Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Megszűntetné az MTIt a Fidesz!...

Megszűntetné az MTIt a Fidesz! Ez csak szerintem tök hülyeség?

Figyelt kérdés
Az egész közszolgálatból és az MTIből kő kövön nem fog maradni. Minek kellett ezt nyilvánosságra hozni?
2010. jan. 7. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezt most honnan vetted?
2010. jan. 7. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Ez egy jó ötlet,támogatom.
2010. jan. 7. 16:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Index, de már máshol is van. Nem lesz nemzeti hírügynökség??? Hát akkor mi lesz???
2010. jan. 7. 16:18
 4/9 anonim ***** válasza:
5%
Lesz helyette Párt Hírügynökség Szíjjártó Peti lesz vezetője...Na erre számítson mindenki ha a Fideszre szavaz.
2010. jan. 7. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül hülyeség, bár én nem vagyok médiaszakember. Nekem egy ésszerű költségcsökkentésnek tűnik. Ma már a hírszolgáltatást kereskedelmi alapon megoldják a különböző médiumok, ügynökségek. Maradna egy 10-20 fős kormányzati hírügynökség, amelyik kizárólag a kormány hírszolgálata lenne, de nem foglalkozna az ország-világ híreivel úgy általában.

És van még egy javaslat, az MTV, a Duna Tv ás a Magyar Rádió összevonása egy állami médiaholdingba. Ezzel 3000 embert lehetne leépíteni. Nem biztos, hogy ez szétverés. Hány milliárdot talicskáztak ki ezekből a közmédiumokból is? Hány felesleges ingyenélő embert tartunk el? Ha ezek egy részét leépítik, attól még nem biztos, hogy rosszabb lesz a műsor. Persze csak akkor látjuk meg igazán, mi történt, ha netán feláll az új rendszer. Ehhez kétharmados többség kell.

2010. jan. 7. 16:49
 6/9 A kérdező kommentje:
A televíziók és a rádió összevonásával nincsen bajom, fura dolog, de ennyi, felszabadul 2 épület. De az MTI adja a médiumok információinak több, mint felét! (a METROPOL újságnak meg a 99 százalékát). A médiumoknak baromi gyorsan ki kell valamit találni. És az MTInek van egy másik feladata: Ő küldi a magyar híreket nemzetközbe. Ezzel mi lesz?
2010. jan. 7. 16:51
 7/9 anonim ***** válasza:
OK. Hát nem tudok rá válaszolni az MTI-vel kapcsolatban. Csak egy ilyen első gondolat volt, de most úgy tűnik a kérdésidből, hogy talán jogos az aggodalom.
2010. jan. 7. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
42%
Ezt hívják úgy, hogy a média ellenőrzése, kicsit csúnyább szóval, cenzúra, bevett dolog a diktatúrákban.
2010. jan. 7. 18:12
 9/9 anonim válasza:
58%

Cser-Palkovics ma azt mondta, hogy nem igaz, hogy megszüntetnék: [link]

Ettől függetlenül engem az MTV és a Duna TV összevonása háborított fel: A nemzet televíziójában is Betlen-féle Napkeltés alakokkal akarnak majd műsort csinálni? M3? Meg a délutáni műsorsávban a reggelit ismételni ("Ez történt Ma Reggel?")? Meg egymás után leadni a két (akkor majd három) adón ugyanazt a filmet, mint tegnap valami krimit (először lement az M1-en, aztán az M2-n)? :S

2010. jan. 7. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!