Orbán már el is vesztette az adósság elleni háborút?
Nem, most kezdenek jóra fordulni a dolgok.
" Nem, most kezdenek jóra fordulni a dolgok. "
Bár érzékelném.
"lehetséges, de legalább 4 évig kb stagnált max kis mértékben emelkedett."
Ja, úgy hogy előtte einstandolt 3000 milliárdnyi (GDP 10%) nyugdíjvagyont.
Úgy én is tudom mondani, hogy egy fillérrel sincs több hitelem a tavalyinál, hogy előtte elvettem nagymutter ezüstétkészletét, bevittem a zaciba és most abból dorbézolok.
Ha nem nyúlta volna le a 3000 milliárdnyi nyugdíjvagyont akkor már rég bőven 90% fölött lett volna az államadósság a 4 éves kormányzás végére.
"Csak valaki magyarázza meg miért gáz a "0.2" % infláció az államadósság kezelése szempontjából!!!!"
Mert be vannak szarva a deflációtól. Az infláció annak jó, akinek tartozása van, mivel a pénz elértéktelenedése következtében a tartozásának összege nem csökken, annak értéke viszont igen. Magyarul reálértéken kevesebbet kell visszafizess. Persze ennek sok jelentősége nincs egy olyan korban, ahol senkinek nem célja az adósság visszafizetése, hanem mindig új tartozásokat generálnak. Viszont valamennyire tartja az egyensúlyt. Ha a pénz értéke elkezd növekedni, az azt jelenti, hogy bár összeg szerint ugyanannyit kell vissza, mint tavaly (plusz kamat, stb.), de az az összeg ma többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!