Mi visz rá egy fiatal lányt, hogy szélsőjobbos nézeteket valljon?
Értelmesnek tűnik, mégis néha félelmetes gondolatai vannak (és meglátásom szerint nem ő az egyedüli):
Meg úgy egyébként is terjed ez a gondolkodásmód a fiatalok körében (lásd "Jobbik a fiatalok pártja", stb. stb.).
Valakinek személyes tapasztalata szélsőjobbos fiatalokkal? Mi állította őket erre a pályára, milyen a hátterük? Valaki próbált már vitatkozni velük, vagy ő veled? Minden érdekel ezzel kapcsolatban!
Ó, megint Palesztinánál járunk... :)
Én ilyenkor szeretem közbevetni, hogy ugye akik ugye Palesztinát favorizálják, azok Mandelát nem szokták szeretni, akik meg úgy gondolják, hogy Mandela egy hős, azok meg tesznek Palesztinára.
De mit mondott az az ember 1997 december 4-én? Tudja valaki? Ki tudja? Nem tudja senki?
Nem írom ide, de mi nem vagyunk se a hatvanas évek Yugoszláviája, hogy elküldjünk mindenkit nyugatra pénzt keresni és abból építsük az országot, sem Svájc, hogy mindenkinek alanyi jogon akarjunk havi juttatást adni. Egyikhez nincs elég népszaporulat, másikhoz nem vagyunk elég gazdagok.
De állhatnánk sokkal jobban, csak forgalomnövelő és népszaporulatot előidéző intézkedéseket kellene hozni. És mivel nem vagyunk Svájc, ezért csak valaminek a kárára lehetne, pl. más feltételrendszerben adni a szociális juttatásokat, meg nem kihajigálni a pénzt az ablakon felesleges dolgokra.
Hogy ezt a jobb, esetleg a szélsőjobb hajlandó megígérni (megígérni, a megvalósítástól marha távol vagyunk), akkor az emberek, akiknek erre lenne igénye feléjük fognak tolódni, aztán majd rájuk is szavaznak.
A fiatalok között kifejezetten sok van, akiknek nincs munkája vagy épp csak minimális összeget keresnek. Ők egyértelmű hogy arra fognak tolódni, mert inkább költenék pl. süteményre a cukrászdában, hiteltörlesztésre, tojásra, babakelengyére a boltban azt a havi párezer forintot az adójukból, amit az állam most máshová (pl. állami beruházásokra) oszt szét.
Persze,persze, én meg idealista jobber vagyok, undorító fajta... Mindegy, a képzettségem rajta van az ausztrál SOL listán, kor és nyelvtudás alapján is max. pontot kapnék ha úgy adódik.
Tudom, ismerem a rendszerüket, dolgoztam Ausztráliában, mint mérnök. Hogy milyen mérnök, azt most nem írnám le inkább.
Max. 32 éves lehetsz, ergo egészen fiatal vagy még, viszont a válaszaidat egy középkorú férfi megfontoltságával írod. Érdekes mindenesetre.
A szélsőjobboldalé a jövő.
Az embereknek elegük van már a cigányság garázdálkodásából, az egyre több itt élő négerből, a hatalmas korrupciós szintből, ami miatt nyomorog mindenki az országban, kivéve azok, akik képesek lenyúlni a pénzt törvénytelen módszerekkel, például a minimálbérre bejelentett vállalkozók, akik palotákat építenek maguknak a hegyoldalban és terepjáróval szaladgálnak vagy azok, akik 40 centi magas kilátótornyokat építenek 40 millióból vagy metróvonalakat hatszor annyi pénzből, mint ami indokolt lenne. Ugyanakkor a még értelmes emberek érzik, hogy morálisan valami nagyon nincs rendjén úgy általánosságban a társadalomban.
Ezeket a problémákat egy normális szélsőjobbos vezetés képes lennem megoldani, ugyanis a rendes szélsőjobb egyik alapvető lényege a fegyelem és a praktikusság, hogy mindent csak azért csináljunk, mert értelme van és előrejutunk vele.
13/38
Ajánlanám neked Debrecenen kívül Bicskét. Ráadásul tévedés sok esetben a bevándorlók(ugyanis volt szerencsém velük kapcsolatban jobb fajtákkal)csak az EU-s államokat keresték. Az őket már nem érdekelte, hogy melyik és mivel mi az EU határán vagyunk a feltételeknek mi is megfelelünk.
A holokauszttal kapcsolatban a kérdései a lánynak szintén jogosak voltak. Sok történész vitatja a számokat és a módszereket. Ez olyan, mint amikor pl.: a Muhi csata esetében vitatják a történészek, hogy kik voltak többen és katonai fölényben és mekkora veszteséget szenvedett az egyik vagy másik oldal. Vagy azon kérdés kört, hogy miért vonultak ki a tatárok. Ugyan ezen kérdések felmerülnek a holokauszttal kapcsolatosan is. Csak míg az egyik esetben ezt nem büntetik a másik esetben büntetik. Ugyanúgy a mi fiatalságunk elítéli a kommunista bűnök tagadásának okait.
Ráadásul Karsai is kijelentette, hogy a Magyarországról kihurcolt zsidók és annak bélyegzett áldozatok többsége a Lengyelországról és a Balkán-félszigetről hozzánk menekülő zsidók tették ki. Ezek mind vita témák.
Ahogy már kiderült, hogy a lámpa készítés vagy zsidókból készített szappanfőzés sem felel meg a valóságnak.
3.: A mai cionizmus(korábban Izrael állam megalapítását jelentette) az manapság egyenlő a német nácizmus zsidó változatával. Csak a felsőbb rendű faj a zsidók, míg az alsóbbrendűnek a muzulmán vallásúakat tekintik.
A Knesszet pedig a közeljövőben kívánja elvóni az ország területén élő iszlám vallásúak számára a legalapvetőbb jogokat: magyarul a választási jogot, illetve a jelölt állítás jogát.
Vallóm zsidó származású történelem tanárként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!