleket is felveszik, hiába tudják, hogy kockázattal jár. hihetetlen, de én nem vettem fel sem devizahitelt, sem forinthitelt, mégis élek, mégis van lakásom, egy használt autóm...most az, hogy a szomszédom bmw-vel jár nem zavar...én azért nem veszek fel 5milliót, hogy nekem is legyen egy lízingelt bmw-m...a banknak a pénzét költötték ezek az emberek, a bank mondja meg, mit tesz a pénzével...ne mondja már senki, hogy a bank a hibás, mert egy rakás ember látszatból nagyobb lábon akart élni...én nem a bankokat védem, csak ezt a hisztit nem értem még mindig.
2014. júl. 20. 09:45
 35/45 anonim ***** válasza:
Párhuzamot vonni a dohányzás és a pénzügy közé, számomra nem mutat többet egy kétségbeesett önigazolási kísérletnél.
2014. júl. 20. 22:50
 36/45 anonim ***** válasza:

"" Minket nem érdekel mennyi a jövedelme csak az ingatlan értéke számít." "

No akkor megegyszer: abank az nem egy fuggetlen, penzugyi tanacsadassal foglalkozo szervezet, aki a te erdekeket nezi.

A bank az egy uzleti szereplo, es kokemenyen a sajat erdekeit nezi.

Nem erdekli hogy te tudsz e torleszteni, az erdekli, hogy o a penzet viszontlatja-e, erre utal a fent idezett mondat.

Az, hogy te tudsz e torleszteni, es hogy ez neked megeri-e, az a te egyeni szemelyes felelosseged, es NEKED KELL TUDNI. Nem a banknak.

A sokat emlegetett "hitelbiralat", az nem azt biralja el hogy te hitelkepes vagy-e, hanem azt, hogy a hitel a bank szempontjabol megeri-e.

Ha valaki keptelen felmerni a sajat korlatait, akkor forduljon penzugyi tanacsadohoz (akit o fizet meg), mert ezt elvarni a banktol olyan, mint elvarni a tescotol azt, hogy a kosaramat atnezze, es az egeszsegtelen hizlalo eteleket kicserelgesse helyettem, vagy hogy figyelje helyettem hogy pl liszterzekeny vagyok-e...

2014. júl. 21. 09:25
 37/45 anonim ***** válasza:

" mert ezt elvárni a banktól olyan, mint elvárni a Tesco-tól azt, hogy a kosaramat átnézze, és az egészségtelen hízlaló ételeket kicserélgesse helyettem, "

A Tesco-tól is elvárható, hogy ne hozzon forgalomba mérgező, egészségre ártalmas, például DDT rovarirtóval kezelt élelmiszert, pedig kőkemény üzleti érdeke megkívánná. Valamiért mégsem teszi. Legalábbis remélem, hogy nem. Ellenkező esetben a következményekkel is számolnia kell.

A Citibank például ellenállt a kísértésnek. Azt mondta, hogy már több országban megégették magukat a bankok is és a hitelfelvevők is, amikor más ország devizájában adósodtak el. Emiatt a Citibank, a többi devizahiteleket megtagadó pénzintézettel együtt versenyhátrányba kerültek. Nem tudták olyan mértékben fejleszteni piaci részesedésüket, mint a többi tisztességtelenül devizahitelező bank, akik rázúdították a lakosságra ezeket a rablóhiteleket.

2014. júl. 21. 21:57
 38/45 anonim ***** válasza:
Mutogatni sok irányba lehet. Lehet bagatell példákkal előrukkolni Tescoról, meg dohányzásról. A tények azonban makacs dolgok. Tény, hogy aki úgy ír alá dokumentumot, hogy fogalma sincs, mit ír alá, az egyedül a hitelfelvevő felelőssége. Ennyire felnőttek az emberek, hát most vessenek magukra!
2014. júl. 21. 22:42
 39/45 anonim ***** válasza:

A tények makacs dolgok.

A szerződésben feketén fehéren le van írva, hogy az ügyleti kamat a CHF LIBOR értékéhez igazodik. A CHF LIBOR értéke csökkent, a bank kamatot emelt. Meggyőződésem, hogy a bank szerződést szegett, sőt bűncselekmény is megvalósulhatott.

2014. júl. 23. 22:36
 40/45 anonim ***** válasza:
A szerződésben többek közt az is szerepel, hogy az árfolyamváltozásból eredő többletkiadások az ügyfelet terhelik. És emlékeztetlek immáron sokadszor, hogy a kúria ezt lovagolta meg és ezt mondta ki jogellenesnek. Tette mindezt úgy, hogy a törvényt átfogóan minden bankra alkalmazta, azokra is, akik a kölcsönt ugyanúgy devizában vették fel. Mondom: a tények makacs dolgok.
2014. júl. 24. 08:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!