Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mekkora összegű magánnyugdíj...

Mekkora összegű magánnyugdíj pénztári megtakarítást nyúltak le tőled?

Figyelt kérdés
Tőlem, közel 2 milliót.

2013. dec. 31. 16:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az elszámoláskor én felhívtam a nyugdíjpénztárat, és megkérdeztem, hogy hogyan sikerült a szakembereiknek ennyi veszteséget összehozni.

A hölgy sértődött válaszának az volt a lényege, hogy ők teljesen törvényesen tőzsdézték el a tagok pénzét. Arról nem tehetnek, hogy mindig a rossz lóra tettek.

2014. jan. 1. 17:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Én nem adtam oda a pénzemet, így megmaradt 13,12 millió (egyetemen dolgoztam+ vállalkozás+ külön is raktam be pénzt indulásnál= ezért ennyi).

Bár féltem amikor így döntöttem, mivel OV nyilatkozta, hogy aki nem megy vissza annak talán nem is lesz állami nyugdíja (persze ettől függetlenül én is fizettem azt is)

Annyit hozzátennék az előttem szólókhoz:

az adott intézet nem egy összegben, egy portfólióba fektette a pénzeteket, hanem több, akár 9-10, vagy akár még több különállóba is, és sok esetben még tovább is oszthatóak voltak..

Sőt az én szerződésemkor(otp) befektetési stratégiát is kaptam, illetve a hozzátartozó portfólió összeállítást is megkaptam kérésre külön email-ben, amiből tudtam következtetni, hogy több különálló részre volt osztva, így maximum a 20-30%-át tudtam volna egyszerre elveszíteni (azt is valami igen nagy válságnál mint előző század elején), lévén a többi állam papírokba volt fektetve.

Maga a gazdasági válság viszont sok keleti- illetve amerikai alapot megtépázott, és mivel nekem is volt egy csekélyke részem ebben, így én is buktam rajta (kb 15-20%-ot számoltam össze), de ez annyira kiszámíthatatlan, hogy ezért abszolút nem hibáztatom őket.

Egyébként mai napig felfoghatatlan ez a döntés, és az, hogy az emberek ilyen simán belementek. Elborzadok, amikor végig gondolom, hogy ilyen alapon bármit tehetnének velünk, akár háborút robbanthatnának ki, vagy magántulajdonokat is államosíthatnának tovább.

Azóta kérdezgetek gazdasággal foglalkozó oktatókat, és mindig arra jutunk ki, hogy ezt a pénzt nem érezték magukénak a tulajdonosok, és ezért mentek bele ilyen könnyen.

2014. jan. 1. 18:06
 13/13 anonim ***** válasza:

másfél milla meg az apró

mire oda jutottam hogy visszakapjak valamit kiderült hogy

110 000 forinttal TARTOZOM

2014. jan. 2. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!