Miért gondoljátok, hogy a Jobbiknak nem jó a programja? Miért gondoljátok, hogy baj lenne, ha kilépnénk az unióból pl?
Tehát részletezem, miért jó a Jobbik programja, de csak a vitákat kiváltó pontjaikat emelném ki:
-Unióból való kilépés előnyei: - visszahoz(hat)nák a halálbüntetést, ezáltal nem lennének tele a börtönök(cigányokkal se), jelentősen csökkenne a bűnözés ennek hatására. ez miért lenne baj?
-kéne fizetni a bejővő kereskedőknek vámot
-kiűznék a multikat: és? ez is csak jó lenne, mivel a multik miatt ment csődbe rengeteg magyar cég... lásd: a rendszerváltásig magyar cégekből éltünk, nem voltunk unió tagok! mégis jobban éltek az emberek sokkal, mint most! nem engedett be az ország mindenféle hulladék céget, ami mint most jelen esetben l...fsz pénzért dolgoztatja az embereket.. Én tudom milyen ilyen cégekben dolgozni! Olyan vagy mint, egy robot, közben alig keresel pénzt.. Szóval.. ez szerintem nem lenne rossz..
- támogatnák a vállalatokat
- végre olyan adórenszer lenne, ami a gazdagoknak lenne rosszabb, és igazságos lenne a szegényeknek(a Fideszesek bánatára
- csökkentenék a munkanélküliséget: és nem úgy mitn Orbánék, hogy állítólag több százezerrel több ember dolgozik, mint 4 éve. Persze.. közmunkások(havi 38 ezerért, amiből meg lehet élni...), és a külföldön dolgozó munkavállalókat is beleszámolják...
"2, Külföldi munkavállalás azonnal. "
Ez az amit be kéne tiltani.
"visszahoz(hat)nák a halálbüntetést, ezáltal nem lennének tele a börtönök(cigányokkal se), jelentősen csökkenne a bűnözés ennek hatására. ez miért lenne baj?"
Takarodj már ki innen a halálbüntetésedel együtt!! Normálisak vagytok? Kereszténynek mondják magukat, és közben halálbüntetést akarnak? A kis sunyi, hazudozós párt. Tudod te, hogy hányan kerülnek börtönbe úgy, hogy közben nem is csináltak semmit, aztán később derül ki? Mi ez a barbár, eszement dolog? Akinek van esze, már csak ezért sem fog a jobbikra szavazni, mert már itt hatalmas ellentétek vannak. Ha kilépünk az euból végünk, és ha bevezetik a halálbüntetést, csak kinyírják a magyarokat és elkezdődik mégjobban a németesítés. Emberek, legyetek már észnél!!! Nem látjátok, hogy csak el akarják venni az országunkat? A munkaerőnek meg a gazdaságunk már az övék, most még a területünk is kéne nekik?
Mindenki megőrült? Nincs bennetek semmi emberségesség? A jobbik nem fog senkinek sem segíteni, csak szabadjára engedi az őrülteket. Ha ők nyernek az biztos hogy itt káosz lesz.
Ne hagyjátok magatokat emberek, ez csak átverés!! A jobbik átver titeket!! Szerintetek mi lesz ha innen kimennek a multik? Nem lesz se kajátok, se semmitek, nem tudtok áruházakban vásárolni, éhenhaltok majd, vagy majd minket fognak dolgoztatni mint a rabszolgákat, hogy termeljük meg magunknak a kaját! Gondoljatok már bele!
A jobbik NEM kilépni akar az unióból, hanem nyílt lapokkal újratárgyalni a tagság pozitív és negatív hatásait.
Utána pedig NÉPSZAVAZÁST az eredmény alapján.
Azt hiszem, így méltányos.
Az emberek többsége nem azt kapta az uniótól amit várt, és közben az unió is sokat változott, ráadásul nem előnyére.
Függetlenüll a Jobbik hatalomrakerülésétől, a témát valóban érdemes széles körben megvitatni.
A halálbünteés viszont egyértelműen rosz dolog.
Ahol van, ott általában több a gyilkosság is.
Ez kultúrafüggő. Mi nem ilyenek vagyunk.
A halálbüntetés egyik hátránya, hogy egy gyilkost már semmi sem tart vissza hogy menekülés közben még többet gyilkoljon, mert már "úgyis mindegy" és az életéért küzd, amit biztosan elveszít, ha elkapják.
Az értelmes hozzászólások le lettek pontozva, ez pedig tökéletesen minősíti a néhány - gondolom Jobbikos - lepontozó emberkét.
"Unióból való kilépés előnyei: - visszahoz(hat)nák a halálbüntetést, ezáltal nem lennének tele a börtönök(cigányokkal se), jelentősen csökkenne a bűnözés ennek hatására. ez miért lenne baj? "
Bevallom ez után már nem is olvastam tovább a kérdést, mert már ez is ordít a sötétségtől, gazdaságilag nulla képzettségről.
Nem értek egyet a halálbüntetéssel, mert sokan visszaélnének vele. Ártatlanokat is megölhetnének, utána pedig hiába mondanák a családnak, hogy sajnálják, ez nem hozná őt vissza.
Az Unióból való kiépés is csak az országot minősítené. Nem fogom hosszan megindokolni, mert aki egy kicsit is tanult, az úgyis tudja miért. Néhány szóban: külföldi munkavállalás, tanulás, rokonlátogatás, vámmentesség, támogatások, fejlesztések.
A multik kiűzése pedig szintén hülyeség. Rengeteg ember mehetne utána az utcára. Nálunk is ők adják a legtöbb munkahelyet. Én speciel örülök, hogy multinál dolgozok. Előtte magyar cégnél voltam, de ők amit lehetett megvontak tőlünk és teljesen rabszolgaként kezeltek minket.
""Ha kilépünk az unióból, az megnehezíti majd az utazást és munkavállalást más országokba. "
Ezt én is nagyon remélem."
Ebből is látszik, hogy ritka undorító, rossz indulatú nép vagyunk. Tisztelet a kivételnek. Szóval reméled, hogy nem fogom tudni meglátogatni a külföldön élő családtagjaimat. És mások sem, akik ilyen helyzetben vannak. Haza költözni pedig nem fognak azért, hogy megint éhezzenek és nyomorogjanak. Mert itt az volt. Nem sokra mentek a magyarságukkal, abból nem tudtak megélni.
Nem azt írtam, hogy a Jobbik kilépne az Eu-ból és hasonlók, mielőtt még valaki letámadna emiatt. Csak a kérdező feltevéseire reagáltam.
-Unióból való kilépés előnyei: - visszahoz(hat)nák a halálbüntetést, ezáltal nem lennének tele a börtönök(cigányokkal se), jelentősen csökkenne a bűnözés ennek hatására. ez miért lenne baj?
1. Ettől még nem hozhatnák vissza a halálbüntetést, ezt többek között a régi és a mostani alkotmány is tiltja.. továbbá, mint előttem írták, jópár egyéb nemzetközi egyezmény is.
2. Ahol van halálbüntetés, ott még drágább, mint a börtön, és kimutathatóan semmiféle hatása nincs a bűnözési statisztikákra. Szóval ez csak egy jobbikos agymosás.
-kéne fizetni a bejővő kereskedőknek vámot
és akkor kicsit több lesz az ország bevétele, de minden sokkal drágább lesz, tehát el is buktuk. A külföldi termékek (gyk. alapvető élelmiszereken kívül MINDEN) azért, mert a kereskedő ráterheli a vámot, a hazai meg azért, mert jobb piaci pozícióba kerül. Amúgy ezt is csak akkor lehet megcsinálni, ha kilépnének az Unióból, amit felmérések szerint a magyarok kb 30%-a szeretne csak.
-kiűznék a multikat: és? ez is csak jó lenne, mivel a multik miatt ment csődbe rengeteg magyar cég... lásd: a rendszerváltásig magyar cégekből éltünk, nem voltunk unió tagok! mégis jobban éltek az emberek sokkal, mint most! nem engedett be az ország mindenféle hulladék céget, ami mint most jelen esetben l...fsz pénzért dolgoztatja az embereket.. Én tudom milyen ilyen cégekben dolgozni! Olyan vagy mint, egy robot, közben alig keresel pénzt.. Szóval.. ez szerintem nem lenne rossz..
A rendszerváltás előtt hitelből éltünk jól. Ezt fizetjük most ki. Semmi nem akadályozott amúgy téged sem, hogy magyar munkáltatónak dolgozz.... jaaa, hogy nincs munkalehetőség? Hát, ha a Jobbik nyer, mint látod, nem is lesz...
- támogatnák a vállalatokat
Minden párt támogatná őket...
- végre olyan adórenszer lenne, ami a gazdagoknak lenne rosszabb, és igazságos lenne a szegényeknek(a Fideszesek bánatára
Ezt a Fideszen kívül talán csak a Magyar Liberális Párt nem ígérték meg pontosan ugyanígy. Ez sem a Jobbik jellemzője.
- csökkentenék a munkanélküliséget: és nem úgy mitn Orbánék, hogy állítólag több százezerrel több ember dolgozik, mint 4 éve. Persze.. közmunkások(havi 38 ezerért, amiből meg lehet élni...), és a külföldön dolgozó munkavállalókat is beleszámolják...
Minden párt csökkentené, csak nem úgy, mint Orbán, de a konkrétumokra minden párt csak bullshitet mond. Ez sem a Jobbik jellemzője egyedül.
Vegyük sorra:
A börtönök nem a gyilkosokkal vannak tele. Tehát vagy a kisebb bűncselekményekért is halál járna, vagy még mindig új börtönöket kellenbe építeni. Visszatartó ereje csak azokkal szemben lenne, akik nem bűnözők; őket nem tartja vissza.
A multik nélkül tényleg összedőlne a gazdaság, főleg, ha hirtelen vonulnának ki, és nem úgy, hogy eladnák a cégeket Magyarországnak.
A több kulcsos adórendszer bünteti a munkát. Kétszer annyi munkáért másfélszeres bér jár a sávlépés és a hatalmas ugrás miatt.
A multik kivonulása inkább megnövelné a munkanélküliséget. Földet pedig csak felsőfokú nyelvvizsgával lehetne venni, de olyat még az anyanyelviek legnagyobb része sem tud felkészülés nélkül letenni. Nem is szólva a hallássérültekről és egyes beszédfogyatékosokról.
ffffffuuuuuu nevű felhasználó válasza:
# 1/18 Időpont ma 16:19
"Lehet valaki akármilyen bűnöző, a szavazatommal nem fogok hozzájárulni egy ember halálához sem, mivel keresztény vagyok."
Tehát te keresztényként támogatod azt, ami jelenleg van, hogy egy gyilkosnak (aki más ember életét kioltotta) ugyan olyan joga legyen az élethez továbbra is, mint mondjuk neked? Ne adj Isten szabadlábra helyezve ismét gyilkolhasson?
"A multik rengeteg tőkét hoznak be, és rengeteg embernek adnak munkahelyet."
Annak is utána kellene számolni, hogy a behozott tőke milyen arányban van a kivitt profittal. Továbbá azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy hány magyar ember munkahelye szűnik meg mondjuk egy tesco expressz megnyitásakor. Valószínűleg a környéken lévő kisboltokat mind tönkre teszi, ami magyar tulajdonban, magyar tőkéből működik, a profitot nem viszik ki az országból.
"Én nem akarok az Unióból kilépni, szívesebben vagyok Anglia, Németország, Franciaország szövetségese, mint Iráné, Észak-Koreáé vagy Szaud-Arábiáé."
A Jobbik soha sem mondta azt, hogy kormányra kerülésük esetén azonnal kilépnénk az EU-ból. Egy szekértői testület pontosan felmérné azt, hogy mekkora haszonnal / veszteséggel jár az, hogy az EU tagjai vagyunk, majd ahogy beléptünk, népszavazás keretében lehetne dönteni arról, hogy maradjunk-e vagy sem. Nem ők döntenék el, hanem a választópolgárok, akiktől a bizalmat kapták a kormányzásra. Nagy különbség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!