Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Az embereknek miért nem jó...

Az embereknek miért nem jó soha semmi?

Figyelt kérdés
Miért nem veszik észre, hogy javul a helyzet? Mit gondolnak, amit 8 év alatt elrontottak mások,majd 1 év alatt helyre lehet hozni? Nem látják a rengeteg jót, amit tett a mostani kormány. Kihúzták a BKV-t a csődből, rezsicsökkentések, dohányzás tilalma zárt terekben...és még sorolhatnám. Ha nő a rezsi az a baj,ha csökken akkor meg az. Komolyan semmi se jó nekik... Nem mondom, hogy nem hibáznak, az oktatást úgy ahogy van elrontották, de nagyon sok jót tettek ezidáig (és még fognak). Romániában sokkal rosszabb a helyzet, az emberek mégis elégedettebbek (statisztika). Örüljünk már a kisebb dolgoknak is könyörgök... Az, hogy nem mennek el szavazni, meg egyet jelent azzal, hogy tőlük aztán diktatúra is lehetne. Ez a véleményem.
2013. nov. 20. 22:13
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
De miért ilyen a magyar mentalitás? Nem kellene ilyennek lennie. Sokan arra fogják, hogy nem túl vidám a történelmünk... most komolyan ez a nagy gond? A múlton rágódunk? (ill aki rágódik, én nem) Nem sok értelmét látom...
2013. nov. 22. 22:32
 22/26 anonim ***** válasza:

Ne reszkessetek már annyira a múltikért!

persze abban nagyon igazad van h nem tudják értékelni a magyarok amijük van. De tényleg nem a politikai szereplők azok akikre büszkék lehetünk! Szerintem hagyjuk ezt h mire lehetünk büszkék, inkább mindenki legyen aktív a saját hazájáért tegyen vmit! Mozduljanak meg az emberek a közös ügyekért! Ne kivülről várják a segítséget!

2013. nov. 23. 00:41
 23/26 anonim ***** válasza:

Rombolni vagy építkezni lehet gyorsabban? Gyurcsányéknak 8 évébe tellett tönkretenni az országot. más közép kelet-európai országok nem váltak fizetésképtelenné, ha már a válságra akarjuk fogni. bár szerintem árulkodó előjel volt, hogy 2007ben Gyurcsányék jelentős költségvetési hiány mellett tudták csak összehozni a 0,5% növekedést, amikor a szlovákoknál 10% fölött volt a növekedés és bőven 3% alatt maradt a hiányuk.

Ez a banda, akik ma újra egyesülni akarnak újra hatalmat akarnak maguknak program nélkül, ahogy eddig is tették.

Eltelt 3,5 fél év és mindenki arról beszél, hogy egy csőd közeli ország miért nem képes megelőzni a lengyel szlovák gazdaságot? Elmúlt 8 évben csak annyit kellett volna csinálni a pártnak, hogy szinten tartja az országot sajnos ez se sikerült ... most meg megálltunk a lejtőn és elindultunk felfele, már képesek vagyunk 3% alatt tartani a hiányt, a piacok újra bíznak az országban, mikor volt erre képes Gyurcsány vagy Bajnai? Mikor volt az infláció iylen alacsony? Miért nem tudták eddig csökkenteni az alapkamatot, mikor a régióban mindenhol fele akkora volt mint nálunk ... és ők beszélnek, arról, hogy régiós átlag stb stb , mikor mi mindig is kilógtunk a régióból ...

2013. nov. 23. 11:45
 24/26 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Valóban van ilyen magyar mentalitás, a ... milyen átoknak is nevezik...nem jut eszembe. Valami honfoglaláskori sztorival magyarázzák, ha jól tévedek, javítsatok ki, mikor a fehér lóval átvertük Svatoplukot, ő átkozta el a magyarságot, hogy soha meg ne értsék egymást, húzzanak szét...

Én magam azzal magyarázom, hogy - a történelem és történelemtanítást milyensége miatt - enyhén szólva paranoiások vagyunk. Megmaradni a Kárpát medencében fegyvertény, de kb. ez az összes, amire büszkék lehetünk. Viszont a sok rossz tapasztalat nem tett jót, úgy kb. mindenkit utálunk magunk körül és irigyek is vagyunk. Úgy értem az irigységet, hogy szerintünk mi jobban megérdemelnénk, hogy többet érdemelnénk.

Turáni átok. :)

Romániával lehet hasonlítani, de nemzetközi összehasonlítást is láttam már, ahol nem emlékszem melyik afrikai ország szintjén állunk az elégedettségben, a sor végén harmadikként, miközben anyagiak terén (ez pár éve készült, még az előző kormány idején) a középmezőnyben vagyunk. Tehát rohadtul nem felel meg a valóságnak az, amit hiszünk.

Ha érdekel, Maxwal Bircaman blogján ott van valahol ez a tanulmány, ha nagyon fontos, én is utánakereshetek. De csak azt támasztja alá, amit te is mondasz.

Magad részéről annyit tehetsz, hogy örülsz annak, hogy nem Ázsiában, Afrikában élsz valahol, ahol igazi nyomor van, és megpróbálod elkerülni a már idegesítően, lehangolóan pesszimista és elégedetlen embereket a környezetedben. Meggyőzni őket nem lehet, ugyanis. Maxval is ezt próbálta a cikkével - nem sok eredménnyel. Talán én értettem vele egyedül egyet. :)

2013. nov. 23. 13:13
 25/26 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyon tetszett az írásod:D mikor beugrott az átok neve xD Igen, én is így próbálok tenni. Elkerülöm a negatív embereket, és csak röhögök mikor az sztk-ban vagy a szupermarketben egymás torkának esnek az emberek, hogy előrébb jussanak a sorban:D De azért elég elkeserítő...A magyar mentálhigiéné szomorú szinten van...
2013. nov. 24. 01:18
 26/26 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha még hozzáfűzhetem, saját tapasztalat. A magyarok nagyon jók is tudnak lenni. Sajnos, végletesek (én is), úgyhogy valakit vagy úgy kezelnek, mint ellenséget, vagy mint jó rokont.

Többször megtörtént velem, hogy mikor úgy döntöttem, nem visszavágok, hanem megkérdezem, mi a baj, akkor döbbent arcokat látok és visszatér a mosoly. A paranoiánk miatt kapásból azt hisszük, hogy bántani akarnak. És ha nem, egyből hálásak és kellemesek leszünk. :)

Próbáld ki. :) Ez a nagy dolog, mérges ember arcára mosolyt hozni.

2013. nov. 26. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!