Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Utánaolvastál már az LMP-nek?

Utánaolvastál már az LMP-nek?

Figyelt kérdés
Túl keveset beszélünk róla, pedig a legdurvább tettrekészség mutatkozik köreikben. Volt már körlevél, ami próbálta rossz színben feltüntetni a magot alkotó figurák némelyikét, inkább sikerrel, holott utánanézni senki nem tudott... Ténylegesen, mert nem volt hol. Szóval a kérdés marad: te utánajártál már becsülettel, hogy kik ők és mit szeretnének elérni?
2009. nov. 30. 21:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
40%

egyik régebbi ismerősöm egyetemista társai csinálják. elsőnek szimpatikusak voltak. de rájöttem, hogy esélytelenek, mert kevés a bőr a pofájukon a témához.

azt nemtom mennyire igaz, de úgy hallottam, hogy ők legalizálnák a könnyű drogokat meg ilyenek, amolyan totál liberalista párt. ez pedig nem nagyon jön már be nekem. nem hiányzik, hogy még jobban elnyomjanak és elkussoltassanak.

2009. nov. 30. 21:14
 2/19 anonim ***** válasza:
72%

Szdsz 2.0

Jöhett a lepontozás, de ez igy van.

2009. nov. 30. 21:28
 3/19 anonim ***** válasza:
67%

olvastam már róluk a saját honlapjukon. nekem is nagyon gyanús, hogy az szdsz utódpártja.

egyáltalán nem szimpatikusak. szájukba vettek pár jól hangzó frázist amivel próbálnak maguk mögé szavazótábort gyűjteni. főleg az olyan embereket, akik csalódtak a politikában. és ehhez választottak egy meglehetősen manipulatív nevet maguknak.

a választásokon elért sikereik egyenlőek a nullával. ez is azt mutatja, hogy nem nagyon rúghatnak labdába jövőre sem.

2009. nov. 30. 22:19
 4/19 anonim ***** válasza:
54%

Itt Pécsett fiatal egyetemisták csinálják. Nem SZDSZ 2.0, mert alapvetően elvetik a gazdasági liberalizmust, csak az emberjogi liberalizmussal értenek egyet. Inkább zöld pártiak, szerintem néha egy kicsit túlzottan is (nagyobb a gond hazánkban pillanatnyilag annál, mint hogy mennyi a szélerőmű, szerintem...).

Akiket én ismerek közülük többnyire fiatal, értelmiségi, politikailag korrekt figura...

2009. nov. 30. 22:55
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) A hazai (akármilyen) erőművek és a kellő mennyiségnek köszönhető leválás az importról egyáltalán nem utolsó, szerintem. Ha még a távozó káros anyag nulla is, akkor megérte (volna) részt venni a felépítésében akár ingyen, szabadidőmben is. Csak egy vélemény :)

Szerintem csak annyi a "gyanús" vagy a "baj" velük, mint a linux-használattal: nem tudják a népek, hogy miről van szó, nem csinálják meg a házi feladatot, hogy ráláthassanak, mennyire rendben van, és kaotikusnak érzik a működést, holott jobb eredményre vezet, csak lassabban. De legalább odavisz, mielőtt ígérni kezdene, nem pedig ígér gyorsabb javulást, majd semmi, ahogy eddig. Miért vagyok ebben ilyen biztos? Átlátom a nyílt fejlesztési modellt. Lásd A katedrális és a bazár Eric S. Raymond tollából. Mielőtt engem is reklámozás vádja érne: természetesen szabadon terjeszthető a könyv is, és minden, amiről ír. Azért említem, mert jól vonható a párhuzam a közösségi támogatású és közösségi fejlesztési modellben gondolkodó "párt" működésével. Amit ismétlem, mi támogathatunk, és nem fizet senkit, ellentétben mindenféle jó célra összehozott alapítványokkal (is). Csoda, hogy lassan már a köztudatban is egyenlőek az LMP-sek a linuxosokkal, egyszóval ők a "bringások"? :)

2009. dec. 1. 07:44
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
SZDSZ utódpárt.Én nem szavaznék rájuk.
2009. dec. 1. 13:00
 7/19 A kérdező kommentje:
Az miért van, hogy az egyik azt írja, hogy SZDSZ izé, a másik azt, hogy ez hoax, teljesen tiszta, hogy a saját szavazótáborát senki sem osztaná fel, tehát ha olyan SZDSZ utód, aki totál másban hisz, nem értem, miért az a lényeg, hogy mit bántak meg néhányan, akik onnan jöttek. Na de kik is?????
2009. dec. 1. 13:13
 8/19 anonim ***** válasza:
Kérdező! Teljesen igazad van abban, amit az LMP-ről írsz, és arról is, hogy milyen benyomás kezd kialakulni róluk. Valószínűleg az én voksomat is ők kapják, csak egy dolog zavar: kis pártként kicsit téma-orientáltak, nap mint nap jönnek a környezetszennyezés elleni kampánnyal, a zöld gazdálkodással, egyebek, de masszívan nem hoznak szóba egyéb aggasztó (társadalmi, szociális) problémákat, ami felett egy parlament-esélyes pártnak nem lenne szabad szemet hunynia...
2009. dec. 1. 18:01
 9/19 A kérdező kommentje:
Idealisták, ahogy ilyen fiatal pártok szoktak. De valljuk be: a rendről a jól fizetett rendőr kell gondoskodjon, a családi problémák felfedezésére és orvoslására is ott a családsegítő, és hadd ne folytassam a végtelenségig. Ezeknek jobban és jobban kell működniük. Elhivatott embereknek kell stabil jövőt biztosítani ezekben a munkakörökben is. Ha a falat fejelgetjük, akkor is a legkorrektebb odavezető út az, ha alázattal elfogadjuk a természettől azt, amit adna nekünk, mióta világ a világ. Ha energiánk van olcsón, akkor nekünk jó lesz. Az olaj-egyház persze nem alszik, mindig elmondja, miért hülyék az idealisták, naná. Ha azt zabáljuk, amit a környékbeliek létrehoztak, akkor jó lesz nekünk. Ne a multiktól kérdezd, hogy miért. Az LMP egyetlen gyengéje szerintem az, hogy számít mindannyiunkra. És akármennyire is szelíden várja soraiba a gondolataikra rábólintókat és a terveikhez hozzáadni szándékozókat, valószínűleg az ideális állapot nagyon nehezen lesz megközelíthető. Remélem én mondok marhaságot, de most így látom.
2009. dec. 1. 18:47
 10/19 anonim ***** válasza:
nekem eléggé Budapest központúnak tűnnek, pedig Pest alig "zöld", ott nem folyik mezőgazdaság. És nem a parkosítással kéne foglalkozni. És én kicsit gyengekezűnek tartom őket egy ország irányításához. De alapnak nem rossz. Honnan gondoljátok, h SZDSZ?
2009. dec. 6. 18:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!