Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi visz egy embert arra, hogy...

Mi visz egy embert arra, hogy a Fideszre szavazzon?

Figyelt kérdés
Talán az ismerőse az egyik párttag? Valamilyen jutalékban részesül a szavazatáért? Mit tett Orbán az országunkért? Pozitív, és negatív véleményekre is kíváncsi vagyok.
2014. ápr. 4. 00:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%
Sokat néz tévét, befolyásolható, jó üzletet lát benne, esetleg egyetért azzal, amit csinálnak.
2014. ápr. 4. 00:30
 2/24 anonim ***** válasza:
75%

- 16%-kal adózik a többi kulcs megszüntetése miatt

- kapott trafikot

- kinyom magából pár puját és a segélyekből simán megél

- csökkent a rezsije

- gulyásparti, tüzifaosztás :)

2014. ápr. 4. 00:43
 3/24 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező!

Én a Jobbikra fogom tenni a voksom, azonban a Fidesz mostani kormányzása mellett is tudok mondani néhány érvet:

-Infrastruktúra fejlesztése: mind vidéken, mind a fővárosban nőtt a járatok száma és színvonala. Hogy csak feltűnő, szembeötlő dolgot említsek: számos BKK táblát helyeztek ki, melyek szerintem kifejezetten hasznosak. Végre megépült a négyes metró és kifejezetten modern mind külsőre, mind technikailag, mind a jármű, mind a megállók.

-Energia, ipar és mezőgazdaság: Négy évvel ezelőtt egy SPAR-ba vagy TESCO-ba belépvén nagyítóval kellett keresni a magyar élelmiszereket és termékeket. Ha találtunk is, általában kétszer annyiba kerültek, mint a külföldi termék. Ezzel szemben ma minden második szalámi és tej magyar.

A napokban adták át az új magyar-szlovák gázvezetéket, amely habár még nem működik, üzembe helyezése után sokkal kevésbé fogunk függeni az oroszoktól

Paks 2: Teljesen egyetértek azzal, hogy az oroszoktól rendeltük meg. Ha ők értenek hozzá a legjobban, miért is kérnénk meg egy nyugati államot a megépítésére? Főleg úgy, hogy Paks 1 is oroszok által épült. Nyilván nem tudhattuk, hogy épp néhány nappal utána jön ez az egész krími válság. Ettől függetlenül szerintem szükséges lépés, az energia kell. Nem mindegy, hogy 60%-át importáljuk, vagy 40%-ot tudunk exportálni.

-Államadósság kérdése: Képesek voltak körülbelül szinten tartani azt az államadósságot, ami arányaiban az MSZP 8 éves kormányzása alatt majdnem duplájára emelkedett. (45-%ról 80%-ra.)

Persze lehet sok negatívumot is említeni, csak néhányat írok, mert elsősorban nem erre irányult a kérdésed:

trafikmutyi, nyugdíjpénztárak államosítása, földmutyik, röghöz kötés (Ez utóbbival valójában teljes mértékben egyet tudok érteni még egyetemistaként is. Miért képezzen az állam saját költségén, ha utána kimegyünk külföldre, s tudásunkat nem itthon hasznosítjuk? Ha ki is megyünk, 20 teljes évünk van visszafizetni a képzés árát. Ha meg maradunk, nem kell fizetni semmit)

2014. ápr. 4. 00:47
 4/24 anonim ***** válasza:
37%

a legtöbb ember megrögzött, szűklátókörű és fél. ezért kettő pártot lát. ezt, meg a "kommunistákat"...és mivel azt a legegyszerűbb a hazug gyurcsánnyal azonosítani, ezért azt látják, hogy nincs más, csak a fidesz.

de magamat tekintve például azért szavaznék maximum a fideszre, de inkább el sem megyek, mert engem nem tudnak megkárosítani...eddig se károsítottak meg. tulajdonképpen az ország menthetetlen. nem működik a gazdaság, csak azért nem vagyunk még csődbe, mert az EU-tól kapott támogatások miatt úgy látszik, mintha tök jól fejlődne az ország. ezt senki nem fogja tudni beindítani...de a lényeg az, hogy akárki akármit ígérget, ennek okán nem fog tudni soha semmit sem megvalósítani. a jobbik is esetleg a közbiztonságon javítana, a jólét náluk sem lenne meg.

2014. ápr. 4. 01:06
 5/24 anonim ***** válasza:
53%

Én is Jobbikra szavazok, de sok kritikát tudnék mondani, de sok pozitívumot is.

Előny:

- államadósság (Paksot felejtsétek el, nem érdekel)

- szimbolika (új alkotmány)

- kisebb parlament (bár ez pont a Jobbiknak hátrány, akikre ugye - lásd fönt - én szavazok)

- kicsivel erősebb nemzetpolitika (de messze nem igazi)

- nem lopnak annyit, mint a balosok

Kritika:

- elszámoltatás teljes hiánya (van 2 db. itélet)

- ügynökakták (ez ba*sz föl a legjobban)

- 2006 október 23. tömegoszlatás kérdése

- túl sok a "harc" az EU-val, holott a kormány a legdúrvább esetekben engedett az EB és az EP kifogásainak

- utálom ennek a Lázár Jánosnak a hitvány cig*ány pofáját

2014. ápr. 4. 01:32
 6/24 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező, a Fidesz intézkedéseivel tipikusan az a réteg járt jól, amelybe Te nem tartozol bele.

Ne haragudj, de nem pazarolnám az időmet a válaszra, hisz úgysem értenéd. Fogadd el, ennyi.

2014. ápr. 4. 02:06
 7/24 anonim ***** válasza:
62%
Az elmebaj és a magyargyűlölet.
2014. ápr. 4. 05:36
 8/24 anonim ***** válasza:
46%
Az egykulcsos adóval és a családi adókedvezménnyel szerzett pénz. Mivel a többiek ezt el akarják venni, így értelemszerűen arra szavazok, aki nem akarja.
2014. ápr. 4. 07:44
 9/24 anonim ***** válasza:
jólvan, szavazzatok le :D:D
2014. ápr. 4. 11:13
 10/24 A kérdező kommentje:
Kedves cheeky_bugger! Nem tudom hogy honnan vetted hogy én jól jártam a Fidesz kormányzása révén. Épp ellenkezőleg, pont az hogy rosszabbul. De ha nem tudsz érdemi választ adni a kérdésre, akkor minek írsz te egyáltalán ide?
2014. ápr. 4. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!