Melyik pártra fogsz szavazni és miért?
Tételesen meg lehetne cáfolni azokat az általad vélt gazdasági mechanizmusokat, amiket most leírtál, de csak a kirívó része:
"1. Bűnözésből
2. Munkából (amihez munkahely kell)
3. Vállalkozásból
4. Befektetésből (mármint nem vállalkozás, hanem pl bankbetét) "
Bár ilyen szintetikusan le lehetne írni, milyen kereseti forrásokkal rendelkeznek az emberek -bár én a bankbetétet nem sorolnám ide, és szintúgy a bűnözést sem, mondjuk más okból- mert ha le lehetne, mindenki, akinek csöppnyi kis esze van, gazdag lenne, nem volna munkanélküli a világon :)
A vállakozások -ami az én olvasatomban lazán a munka kategóriába sorolható- NEM az állami támogatások miatt indul(hat)nak be, hanem a hozzájuk kapcsolódó felvevőpiac megjelenése miatt. Támogathatná a példádon keresztül az egyszeri asztalost Orbán akármennyivel, de ha sem Nyugatra, sem az unión kívülre nem tudja értékesíteni a bútorait, akkor megint ott vagyunk, amit már leírtam fentebb, hogy elköltöttünk pénzt, plusz a nyakunkon maradt némi jószág. Ez pedig minden, csak nem államadósság-csökkentés.
Konkrét példával: a magyar mezőgazdaság halott, ha beleölünk sok támogatási pénzt, is csak azt érjük el vele, hogy drágábban megtermeljük ugyanazt, mint mondjuk Lengyelország, eladni tehát nem tudjuk.
Az egyik legnagyobb ipari cég miskolcon a Holcim jelenleg, jól bejáratott eszközökkel termelnek, gazdaságosan. Amióta nincs vasgyár a városban, illetve nem üzemel, ez a cég lett a legnagyobb. Évek óta semmiféle bővítést nem hajtanak végre, mert nincsen rá felvevőpiaci oldalról igény. Pedig jó cég, termelékeny, elad külföldre, simán igényelhetnének állami támogatást, egészen komoly összegekre.
És ez a helyzet általánosságban az iparban idehaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!