Mi visz egy embert arra, hogy a Fideszre szavazzon?
- 16%-kal adózik a többi kulcs megszüntetése miatt
- kapott trafikot
- kinyom magából pár puját és a segélyekből simán megél
- csökkent a rezsije
- gulyásparti, tüzifaosztás :)
Kedves kérdező!
Én a Jobbikra fogom tenni a voksom, azonban a Fidesz mostani kormányzása mellett is tudok mondani néhány érvet:
-Infrastruktúra fejlesztése: mind vidéken, mind a fővárosban nőtt a járatok száma és színvonala. Hogy csak feltűnő, szembeötlő dolgot említsek: számos BKK táblát helyeztek ki, melyek szerintem kifejezetten hasznosak. Végre megépült a négyes metró és kifejezetten modern mind külsőre, mind technikailag, mind a jármű, mind a megállók.
-Energia, ipar és mezőgazdaság: Négy évvel ezelőtt egy SPAR-ba vagy TESCO-ba belépvén nagyítóval kellett keresni a magyar élelmiszereket és termékeket. Ha találtunk is, általában kétszer annyiba kerültek, mint a külföldi termék. Ezzel szemben ma minden második szalámi és tej magyar.
A napokban adták át az új magyar-szlovák gázvezetéket, amely habár még nem működik, üzembe helyezése után sokkal kevésbé fogunk függeni az oroszoktól
Paks 2: Teljesen egyetértek azzal, hogy az oroszoktól rendeltük meg. Ha ők értenek hozzá a legjobban, miért is kérnénk meg egy nyugati államot a megépítésére? Főleg úgy, hogy Paks 1 is oroszok által épült. Nyilván nem tudhattuk, hogy épp néhány nappal utána jön ez az egész krími válság. Ettől függetlenül szerintem szükséges lépés, az energia kell. Nem mindegy, hogy 60%-át importáljuk, vagy 40%-ot tudunk exportálni.
-Államadósság kérdése: Képesek voltak körülbelül szinten tartani azt az államadósságot, ami arányaiban az MSZP 8 éves kormányzása alatt majdnem duplájára emelkedett. (45-%ról 80%-ra.)
Persze lehet sok negatívumot is említeni, csak néhányat írok, mert elsősorban nem erre irányult a kérdésed:
trafikmutyi, nyugdíjpénztárak államosítása, földmutyik, röghöz kötés (Ez utóbbival valójában teljes mértékben egyet tudok érteni még egyetemistaként is. Miért képezzen az állam saját költségén, ha utána kimegyünk külföldre, s tudásunkat nem itthon hasznosítjuk? Ha ki is megyünk, 20 teljes évünk van visszafizetni a képzés árát. Ha meg maradunk, nem kell fizetni semmit)
a legtöbb ember megrögzött, szűklátókörű és fél. ezért kettő pártot lát. ezt, meg a "kommunistákat"...és mivel azt a legegyszerűbb a hazug gyurcsánnyal azonosítani, ezért azt látják, hogy nincs más, csak a fidesz.
de magamat tekintve például azért szavaznék maximum a fideszre, de inkább el sem megyek, mert engem nem tudnak megkárosítani...eddig se károsítottak meg. tulajdonképpen az ország menthetetlen. nem működik a gazdaság, csak azért nem vagyunk még csődbe, mert az EU-tól kapott támogatások miatt úgy látszik, mintha tök jól fejlődne az ország. ezt senki nem fogja tudni beindítani...de a lényeg az, hogy akárki akármit ígérget, ennek okán nem fog tudni soha semmit sem megvalósítani. a jobbik is esetleg a közbiztonságon javítana, a jólét náluk sem lenne meg.
Én is Jobbikra szavazok, de sok kritikát tudnék mondani, de sok pozitívumot is.
Előny:
- államadósság (Paksot felejtsétek el, nem érdekel)
- szimbolika (új alkotmány)
- kisebb parlament (bár ez pont a Jobbiknak hátrány, akikre ugye - lásd fönt - én szavazok)
- kicsivel erősebb nemzetpolitika (de messze nem igazi)
- nem lopnak annyit, mint a balosok
Kritika:
- elszámoltatás teljes hiánya (van 2 db. itélet)
- ügynökakták (ez ba*sz föl a legjobban)
- 2006 október 23. tömegoszlatás kérdése
- túl sok a "harc" az EU-val, holott a kormány a legdúrvább esetekben engedett az EB és az EP kifogásainak
- utálom ennek a Lázár Jánosnak a hitvány cig*ány pofáját
Kedves kérdező, a Fidesz intézkedéseivel tipikusan az a réteg járt jól, amelybe Te nem tartozol bele.
Ne haragudj, de nem pazarolnám az időmet a válaszra, hisz úgysem értenéd. Fogadd el, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!