A fiatalok körében hogyhogy a Jobbik a legnépszerűbb párt?
A Fideszt és az MSZP-t szívből gyűlölik. A belőlük kivált és velük állandóan szövetkező (KDNP, DK, E2014) csoportokat nem is tekintik önálló szervezeteknek. A többi kicsinek esélye sincs bekerülni a parlamentbe.
Marad a Jobbik.
Az ilyen hasraütésszerű dolgokat hogy bírjátok komolyan venni? Hogy szívből gyűlölik az összes pártot, 100 szavazóból a 16 tudatos között a Jobbik támogatottsága 60%, meg ilyen hülyeségek...
Én is csak a húszas éveim közepén járok, szóval nem hinném, hogy annyit változhatott volna a mentalitás, mint amikor én szavaztam először.
Esélyesebb inkább ennek a megléte: [link]
Szerintem a Jobbik olyan, mint az ágaskodó fantáziájú fiatal bika, aki ott áll a dombtetőn az öreg tapasztalt nagyapja mellett és nézik lent a tehénkék csordáját. Az ifjú bika felkiált:
Nézd nagyapa azt a kis formás tehénkét, azt én úúúgy de úúgy meg... rohanjunk le gyorsan.
várjunk csak várjunk fiam. Mondja az öregebb.
Na de nagyapa, ott van az a másik, azt is de elkapnám..
Várj csak fiam várjunk, mondja az öreg.
Na de nagyapa, mire várjak még?!
Megvárjuk amíg feljönnek mind és sorra vesszük őket!
Kb ez a különbség a Fidesz és a Jobbik között.
Ha a Fidesz nem lenne, akkor más választásom nekem se volna mint a jobbik (mert balra Gy.F. után főleg soha nem szavaznék).
A Jobbikosok sajnos tapasztalatlanok még. A diplomáciai érzéket nagyon hiányolom a gondolkodásukból, ezért erősen a Fidesz felé húzok, ugyanis annyi a különbség a kettő párt között, mint a példa mesében a tapasztalatlan fiatal bika és a tapasztalt öregebb között.
Mint a parlamentben volt is, "Rohanjunk fel a pulpitusra és mutassuk meg magunkat, lássák mit akarunk!".
Uraim, csak diplomatikusan és ne erővel!
A politika a diplomaták munkahelye mindenhol a világon, nem a forró fejűeké! Ez így csak anarchiához vezetne.
Már bocsánat a kemény kritikáért, de szerintem nagyon sokan gondolnak hasonlót mint itt írtam.
"Másrészt nincs semmi élettapasztalatuk, nem értenek a gazdasági dolgokhoz, elhisznek mindent, amit a Jobbik állít."
Akkor ugyan ezt elmondhatjuk a "rendszerváltó" szavazókról is? Úgy hallottam az sem volt egy sikertörténet. Vagy az is az akkori fiatalok hibája volt? :P
Tovább megyek: A többi párt fanatikusai is pont ilyenek most, leszámítva az élettapasztalatot. Több van nekik, de a nagy részük nem sokra megy vele ;)
---"Akkor ugyan ezt elmondhatjuk a "rendszerváltó" szavazókról is? Úgy hallottam az sem volt egy sikertörténet. Vagy az is az akkori fiatalok hibája volt? :P "---
Már mint az 1988-évre gondolunk (ha jól emlékszem az évszámra)?
Nem. Ott egészen más volt a gond.
Tudom, a jobbik jót akar, ebben biztos vagyok, de tapasztalatlan és nem tudná jól kivitelezni. Hány baki volt már, ahol a diplomáciai érzék teljes hiánya megmutatkozott. Kár, de sajnos így van.
Akkor '88-ban ott rosszabb volt a helyzet. Ott nem csak a tapasztalat hiányzott de az ország felé megmutatkozó jó szándék is. Felszámolták az ipart és a munkahelyek egy részét, amit nemrég az előző két ciklus kormánya befejezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!