A fiatalok körében hogyhogy a Jobbik a legnépszerűbb párt?
1. Mert foglalkoznak egy olyan problémával, ami közvetlenül érinti a fiatal korosztályt... itt pedig a cigány problémáról beszélek. Ezt nem muszáj problémának nevezni, nevezhetjük ügynek is vagy akárminek, de a mai szóhasználatban ez a gyakoribb, szóval én is ezt használom. Miről beszélek? Azt egy fiatal is látja, ha a lakóhelyén ellopnak valamit és kiderül, hogy az elkövetők cigányok. Azt is érzi a fiatal, ha azért késik a vonat, amivel utazik, mert ellopták a vasúti kábeleket. Azt is első kézből tapasztalja egy fiatal, hogy ha elmegy pénteken szórakozni, akkor benne van a pakliban, hogy bele köt egy nagyobb cigány banda.
2. A Jobbik nem járatta le magát úgy mint az MSZP és a Fidesz (mondjuk még lehetőségük sem volt rá).
3. A Jobbikot a "mérsékelt" elveket valló média elől szinte teljesen elzárták. Nem tudtak kampányolni tv-ben, nagyobb újságokban, ezért maradt az ingyenes és ellenőrizhetetlen internet. Itt kezdek el tagokat toborozni és népszerűsíteni magukat, az internetet meg nincs olyan mai fiatal aki ne használná.
"Másrészt nincs semmi élettapasztalatuk, nem értenek a gazdasági dolgokhoz, elhisznek mindent, amit a Jobbik állít."
Nekem az élettapasztalatom az eget veri, fiatal nem vagyok, gazdasági szempontból felülmúlhatatlan vagyok és nem hiszek el mindent amit a Jobbik állít, valamint az arab barátságot is ellenzem, mégsem szavaznák másra mint a Jobbikra. Akkor most hogy van ez? :D
Fiatal vagyok, de nem vagyok Jobbikos. Sőt valószínűleg nem mennék el választani, ha most lennének a választások.
Ennek az oka az, hogy nincs Magyarországon egyetlen hiteles politikai párt, ahogyan nincsen megfelelő kormányprogram sem.
Ahhoz, hogy valakire szavazzak, az kellene, hogy garantálja a foglalkoztatást terhelő adók, járulékok csökkentését, a teljesen felesleges különadók megszüntetését, a bürokrácia minimalizálását, az állam szinte teljes leegyszerűsítését, a szociális rendszer szinte teljes eltörlését az újraelosztás mértékének minimalizálása érdekében. A rendfenntartó szervek hatékony, ésszerű működtetését, a jogköreik kiterjesztését. Fel tudjon vázolni egy hosszútávú növekedési pályát, illetve biztosítottnak lássam a saját és gyermekeim jövőjét.
Ennek az egész elgondolásnak csak egy minimális szelete a cigánykérdés megoldása. Pusztán azzal, hogy az önvédelem jogát megadnák az embereknek, a felesleges integrációs kísérletek helyett az egyenlő bánásmódot és elbírálást helyeznék előtérbe már megoldhatnák a cigánykérdést.
Lehetséges, hogy néhány cigány éhen halna, vagy lázadozni kezdenének, és a hadseregnek, rendőrségnek le kellene lőnie őket, de annak nincs értelme, hogy olyan néptömeget tartsunk el, aki csak szaporodik, önfenntartásra, munkára, beilleszkedésre képtelen.
Ezt honnan sikerült megállapítani tényszerűen, kérdező? Mert a GYK egy Jobbik-barlang?
A "fiatalok" nevében nem beszélhetsz se te, se #10, se senki. A magatok nevében beszélhettek. Elhiszem, hogy a ti környéketeken Hajdúszabolcsborsodban ezt látjátok, hogy minden megkérdezett Jobbik pártoló, de az ország 80%-nak nincsenek olyan etnikai problémái, mint nektek. Attól, hogy fel tudtok sorolni 100 zsákfalvat, ahol szomorú a helyzet én fel tudok sorolni 5 budapesti utat, ahol több választó él, mint a ti 100 falutokban összesen.
Az, hogy miért vannak többségben a fanatikus támogatók már előttem jól leírták: a Jobbik egy olyan párt, amiért hevesen rajongani lehet. Ahogy most nem hiszik a tinik, hogy ők valaha kiszeretnek a többi egyéb aktuális hobbijukból, zenészükből, úgy nem hiszik azt sem, hogy valaha a Jobbikot elhagyják, azt hiszik, hogy ők a politikaváltó generáció.
Minden generáció ezt hitte magáról.
Majd eltelik 5-10 év és a mostani hype elül körülöttük (már most lehet nyomait látni, hogy a radikális lelkesedés körülöttük kezd megtörni - hjaj, kellett volna valamit csinálni is az elmúlt 3 évben) és eltűnnek a süllyesztőben, egy konstans 10-15% körüli feszültséglevezető bufferpárt lesznek életük végéig.
Úgy, hogy a fiatalok gondolkodása még elég rugalmas és látják, hogy sem a baloldali pártok, sem pedig a Fidesz nem hozta rendbe az országot, ezért marad nekik kizárásos alapon a Jobbik.
Na és persze a cigányok viselkedése és a többi párt velük kapcsolatos álláspontja is a Jobbik malmára hajtja a vizet.
"A "fiatalok" nevében nem beszélhetsz se te, se #10, se senki."
Most volt cikk az origón, hogy az egyetemisták körében még mindig a Jobbik a legnépszerűbb párt. Na már most, ha hozzáveszem a korosztályom hozzáállását a politikához, akkor ez valahogy úgy nézhet ki, hogy 100 fiatalból 10 Jobbik szimpatizáns, 2-2-2 LMP/Fidesz/MSZP, aztán a maradék 84 meg tojik az egészre, azt sem tudja, hogy ki most a miniszterelnök. (Amúgy a cikk szerint a második legnépszerűbb párt fiataloknál a Fidesz, aztán az Együtt, utána az LMP, az MSZP-nek meg valami brutálisan alacsony támogatottsága van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!