Mekkora összegű magánnyugdíj pénztári megtakarítást nyúltak le tőled?
Nekem 16,84 millió ft volt rajta.
Én nem tudom lett-e volna belőle valami mire valamikor sokára nyugdíjas leszek.
Úgy voltam vele, hogy ezt az összeget az állam az eredeti rendszerben is levonta volna ill. kifizettette volna a munkaadókkal. Engem nem zavar, ha tőlem sokat vonnak le, csak amikor majd én nyugdíjaskorú leszek, akkor legyen nyugdíjam, amiből eléldegélek.
3 milliot. Igazabol tisztaban voltam vele, hogy mire odajutok, allami nyugdij nem fog letezni, ez volt meg egy kis esely,hogy az evek soran kulon gyujtott penzecsekbol talan valamit viszontlatok.
Nekem csak a sok ok kozul egy lett, hogy nem erdemes ott maradni es dolgozni. Nyugdijaskent ugyis ehendoglok, addig legalabb legyek olyan helyen, ahol jol is erzem magam.
Most mar orulok, hogy igy tortent, legalabb segitett meghozni egy dontest es meg is lepni, amirol elotte csak jartattam a szamat.
Engem is megkönnyítettek 3 millióval.
Szép álom, hogy ezek után tisztességes nyugdíjat fog kapni az ember :]
6: Tisztessegeset?Semmilyet, meg apropenzt se.
Selyemzsinort diszparnan atnyujtva, hogy aki mar nem tud dolgozni, az kosse fel magat.
kedves első hozzászóló
akkor kezelték volna jól a problémát, ha AZONNAL jóváírták volna azt a pénzt egy állami saját számlán
így csak szimplán lenyúlták
Kétszer vertek át. Először mikor erőszakkal beléptettek (Horn), másodszor mikor önkényesen államosították(Orbán).
Én sem látok semmivel több garanciát arra hogy egy magáncég majd 20-30 év múlva nekem nyugdíjat fizet még évekig, minthogy az állam teszi ugyanezt.
Egy magánnyugdíj-kalkulátorral annak idején kiszámoltattam, hogy 65 éves koromban (29 évvel később), ha végig lesz munkahelyem, és a fizetésem színvonala jelentősen nem változik a megtakarításomból 5! évig havi 38000-Ft-ot fizetnének ki. 5 évig. És azután? 71 éves koromtól csak az állami nyugdíj maradna.
29 év az hány gazdasági válság? Volt olyan pénztár amelyik nemhogy 0, hanem mínusz reálhozamot hozott össze a 12 év alatt.
Amúgy nekem kicsivel több, mint 2 millió volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!