Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Magyarország valóban jobban...

Magyarország valóban jobban teljesít, vagy agymosásban van részünk?

Figyelt kérdés
2014. máj. 9. 07:07
1 2 3 4
 1/33 Vona Gábor ***** válasza:
73%

Pont úgy teljesít, ahogy egy Közép-európai országnak a jelen gazdasági helyzetben teljesítenie kell. Semmivel nem jobban, mint az átlag.

Azt kellene belátni, hogy most már évtizedek óta az EU teljesítményétől függ Mo. gazdasági teljesítménye. Ha épp aktuálisan van pénz a nagyobb EU-tagállamokban, akkor itthon is csurran-cseppen. Ha nincs, ha mindenki csóró, akkor bizony Mo.-nak is fölkopik az álla.

2014. máj. 9. 07:19
 2/33 anonim ***** válasza:
79%

Én mindenkinek azt szoktam mondani, hogy ha 2010 óta javult az élete és látja a környezetében a fejlődést, akkor legyen fideszes, ha pedig nem látja, akkor legyen a Fidesz ellen és kritizálja őket.

Én személy szerint nem látok túl nagy előrelépést azon kívül, hogy a fideszhaveroknak jobb lett, szóval én nem vagyok fideszes. Az is igaz, hogy más pártnak sem vagyok a híve.

2014. máj. 9. 07:20
 3/33 anonim ***** válasza:
82%

sőt, állítólag leköröztünk minden uniós országot és a munkanélküliség is megszűnt :-)

azért ne higgy el mindent, amit viktorék meg óhajtanak etetni veled ...

2014. máj. 9. 07:21
 4/33 Vona Gábor ***** válasza:
77%

ma 07:19

Elfelejtettem leírni: alapelv, hogy soha regnáló politikai entitásnak szavát ne hidd, mert alapvető tény, hogy hazudnak, ahogy a szájukon kifér. Van, ami ügyesebben -fidesz-, van ami kevésbé -mszp- , de mind hazudik.

2014. máj. 9. 07:22
 5/33 anonim ***** válasza:
70%
Sokkal rosszabbul teljesít, mint eddig bármikor. Csak a hivatalos propaganda akarja elhitetni velünk.
2014. máj. 9. 07:38
 6/33 Vona Gábor ***** válasza:
69%

"Sokkal rosszabbul teljesít, mint eddig bármikor. "

Hol menne már rosszabbul a szekér, mint az MSZP-s "nyóccév" alatt?

[link]

Az államadósság esztelen, elvtelen növelése volt a Gyurcsótányék legfőbb, akasztással büntetendő bűntette, de a beruházásokból is jópárat elmutyiztak. Most jobb a helyzet. Persze személyes -és csöppet sem elfogult- véleményem, hogy a Fideszt is mielőbb le kell váltani a Jobbikra. :)

2014. máj. 9. 07:54
 7/33 anonim ***** válasza:
83%
jobban. csak az a kérdés mihez képest. jobban mint Zambia, rosszabbul mint Norvégia. :) és sokkal jobban mint a 8 éves MASZOP ámokfutás alatt. össze kell hasonlítani mit csinált Medieseanu, Gyucsótány, Libajnai, és mit Orbán Viktor.
2014. máj. 9. 09:15
 8/33 anonim ***** válasza:
96%

Az utóbbi 1 évben elkezdtem érezni, hogy marad pénzem hónap végén is, de az új munka törvénykönyve (amit még meg-meg értek), és az, hogy a felsőoktatás szerencsejáték lett (ha véletlenül úgy alakul, hogy nem sikerül befejezned, fizethetsz vissza akár 1 millió forintot is) nem tetszenek.

Szerintem jobban teljesít, habár a fenti két dolog miatt nem a szívem csücske a párt, de kíváncsian várom, hogy mi lesz pár év múlva.

2014. máj. 9. 11:00
 9/33 Vona Gábor ***** válasza:
57%

"ha véletlenül úgy alakul, hogy nem sikerül befejezned, fizethetsz vissza akár 1 millió forintot is"

Akár 3-4 misit is. De amúgy egyszerű: ne alakuljon úgy. Ha már az én pénzemen tanulsz, végezd el időben, ne menjen rá az ingyen képződő bölcsészhordákra az ingem-gatyám is, mert 8 év alatt fejezik be a 6 féléves Bsc-t.

Ezt a felsőoktatási törvényben lévő tanulmányi szerződéses témát már rég meg kellett volna lépni, érdekes, hogy pont a Fidesz volt ennyire tökös.

2014. máj. 9. 11:36
 10/33 anonim ***** válasza:
63%

9/9

Ezt pont, hogy máshogy kellett volna megoldani, nem így. Az emberek szeretik a biztonságot, és nem akarják egy félkezű rablóra bízni az életüket. Sajnos nem sok ember engedheti meg magának, hogy kifizessen félévente 300 ezer forintot, így gyakorlatilag a szegényebbeken csattan az ostor megint.

Ha be is kerül állami támogatásra, de történik valami az életében, például annyira elszegényedik, hogy már a buszbérletet se tudja kifizetni, hogy bejárjon (ezért kellett nekem is félbeszakítanom), akkor a nyakába akasztanak még pár százezer vagy millió forintot.

Szerintem egy olyan rendszer lenne az ideális, ami a tehetségeseknek kedvez, és nem csak azoknak, akiknek amúgy is lenne rá pénzük. Például ha mindenki fizetne valamennyit, akkor nem kéne egyeseknek félévente 300 ezer forintot kifizetni, míg a többiek ingyen élik az életüket. Ezt úgy képzelem, hogy az átlag szerint kapnál egyre nagyobb támogatást, pont, mintha ösztöndíjat kapnál. Ha az átlagod kiemelkedő, nem kell fizetned, ha kicsit alatta, befizetsz félévente 20-40 ezer forintot, amit még azért a szegényebbek is tudnak finanszírozni. Ha valahol középen vagy, a képzés felét fizetned kéne, ha alul, akkor fizess szépen teljes összeget. Talán még több pénz is befolyna az egyetemeknek így.

2014. máj. 9. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!