Megszűntetné az MTIt a Fidesz! Ez csak szerintem tök hülyeség?
Nem feltétlenül hülyeség, bár én nem vagyok médiaszakember. Nekem egy ésszerű költségcsökkentésnek tűnik. Ma már a hírszolgáltatást kereskedelmi alapon megoldják a különböző médiumok, ügynökségek. Maradna egy 10-20 fős kormányzati hírügynökség, amelyik kizárólag a kormány hírszolgálata lenne, de nem foglalkozna az ország-világ híreivel úgy általában.
És van még egy javaslat, az MTV, a Duna Tv ás a Magyar Rádió összevonása egy állami médiaholdingba. Ezzel 3000 embert lehetne leépíteni. Nem biztos, hogy ez szétverés. Hány milliárdot talicskáztak ki ezekből a közmédiumokból is? Hány felesleges ingyenélő embert tartunk el? Ha ezek egy részét leépítik, attól még nem biztos, hogy rosszabb lesz a műsor. Persze csak akkor látjuk meg igazán, mi történt, ha netán feláll az új rendszer. Ehhez kétharmados többség kell.
Cser-Palkovics ma azt mondta, hogy nem igaz, hogy megszüntetnék: [link]
Ettől függetlenül engem az MTV és a Duna TV összevonása háborított fel: A nemzet televíziójában is Betlen-féle Napkeltés alakokkal akarnak majd műsort csinálni? M3? Meg a délutáni műsorsávban a reggelit ismételni ("Ez történt Ma Reggel?")? Meg egymás után leadni a két (akkor majd három) adón ugyanazt a filmet, mint tegnap valami krimit (először lement az M1-en, aztán az M2-n)? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!